Terörist, saldırıdan önce Başbakanlık dahil 70 kişiye e-posta atmış

Brenton Tarrant
Brenton Tarrant

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısının failinin, 'öfke ve intikam' dolu ifadelerin yer aldığı manifestosunu, saldırıdan önce Yeni Zelanda Başbakanlık ofisi dahil 70 kişiye mail attığı belirtildi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükselirken, saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

NZ Herald Gazetesi, saldırganın saldırıdan en az 10 dakika önce Başbakanlık ofisi başta olmak üzere aralarında politikacılar ve yerel medya mensuplarının da bulunduğu 70 kişiye, manifestosunu mail attığını yazdı. Gazete, bu manifestonun kendilerine gönderilmediğinin de altını çizdi.

Norveç'te düzenlediği çifte saldırıyla 76 kişinin ölümüne neden olan Anders Behring Breivik de katliamdan yaklaşık 1 buçuk saat önce aralarında Norveçli bir milletvekilinin de bulunduğu 1000'den fazla kişiye elektronik posta gönderdiği ortaya çıktı.

Teröristin 74 sayfalık manifesto yazdığı ortaya çıkmıştı

Yeni Zelanda'daki teröristin katliamdan önce manifesto yayınladığı belirlenmişti. 74 sayfalık manifestoda kim olduğunu, eylemi neden yaptığını, ne istediğini, kimi temsil ettiğini anlattığı görülüyor.

Terör saldırısı sonrası saldırganlara ait 74 sayfalık bir ideolojik manifesto internet üzerinden yayınlanmıştı. 28 yaşında bir Avustralyalı terörist Brenton Tarrant adlı kişiye ait üç sosyal medya hesabından yayınlanan doküman ırkçılık ve göçmen karşıtlığı üzerine kurulu.

Tarihi olaylara ve demografik istatistiklere referans veren saldırgan bu şekilde kendi terör saldırılarını meşru göstermeyi hedefliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >