Trump: Hiçbir bilgisayar güvenli değil

ABD’nin yeni başkanı Trump, Miami’de yaptığı açıklamada hiçbir bilgisayarın güvenli olmadığını belirtti. İşte Trump'dan bilgilerin üçüncü kişilerin geçmemesi için tavsiyeler...

ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump kişisel bilgisayar güvenliği konusunda yaptığı açıklamayla birbirinden ünlü isimlerin katıldığı Miami'deki partiye damgasını vurdu.

Trump yaptığı açıklamada hiçbir bilgisayarın güvenli olduğuna inanmadığını söyledi. Bilgilerin üçüncü kişilerin eline geçmesini istemeyenler için ise, önemli belgelerin el ile yazılmasını ve eski moda bir yöntem olan kurye ile gönderilmesini tavsiye etti. Devlet başkanı, "Ne dedikleri umrumda değil, hiçbir bilgisayar güvenli değil" ifadelerini kullandı.

Trump, Beyaz Saray yarışı sırasında rakibi Hillary Clinton'un özel e-postalarının sızdırılmasından sorumlu tutuluyor.

ABD 35 Rus diplomata sınır dışı kararı almıştı

ABD, bilgisayar korsanlığı yoluyla başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları nedeniyle 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

Washington yönetimi
ayrıca, misilleme önlemlerinin bir parçası olarak Maryland ve New York'ta istihbarat toplamak için kurulan iki Rus merkezinin kapatılacağını duyurmuştu.

Başkan Barack Obama, Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın kampanyasına yönelik bilgisayar korsanlığı eylemlerinin arkasında Rusya'nın olduğu iddialarına karşılık, bu suçlamalar konusunda harekete geçileceğini de söylemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >