Trump'tan onu takdir etmeyen babaya cevap

Trump
Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’de hırsızlık yaparken yakalanan üç genç Amerikalı basketbolcuyu hapisten kurtarmasını takdir etmeyen babaya “Onları hapiste bırakmalıydım” diye cevap verdi.

Geçtiğimiz hafta Çin'de 3 Amerikalı basketbolcunun gözaltına alınması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Hürriyet'in haberine göre, Kaliforniya Üniversitesi’nin basketbol takımındn oynayan üç oyuncu, takımlarıyla Çin’e yaptıkları seyahatte bir dükkandan güneş gözlüğü çaldıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

LiAngelo Ball, Cody Riley ve Jalen Hill adlı genç sporcular daha sonra serbest bırakılırken, Trump da Twitter’dan kendisinin Çin ziyareti sırasında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le görüşerek çocukları kurtardığını ilan etti ve gençlerden teşekkür beklentisini paylaştı. Bunun üzerine üç sporcu, bir basın toplantısında Trump’a teşekkür etti ve davranışları için özür diledi.

"Onun için mi oradaydı"

Çocuklardan LiAngela Ball’un babası LaVar Ball ise basına yaptığı açıklamada Trump’ın Çin gezisine atfen “Onun için mi oradaydı? Bana bir şey anlatmayın. Herkes onun yardım etmiş gibi görünmesini istiyor” diyerek Trump’ın bundan övünmesini eleştirdi.

"Onları hapiste bırakmalıydım"

Bunun üzerine ABD Başkanı, dün Twitter’dan “Üç basketbol oyuncusu Çin’den çıkarıldı ve hapishanede geçirecekleri yıllar kurtarıldı. LiAngelo’nun babası benim onun oğlu için yaptığım şeyi kabul etmiyor. Onları hapiste bırakmalıydım” diye yazdı. Trump, konuyla ilgili bir başka tweetinde de “Raftan çalmak Çin’de büyük bir meseledir. 5-10 yıl hapis cezası var” derken, “Çin onlara neden serbest kaldıklarını açıkladı. Çok nankörce’” diye yazdı.