Üniversiteye girişte YGS-LYS ayrımı sona eriyor

niversiteye girişte YGS-LYS ayrımı sona eriyor
niversiteye girişte YGS-LYS ayrımı sona eriyor

Üniversite sınavında köklü değişikler yapılırken, yeni sınav sisteminin bu yıl uygulanacağı bildirildi. İşte yeni sınav sistemine ilişkin tüm detaylar…

Üniversiteye giriş sınavında köklü değişikliklere gidildi. İşte bu yıldan itibaren uygulanacak yeni sisteme dair detaylar…

LYS-YGS ayrımı kalkıyor
Yeni sınav sistemine göre  LYS-YGS ayrımı kalkacak, tek sınav yapılacak. Sınavda baraj puanı uygulamasıysa devam edecek.
LYS-YGS ayrımı kalkıyor Yeni sınav sistemine göre LYS-YGS ayrımı kalkacak, tek sınav yapılacak. Sınavda baraj puanı uygulamasıysa devam edecek.
Puan türü 18’den 4’e düşüyor
Puan türü 18'den 4'e düşürülecek. Bunlar sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil olacak.
Puan türü 18’den 4’e düşüyor Puan türü 18'den 4'e düşürülecek. Bunlar sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil olacak.
Sınavlar yılda bir kez hafta sonu yapılacak
Toplam 5 günde yapılan sınavlar artık yılda bir kez hafta sonunda yapılacak.
Sınavlar yılda bir kez hafta sonu yapılacak Toplam 5 günde yapılan sınavlar artık yılda bir kez hafta sonunda yapılacak.
Türkçe-Matematik puanının tüm puan türlerinde etkisi olacak
Türkçe ve matematik puanının tüm puan türlerinde etkisi olacak. Milli Eğitim müfredatı sınavlarda sorular için belirleyici olacak.
Türkçe-Matematik puanının tüm puan türlerinde etkisi olacak Türkçe ve matematik puanının tüm puan türlerinde etkisi olacak. Milli Eğitim müfredatı sınavlarda sorular için belirleyici olacak.
Yeni sistem bu yıldan itibaren geçerli
Yeni sınav sistemi bu yıldan itibaren uygulanacak.
Yeni sistem bu yıldan itibaren geçerli Yeni sınav sistemi bu yıldan itibaren uygulanacak.
YÖK Başkanı Saraç sınav sistemine dair değişikliği açıklamıştı
YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye girişte yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Saraç, "Giriş sistemi şu an 2 aşamalı. İlki Mart diğeri Haziran ayında ve toplam 5 gün. Bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bir değişiklik de puan türünde olacak. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türü olacak. Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından olacak." ifadelerini kullanmıştı.
YÖK Başkanı Saraç sınav sistemine dair değişikliği açıklamıştı YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye girişte yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Saraç, "Giriş sistemi şu an 2 aşamalı. İlki Mart diğeri Haziran ayında ve toplam 5 gün. Bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bir değişiklik de puan türünde olacak. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türü olacak. Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından olacak." ifadelerini kullanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >