Üşengeçlikten mi zekilikten mi yapıldı bilemedik: İçinden metro geçen apartman

İçinden metro geçen apartman
İçinden metro geçen apartman

Çin'de apartmanların tam ortasından geçen ve durağı olan metro hattı, görenleri hayrete düşürüyor.

Çin'de sayısız gökdelenlerin olduğu Mountain City olarak bilinen, Chongqing'deki binanın ortasından tren hattı geçiyor. Yaklaşık 33 milyon nüfusa sahip Çin'in en kalabalık yerindeki ilginç proje, insanların evlerini yıkma sorununu çözmek için yapılmış ustaca bir yöntem olarak görülüyor.

Çin - Mountain City
Çin - Mountain City


Proje sahipleri, kentin aşırı kalabalıkla başa çıkma planı olarak gördükleri metro hattı için apartman içine küçük bir istasyon bile koydular. Ancak trenlerin sesi bina sakinlerini rahatsız ediyor. Oturanlar, binanın içinden geçen trenin yaklaşık 60 desibel gürültü ürettiğini saptadılar.

Çin - Mountain City
Çin - Mountain City


Bu da yaklaşık bir bulaşık makinesi sesi kadar yüksek. Şehir ulaşım sözcüsü Yuan Cheng, "Chongqing şehri yamaca kurulu bir şehir, demiryolu hatları için yer bulmak çok zor. Tempolu bir şehirde hızlı bir şekilde dolaşmak isteniliyordu. Demiryolu hattını bu şekilde genişletmek zorundaydık. Bu bir kumardı. Parası ödendi ve yapıldı." diye konuştu. Çin'in kalabalık nüfusu, ulaşımda metro hattına daha fazla önem verilmesine neden oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >