Vergisini ödemeyince evcil hayvanı haczedilerek başka birine satıldı

Arşiv
Arşiv

Almanya’nın Berlin şehrinde bir anne, felç geçirmiş bir baba ve üç çocuktan oluşan bir ailenin köpek vergisini ödeyemedikleri için Pug cinsi köpeklerinin haczedilmesi ülkede tartışmalara neden oldu. 'Almanya'da neden köpek vergisi ödeniyor?' sorusunu cevaplandırdık.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir anne, felç geçirmiş bir baba ve üç çocuktan oluşan bir aile, köpek vergisini ödeyemedi. Eve gelen haciz memuru da ailenin Pug cinsi köpeğini haczetti.

Vergi dairesi köpeği eBay özerinden satışa çıkardı ve bir polis memuruna 750 Euro’ya satarak parasını tahsil etti.

Köpeği eBay üzerinden satın alan polis memuru bir süre sonra hayvanın hasta olduğunu gördü ve veterinere ödediği tedavi parasını vergi dairesinden istedi.

Almanya'da bir kişinin, vergi ödememek için yıllarca köpeğinin bir koyun olduğunu söylediği fark edilmişti.
Almanya'da bir kişinin, vergi ödememek için yıllarca köpeğinin bir koyun olduğunu söylediği fark edilmişti.

Ülkenin yasalarında her ne kadar evcil hayvanların haczedilmesine dair bir engel bulunmasa da yaşanan bu durum etik tartışmalarını beraberinde getirdi.

‘Vergi cezası için ev hayvanı sahibinden koparılıp satılır mı?’ sorusunu soran birçok Alman vatandaşı evcil hayvanlarının haczedilmesini doğru bulmuyor.

Almanya'da köpek sahipleri vergi ödüyor

Almanya'da köpek sahipleri 'Hundesteuer' ismi verilen bir vergi ödüyor.

Köpek sahiplerinin vergi ödemesinin nedeni, evcil hayvanlarının kamuya açık alanları 'pis bırakabilmeleri.'

Almanya'da kedi sahiplerine vergi getirilebilir.
Almanya'da kedi sahiplerine vergi getirilebilir.

Almanya'da evlerinde kedi besleyen kişilere, yıllık vergi şartı getirilmesi gerekip gerekmediği tartışılıyor. Almanya'da 'kedi sahiplerine vergi getirilsin' kampının bunu savunmalarının nedeni, kendi anlattıklarına göre, kedilerin kendilerinden küçük hayvanları yemesi ve ülkenin biyolojik çeşitliliğine zarar vermesi.

Kediler beslenmelerinin bir parçası olarak böcek, fare ve kuş yiyebiliyor. Ülkede kedilerin yılda 100 milyon kuşun ölmesine sebep olduğunun hesaplanması ardından birkaç yıl önce de kedi sahiplerine vergi getirilmesi için kampanya bir kampanya yürütülmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >