Wall Street Journal: ABD, Suriye'deki güçlerinin tamamını nisan sonuna kadar ülkeden çekecek

Arşiv
Arşiv

Wall Street Journal gazetesinin görevdeki ve eski Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Trump yönetiminin YPG/PKK'nın korunması için herhangi bir plan yapılmasını beklemeden nisan ayı sonuna kadar Suriye'den çekilmeyi tamamlamasının beklendiği iddia edildi.

ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal , ABD’nin Nisan ayı sonuna kadar Suriye’deki askerlerin tamamını çekmeye hazırlandığını bildirdi. Adı açıklanmayan yetkililere dayandırılan bu haberle, ABD ilk kez Suriye’den net bir çekilme tarihi vermiş oluyor.

Wall Street Journal gazetesine konuşan yetkililere göre Trump yönetimi, askerler çekildikten sonra Amerika’nın sahadaki ortağı terör örgütü YPG/PKK'nın korunması için herhangi bir plan geliştirmedi.

Yetkililerin birkaç gün içinde DEAŞ'ın elindeki son beldenin de alınması ile ABD'nin Suriye'deki güçlerinin artık tamamen çekilmeye odaklanacağını ifade ettiği belirtildi.

Nisan ayında geri çekilme tamamlanacak

Planlarda herhangi bir değişiklik olmazsa ABD güçlerinin önemli bir kısmı mart ayında çekilmiş olacağı, geri kalanının ise nisanın sonuna kadar Suriye'den ayrılacağı sürüldü.

Pentagon Wall Street Journal'da yer alan iddialara yönelik açıklama yapmaktan kaçınıyor ancak ABD Başkanı Trump, dün DEAŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta içerisinde DEAŞ'ın elindeki topraklarının tamamının alındığını duyurabileceğini ifade etmişti.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump Washington’da düzenlenen DAEŞ’le Mücadele Küresel Koalisyonu toplantısında, Amerika liderliğindeki koalisyonun Suriye ve Irak’ta DAEŞ’i yüzde 100 etkisiz hale getirdiğine ilişkin resmi açıklamanın önümüzdeki hafta yapılabileceğini söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

“Artık askerlerimizi sıcak bir karşılamayla eve getirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” diyen Trump şunları söyledi:

  • “Ordumuz başarılı bir şekilde (DAEŞ’in elindeki) büyük bölgeleri alsa da, bazı küçük bölgeler kalacak. DAEŞ artık kalıntılardan ibaret. Ama kalıntılar çok tehlikeli olabilir”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >