Yürüyemiyorum diyerek devletten para alan adam dağcı çıktı

50 metreden fazla yürüyemediğini iddia eden adamın yaptığı ekstrem sporlar suistimali gözler önüne serdi.

Galler'de yaşayan Lloyd, belindeki disk kayması nedeniyle acı çektiğini savunarak 6.551 Sterlin (Yaklaşık 30 Bin TL) sosyal yardım aldı. 33 yaşındaki Lloyd aynı dönemde yarışlara katıldı ve Afrika'nın en yüksek noktası olan Klimanjaro Dağı'na tırmandı. Havadayken tek motorlu uçakların üzerinde yürüdü ve Alp Dağları'nda kayak yaptı.

Günde 12 saat yürüme gerektiren gezilere katıldı

Ekim 2014 ve Şubat 2016 tarihleri arasında sosyal yardım ödemeleri alan Lloyd'un, Eylül 2015'te büyük fiziksel performans gerektiren bir triatlon yarışını da kazandığı kaydedildi. Ayrıca yine aynı ay Tanzanya'da günde 8 ila 12 saat yürüme gerektiren bir tura katılıp Klimanjaro'nun zirvesine tırmandı.

Mark Lloyd, Afganistan'da görev yaparken yaralanması sonucu 2011'de sağlık nedenleriyle ordudan ayrılmış ve 2014'te sosyal yardım almak için başvuruda bulunmuştu. Ertesi yıl daha fazla ödeme almak için, durumununun kötüleştiğini ve 50 metreden fazla yürürse gün boyu yataktan çıkamadığını iddia etmişti.

BBC'nin haberine göre, Avukatı yaptığı açıklamada, Lloyd'un yalan söylemediğini ve orduda aldığı eğitim sayesinde acı eşiğini geçebildiğini savundu ve "Klimanjaro'ya tırmanırken kendini acı içinde zorladı" dedi.

Yargıç 'Saçmalık' Olarak Niteledi

Yargıç ise Lloyd'un savunmasını 'saçmalık' diye nitelerken, Çalışma Bakanlığı sözcüsü ise "Sadece küçük bir azınlık sosyal yardım sisteminde sahtekarlık yapıyor, ama böyle vakalar vergi mükelleflerinin parasını çalan ve gerçekten ihtiyaç sahibi olanların elinden alanları nasıl yakaladığımızı gösteriyor" şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >