12 günlük halini hatırlayan "süper hafızalı" kadının inanılmaz hikayesi

 Rebecca Sharrock
Rebecca Sharrock

Dünya’da yalnızca 60 kişide görülen "Süper otobiyografik" hafızaya sahip kadın: Rebecca Sharrock

İlk doğum günü, yürümeye başladığınız an, ilk sözcükleriniz, ilk korkular... Tüm bunları detaylarıyla hatırlayan ve doktorlar tarafından "Süper hafıza" tanısı konan Rebecca Sharrock, 27 yaşında genç bir kadın.

Yalnızca 60 - 80 kişide görülüyor

                                    
                                    
                                    Süper hafıza (HSAM), insanların herhangi bir şeyi unutmasını engelleyen, dünyada yalnızca 60 - 80 kişide görülen bir sendrom.
Yalnızca 60 - 80 kişide görülüyor Süper hafıza (HSAM), insanların herhangi bir şeyi unutmasını engelleyen, dünyada yalnızca 60 - 80 kişide görülen bir sendrom.
Tüm anılarını hatırlıyor

                                    
                                    
                                    Rebacca 18 aylıkken gördüğü rüyadan, 12 günlükken çekildiği bir fotoğrafa kadar; her şeyi, tüm anılarını hatırlıyor.
Tüm anılarını hatırlıyor Rebacca 18 aylıkken gördüğü rüyadan, 12 günlükken çekildiği bir fotoğrafa kadar; her şeyi, tüm anılarını hatırlıyor.
12 günlükken çekildiği fotoğrafı hatırlıyor

                                    
                                    
                                    12 günlükken çekildiği fotoğrafın anısını, “Ailem beni arabanın sürücü koltuğuna oturttu ve karşıma bir fotoğraf makinesi yerleştirdi. Yeni doğan bir çocuk olduğum için üzerinde olduğum koltuk kılıfı ve önümde duran direksiyonun ne olduğunu merak ettim. Tuhaf geliyordu. O dönemde henüz bir yere uzanma ve nesnelerin neler olabileceğini keşfetme konusunda yeteneklerim gelişmemişti” diye anlatıyor.
12 günlükken çekildiği fotoğrafı hatırlıyor 12 günlükken çekildiği fotoğrafın anısını, “Ailem beni arabanın sürücü koltuğuna oturttu ve karşıma bir fotoğraf makinesi yerleştirdi. Yeni doğan bir çocuk olduğum için üzerinde olduğum koltuk kılıfı ve önümde duran direksiyonun ne olduğunu merak ettim. Tuhaf geliyordu. O dönemde henüz bir yere uzanma ve nesnelerin neler olabileceğini keşfetme konusunda yeteneklerim gelişmemişti” diye anlatıyor.
Tüm kitaplar ezberinde

                                    
                                    
                                    Kendi anılarından oluşan "My Life is Puzzle" isimli bir kitap yazan genç kadın, aynı zamanda okuduğu tüm kitapları tek bir cümlesini dahi atlamadan ezberinde tutabiliyor.
Tüm kitaplar ezberinde Kendi anılarından oluşan "My Life is Puzzle" isimli bir kitap yazan genç kadın, aynı zamanda okuduğu tüm kitapları tek bir cümlesini dahi atlamadan ezberinde tutabiliyor.
Okuduğu bir makaleden sonra keşfetti!

                                    
                                    
                                    Rebecca, hafızasının gücünü 4 yaşından önceki anıları hatırlamanın imkansız olduğunu söyleyen bir makaleyi okuduktan sonra keşfettiğini söylüyor.
Okuduğu bir makaleden sonra keşfetti! Rebecca, hafızasının gücünü 4 yaşından önceki anıları hatırlamanın imkansız olduğunu söyleyen bir makaleyi okuduktan sonra keşfettiğini söylüyor.
İlk doğum günü hikayesi

                                    
                                    
                                    İlk doğum gününü şöyle özetliyor: “İlk doğum günümde, günün neyle ilgili olduğunu bilmiyordum. Annem saten bir elbise giymişti ve ben durmadan ağlıyordum. Buna rağmen, o günün özel bir gün olduğunu ve birçok insanın beni görmeye geldiği anlamıştım. Sonra ağlamayı bıraktım. O gün ailem bana Minnie Mouse’un oyuncağını almıştı. Korkmuştum fakat söyleyemedim. Tek yapabildiğim ağlamak ve onu gözümün önünden iterek uzaklaştırmaya çalışmaktı."
İlk doğum günü hikayesi İlk doğum gününü şöyle özetliyor: “İlk doğum günümde, günün neyle ilgili olduğunu bilmiyordum. Annem saten bir elbise giymişti ve ben durmadan ağlıyordum. Buna rağmen, o günün özel bir gün olduğunu ve birçok insanın beni görmeye geldiği anlamıştım. Sonra ağlamayı bıraktım. O gün ailem bana Minnie Mouse’un oyuncağını almıştı. Korkmuştum fakat söyleyemedim. Tek yapabildiğim ağlamak ve onu gözümün önünden iterek uzaklaştırmaya çalışmaktı."
Kardeşinin doğumunu hatırlıyor

                                    
                                    
                                    Kardeşinin doğumunu ve o sıra yaşadığı hisleri de ayrıntılı bir şekilde hatırlayan genç kadın, “İkinci doğum günümden sonra kardeşim Jessica doğdu. Tabii ben kız kardeşin ne demek olduğunu anlamıyordum. Hatırlıyorum; önümüzdeki yıl her şeyimi kız kardeşimle paylaşmak durumunda kaldım ve eski oyuncaklarımı ona verdim" diyor.
Kardeşinin doğumunu hatırlıyor Kardeşinin doğumunu ve o sıra yaşadığı hisleri de ayrıntılı bir şekilde hatırlayan genç kadın, “İkinci doğum günümden sonra kardeşim Jessica doğdu. Tabii ben kız kardeşin ne demek olduğunu anlamıyordum. Hatırlıyorum; önümüzdeki yıl her şeyimi kız kardeşimle paylaşmak durumunda kaldım ve eski oyuncaklarımı ona verdim" diyor.
"60 kişiden biri olduğum doğru"

                                    Özellikle yaptığı hataları asla unutamaması yüzünden sık sık üzüntü yaşayan Rebecca, "Dünyada yüksek hafıza olarak bilinen çok sıra dışı bir belleğe sahip olup belirlenen yaklaşık 60 kişiden biri olduğum doğrudur. Bu, hayatımın herhangi bir gününü unutamama neden oluyor ve ben de sürekli geçmişimi net bir şekilde yeniden yaşıyorum" diyor.
"60 kişiden biri olduğum doğru" Özellikle yaptığı hataları asla unutamaması yüzünden sık sık üzüntü yaşayan Rebecca, "Dünyada yüksek hafıza olarak bilinen çok sıra dışı bir belleğe sahip olup belirlenen yaklaşık 60 kişiden biri olduğum doğrudur. Bu, hayatımın herhangi bir gününü unutamama neden oluyor ve ben de sürekli geçmişimi net bir şekilde yeniden yaşıyorum" diyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >