20 yıl aranın ardından Harry Potter serisine 4 yeni kitap ekleniyor

Harry Potter, 1492 Pictures
Harry Potter, 1492 Pictures

Dünyaca ünlü Harry Potter kitaplarının yazarı JK Rowling önümüzdeki ay 4 yeni kitapla seriye devam edecek.

İlki 20 yıl önce yayımlanan Harry Potter serisinin sonuncusu olacak kitaplar okuyucuyla e-kitap formatında buluşacak.

Kitaplar dijital Pottermore yayınevi tarafından basılacak ve “serinin kalbindeki geleneksel halk kültürünü ve sihri” öne çıkaracak.

Harry Potter kitabının üzerinden geçen 20 küsur senenin ardından bu evren hala canlı ve bir o kadar da çekici. Bunun farkında olan J.K. Rowling de dört yeni e-kitap müjdesini verdi. İlk kitaplardan bu yana okuyucuların istediği, ancak zamanında Rowling’in yazmayı reddettiği, derslere özel kitaplar nihayet serinin hayranlarıyla buluşacak. Yeni kitaplar odak noktasına Karanlık Sanatlara Karşı Savunma, Bitki Bilim, Kehanet ve Fantastik Canavarlar’ı oturtuyor. Dört kitap ikili ikili çıkacak.

Harry Potter kitaplarının yazarı J. K. Rowling
Harry Potter kitaplarının yazarı J. K. Rowling

İlk çıkacak ikili A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts ve A Journey Through Potions and Herbology. Bu kitaplar 27 Haziran‘da okuyucuların erişimine sunulacak.

Kitapların her biri ise 3 dolar fiyatla satışa sunulacak. Kindle sahipleri Amazon üzerinden kitapları ön siparişle satın alabilir. Kitapların aynı zamanda Kobo ve Apple Books üzerinden de satıldığını belirtelim. Kitaplar Kobo‘da 12,06 TL‘ye ön siparişe sunuluyor.

Pottermore’un yayınladığı ilk e-kitaplar ise bunlar değil elbette. Esaslı hayranlar hatırlayacaktır, 2016 yılında da üç tane e-kitap okuyucularla buluşmuştu. Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide, Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists ve Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies hayranlara keyifli hikayeler sunuyordu.

''Tadımlı'' diyebileceğimiz bu kısa hikayeler; karanlık sanatlara karşı savunma, bitkibilim ve iksirler gibi daha birçok Hogwarts dersini temel alacak. Aynı zamanda bu yeni hikayelere Londra temelli bir sanatçı olan Rohan Daniel Eason’in çizimleri eşlik edecek

Son Harry Potter kitabının çıkmasından bu yana neredeyse 12 yıl geçti, bu yüzden bu e-kitapların hayranlar tarafından çoşkuyla beklenmesi hiç şaşırtıcı gözükmüyor. Fakat hikayelerde Harry, Ron ve Hermione'nin maceraları hakkında daha fazla şey öğrenmeyi bekleyen okurlar, biraz hayal kırıklığına uğrayabilir. Çünkü daha önce de belirtildiği gibi bu yeni hikayeler, orijinal Harry Potter evreninin altında yatan gelenekselliği ve sihri okuyucuya öğretmeyi temel alıyor.

  • E-kitapların isimleriyse şöyle:
  • Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts
  • Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology
  • Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy
  • Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >