5. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'na doğru

Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın başvuruları sona erdi. Yarışmanın gerçekleştirileceği tarih 16 Şubat olarak belirlendi.
Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın başvuruları sona erdi. Yarışmanın gerçekleştirileceği tarih 16 Şubat olarak belirlendi.

Bu seneki teması ''Kardeşlik' olarak belirlenen Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın başvuru süresi sona erdi. Yarışmaya 3 ayrı kategoride toplam 307 eser başvuru yaptığı gerçekleştirilen lansman sonrası duyuruldu.

Siyer Vakfı'nın düzenlediği, Albayrak Medya ana medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan 5. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'na başvuru yapan 307 kısa film ve kısa senaryolar arasından yarışmaya hak kazanacak projeler, 8-9 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek ön değerlendirmeler sonrası belirlenecek.

İşte Siyer Vakfı tarafından açıklanan jüri üyeleri

Senarist, yönetmen, yapımcı, edebiyatçı, akademisyen, gazeteci-yazar, aktör, sosyolog ve sanatçılar olmak üzere birbirinden değerli 21 isimden oluşan 4 heyet eserleri değerlendirecekler

5. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması jüri üyeleri.
5. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması jüri üyeleri.

Proje Koordinatörü Cemil Nazlı, organizasyonun Alemlere Rahmet olarak gönderilen Kutlu Peygamberin adına yapılıyor olmasının projenin her aşamasında daha fazla hassasiyet gerektirdiğini, bu düşünceden hareketle her sene olduğu gibi büyük bir heyecan ve titizlik ile hareket ettiklerini ifade etti.

''95 ülkede tanıtımı yapılacak''

Lansman sonrası , “Kardeşlik” temalı yarışmanın tanıtım ve duyurularında bu sene 95 ayrı ülkede tanıtım çalışmalarının yapıldığını, bu alanda Kültür Bakanlığı ile birlikte Yunus Emre Enstitüsü’nün çok ciddi katkı sağladığını söyleyen Nazlı, Hz. Peygamberin kutlu mesajlarının tüm dünyaya ulaştırılması için yapılanın çok daha fazla üzerinde bir çalışma ve gayret olması gerektiğine dikkat çekti.

Hedef Peygamber'imizin ahlak anlayışını gönüllere işlemek

Proje Danışma Kurulu Üyelerinden Nazif Tunç ise; Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışmasının ülküsü, davası, sevdasının çok büyük olduğunu, Peygamber Efendimizin üstün ahlakını sinema yoluyla bütün gönüllere yerleştirip, gönülleri yeniden bu güzel ahlak ile mamur etmeyi hedeflediğini dile getirdi.

  • Tunç sözlerine şöyle devam etti; Türk-İslam Medeniyetimizin bin beş yüz yıldan bu yana şiirle, nesirle, hatla, mimariyle, ahlakıyla taçlandırarak yaptığını şimdi sinema yoluyla deniyoruz. HakikatMuhammedi olan bu sevda, sinema için yeni bir yoldur, yeni bir üslup, yeni bir tertiptir. Onlarca ülkeden gelen Kardeşlik temasında 307 eser de bunu destekliyor.

Yarışmanın tanıtım afişi.
Yarışmanın tanıtım afişi.

Toplamda 100.000 TL ödül dağıtılacak yarışmanın Gala ve Ödül Töreni 16 Şubat 2019 Cumartesi 20:00 de Cemal Reşit Rey sahnesinde gerçekleşecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >