5 yıldır yastık kılıfı değiştirmeyen kadın, 100 bakteriyle yaşıyor

Düzenli yapılmayan yatak ve çarşaf temizliği, gözle görülmesi zor olan 'mayt bakterileri'ne neden olabilir.
Düzenli yapılmayan yatak ve çarşaf temizliği, gözle görülmesi zor olan 'mayt bakterileri'ne neden olabilir.

Uzmanlar, her hafta mutlaka değiştirilmesi gereken yatak çarşafları konusunda özellikle uyarıyor. Her gün mutlaka silkelenmesi gereken nevresimler, içerisinde hiç düşünülemeyecek kadar bakteri barındırıyor.

  • Uyku esnasında terlemeyi sürdüren vücutta, yağ salınımı başlar. Böylece kumaş liflerinde tükürük, idrar, genital sıvılar ve dışkı bulaşması mümkündür; ki bu önlem alınmazsa oldukça tehlikeli bir durum olabilir.

Çarşaflar düzenli bir şekilde yıkanmıyorsa, kişinin enfeksiyon kapması olasıdır. Ayak mantarı gibi mantar türlerinin de kumaşlardan bulaşma ihtimali oldukça yüksek.

  • Yatak çarşaflarını, en az haftada bir değiştirmek ve yüksek derecede yıkamak gerekiyor.

Uzmanlar uyardı!

                                    Kadının gözlerinde bulunan tüm maytlar kirpkilerinden tek tek temizlendi. Gözleri çok yakında düzelecek. Ancak doktorlar kadını odasını havalandırma ve yastık kılıfını sık sın değiştirme konusunda uyardı.
Uzmanlar uyardı! Kadının gözlerinde bulunan tüm maytlar kirpkilerinden tek tek temizlendi. Gözleri çok yakında düzelecek. Ancak doktorlar kadını odasını havalandırma ve yastık kılıfını sık sın değiştirme konusunda uyardı.
Ağrısına katlanamadı!

                                    Durumunun beş senedir değiştirmediği yastık kılıfından kaynaklandığını söyleyen kadın, son zamanlarda gözlerindeki yanma hissine ve şişliğe katlanamadığını belirtiyor.
Ağrısına katlanamadı! Durumunun beş senedir değiştirmediği yastık kılıfından kaynaklandığını söyleyen kadın, son zamanlarda gözlerindeki yanma hissine ve şişliğe katlanamadığını belirtiyor.
100' e yakın bakteriyle yaşıyor

                                    Çin'in Hubei şehrinde gerçekleşen olayda, kadının gözlerinin bu hale gelmesine sebep olan şey, beş senedir değiştirmediği yastık kılıfından kaynaklanıyor.
100' e yakın bakteriyle yaşıyor Çin'in Hubei şehrinde gerçekleşen olayda, kadının gözlerinin bu hale gelmesine sebep olan şey, beş senedir değiştirmediği yastık kılıfından kaynaklanıyor.
Doktora başvurdu!

                                    İki yıldır gözleriyle ilgili problem yaşayan kadının gözleri sık sık kaşınıp kızarıyordu. Gözleriyle yaşadığı sorunu anlatmak için doktora giden kadının gözünde 100 taneye yakın mayt adı verilen eklem bacaklı canlıya rastlandı.
Doktora başvurdu! İki yıldır gözleriyle ilgili problem yaşayan kadının gözleri sık sık kaşınıp kızarıyordu. Gözleriyle yaşadığı sorunu anlatmak için doktora giden kadının gözünde 100 taneye yakın mayt adı verilen eklem bacaklı canlıya rastlandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >