8 Nisan 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Arşiv
Arşiv

'8 Nisan 2019 Pazartesi günü' Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 8 Nisan 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Samsung Galaxy A90'ın teknik özelliklerinin tamamı sızdı

                                    
                                    Galaxy A serisi büyümeye devam ediyor. Samsung bu kez de Galaxy A70 ve Galaxy A90'ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hatta Galaxy A90 ile ilgili bilgiler şimdiden ortaya çıkmış durumda.
Samsung Galaxy A90'ın teknik özelliklerinin tamamı sızdı Galaxy A serisi büyümeye devam ediyor. Samsung bu kez de Galaxy A70 ve Galaxy A90'ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hatta Galaxy A90 ile ilgili bilgiler şimdiden ortaya çıkmış durumda.
Rusya'da 8 yaşındaki çocuk, kumbarası, ansiklopedileriyle dünya turuna çıktı

                                    
                                    Rusya'nın güneyindeki Astrahan kentinde 8 yaşındaki bir çocuk yanına en sevdiği ansiklopedileri, oyuncağını, kumbarasındaki paralarını ve bir muz alıp dünya turuna çıkmak için evden kaçtı. Ailesine bir not bırakan çocuk, birkaç saat sonra bulundu. Bir dil okulu çocuğa 1 yıl boyunca ücretsiz İngilizce kursu sözü verdi.
Rusya'da 8 yaşındaki çocuk, kumbarası, ansiklopedileriyle dünya turuna çıktı Rusya'nın güneyindeki Astrahan kentinde 8 yaşındaki bir çocuk yanına en sevdiği ansiklopedileri, oyuncağını, kumbarasındaki paralarını ve bir muz alıp dünya turuna çıkmak için evden kaçtı. Ailesine bir not bırakan çocuk, birkaç saat sonra bulundu. Bir dil okulu çocuğa 1 yıl boyunca ücretsiz İngilizce kursu sözü verdi.
Trump, İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etti

                                    
                                    ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü olarak tanıdığını söyledi. Ayrıca Trump, ''İran kuvvetleri aktif bir şekilde terörizmi finanse ediyor'' diyerek bunun bedelini ödeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Trump, İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etti ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü olarak tanıdığını söyledi. Ayrıca Trump, ''İran kuvvetleri aktif bir şekilde terörizmi finanse ediyor'' diyerek bunun bedelini ödeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Elon Musk’tan para açıklaması: ‘Kağıdın sonu geliyor’

                                    
                                    Dünyanın en başarılı teknoloji yöneticilerinden biri olarak kabul edilen Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, ‘kağıt para’ için tehlike çanları çaldığını ifade eden bir açıklamaya imza attı. Ünlü CEO, bu hafta içerisinde yayınlanan bir podcast’te ‘kağıt para yok olacak’ diyerek geleceğin kripto para ile inşa edileceğini ifade etti.
Elon Musk’tan para açıklaması: ‘Kağıdın sonu geliyor’ Dünyanın en başarılı teknoloji yöneticilerinden biri olarak kabul edilen Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, ‘kağıt para’ için tehlike çanları çaldığını ifade eden bir açıklamaya imza attı. Ünlü CEO, bu hafta içerisinde yayınlanan bir podcast’te ‘kağıt para yok olacak’ diyerek geleceğin kripto para ile inşa edileceğini ifade etti.
Bursaspor Mesut Bakkal ile anlaştı

                                    
                                    Bursaspor Kulübü'nde dün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından Samet Aybaba ile yollar ayrılmıştı.
Yeşil beyazlı yöneticiler, bunun üzerine Mesut Bakkal ismi üzerinde karar kılarak deneyimli teknik adamı Bursa'ya davet etti.
Öğle saatlerinde yeşil beyazlı yöneticiler ve Mesut Bakkal arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanırken, Bursaspor Kulübü'nün yeni teknik direktörü Mesut Bakkal oldu.
Bursaspor Mesut Bakkal ile anlaştı Bursaspor Kulübü'nde dün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından Samet Aybaba ile yollar ayrılmıştı. Yeşil beyazlı yöneticiler, bunun üzerine Mesut Bakkal ismi üzerinde karar kılarak deneyimli teknik adamı Bursa'ya davet etti. Öğle saatlerinde yeşil beyazlı yöneticiler ve Mesut Bakkal arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanırken, Bursaspor Kulübü'nün yeni teknik direktörü Mesut Bakkal oldu.
Facebook reklamlarında ‘vergi dönemi’

                                    
                                    Facebook'un internet sayfasında yer alan açıklamada, 1 Nisan 2019'dan itibaren, Türkiye'de vergi kanunlarında yakın zamanda yapılan değişiklik nedeniyle, şirketin artık Türkiye'de yerleşik olmayan kurum olarak KDV'ye tabi olacağı belirtildi.
Facebook reklamlarında ‘vergi dönemi’ Facebook'un internet sayfasında yer alan açıklamada, 1 Nisan 2019'dan itibaren, Türkiye'de vergi kanunlarında yakın zamanda yapılan değişiklik nedeniyle, şirketin artık Türkiye'de yerleşik olmayan kurum olarak KDV'ye tabi olacağı belirtildi.
ASELSAN, kızılötesi dedektörleri yerli üretime geçiriyor

                                    
                                    ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayii), askeri sistemler için hayati öneme sahip olan kızılötesi dedektörler konusunda büyük bir ilerleme kaydetti. Kızılötesi dedektör teknolojisinin en can alıcı noktalarından bir tanesi de başka kritik teknolojilerin üretilmesine önayak olması ve sivil uygulamalarda da kullanılabilmesi.
ASELSAN, kızılötesi dedektörleri yerli üretime geçiriyor ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayii), askeri sistemler için hayati öneme sahip olan kızılötesi dedektörler konusunda büyük bir ilerleme kaydetti. Kızılötesi dedektör teknolojisinin en can alıcı noktalarından bir tanesi de başka kritik teknolojilerin üretilmesine önayak olması ve sivil uygulamalarda da kullanılabilmesi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >