8 yıllık Game of Thrones efsanesi son buluyor: Nasıl bir son geliyor?

Game of Thrones gelecek hafta son bölümüyle son kez seyirci karşısına çıkacak.
Game of Thrones gelecek hafta son bölümüyle son kez seyirci karşısına çıkacak.

● İlk bölümü 2011 yılında yayınlanan Game of Thrones 8 sezonun ardından final yapıyor.

● Yayınlandığı dönemlerde dünyanın belki de en çok izlenen ve üzerine konuşulan televizyon şovu olmayı başardı.

● Özgün senaryosu, hayal gücünü zorlayan kurgusal evreni ve savaş sahnelerinin teknolojiyle birleşmesiyle oluşan dev prodüksiyonlar izleyicileri kendisine hayran bıraktı.

● Peki, 8 yıldır beklenen final bölümünde seyirciyi neler bekliyor?

İlk sezonu Nisan 2011’de başlayan Game of Thrones, sekiz yılı aşkın süredir devam eden epik macerasına önümüzdeki pazar günü son noktayı koyacak. Dizinin yaratıcıları David Benioff ve Dan Weis tarafından yazılıp yönetilen 80 dakikalık final bölümü, Game of Thrones destanının doruk noktası olacak.

Toplam altı bölümden oluşan final sezonunda beşinci bölümü geride bıraktık. 2011 yılından bu yana beklediğimiz iki büyük savaşın bu bölüm itibarıyla sonuna geldik. Jon’a rağmen Iron Throne’a oturamayacağını anlayan ve öfkesine yenik düşen Daenerys, babası Aerys Targaryen’ın nam-ı diğer Mad King’in (Deli Kral) ayak izlerini takip ederek King’s Landing’i (Kralın Şehri) küle çevirdi; fakat onun karakter gelişimi için -özellikle hayranlarının gözünde- pek tatmin edici bir sonuç olmadığını söylemek sanırım yanlış olmaz.

Final bölümünün sızdırıldığı iddiası ortaya atıldı

HBO dizisi Game of Thrones'un final senaryosu olduğu iddia edilen bir senaryo sosyal medyaya düşmüş durumda ve senaryoda geçen olaylar olması çok muhtemel şeyler olduğu için 'sızdırılma' iddiasını da oldukça güçlendiriyor.

Televizyon tarihinin gördüğü en başarılı dizi nasıl bir sonla bitecek?

Bugüne kadar her sezonu en az 8 bölümden oluşan dizinin final sezonunun 6 bölüm olacağının duyulmasının ardından seyirciler oldukça üzülse de bölüm sürelerinin 60-80 dakika arasında değişecek olması her bölümün bir sinema filmi havasında geçeceğini düşündürmeye başladı. Game of Thrones'un final sezonu için büyük bekleyiş içerisine giren seyirciler, 8. sezonun yayınlanan 5 bölümünü oldukça başarısız bulmuş gözüküyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerin kitlesel olarak artış göstermesi ve çoğunun senaryodaki tutarsızlığı eleştirmesi, seyircilerin bu serzenişinde haklı olduğunu gösteriyor. Nitekim Game of Thrones'un oyuncu kadrosunda yer alan isimlerin dahi dizinin bu sezon beklentiyi karşılamadığını belirtiyor. Hal böyle olunca final bölümünün de dizinin diğer bölümlerinde olduğu gibi beklentiyi karşılamayacağı ön görüsü hakim.

Final bölümü için ortaya atılan ve sızdırıldığı iddia edilen senaryoda yer alan 'Final' sahnelerini 5 başlık altında inceleyebiliriz;

1. Demir Taht'a Bran Stark oturacak ​
1. Demir Taht'a Bran Stark oturacak ​
​2. Daenerys, Jon Snow tarafından öldürülecek ​
​2. Daenerys, Jon Snow tarafından öldürülecek ​
 3. Jon'un Dany'i öldürme sebebi; Tyrion'u infaz edecek olması ​
3. Jon'un Dany'i öldürme sebebi; Tyrion'u infaz edecek olması ​
4. Jaime, Euron Greyjoy'u öldürüyor fakat ağır yaralanıyor
4. Jaime, Euron Greyjoy'u öldürüyor fakat ağır yaralanıyor
5. Ve Cersei, Jaime ile birlikte ölüyor ​
5. Ve Cersei, Jaime ile birlikte ölüyor ​
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >