95 yaşındaki yaşlıyı acımasızca dövdüler

Gençler tarafından darp edilen, 95 yaşındaki Mustafa Necati Erdem.
Gençler tarafından darp edilen, 95 yaşındaki Mustafa Necati Erdem.

Düzce'de yaşayan 95 yaşındaki Mustafa Necati Erdem, yolda yürürken bir grup gence selam verdi. Selamını almayan gençlere ''Bir selam vermediniz' diye sitem eden Mustafa Amca sonrasında neye uğradığını şaşırdı. Gençler'den biri ''Sen kimsin, bala laf ediyorsun?'' diyerek 95 yaşındaki adamı dövdü.

Düzce şehir merkezinde akrabalarının yanına giden Mustafa Necati Erdem, iddiaya göre karşısına çıkan gençlere selam verdi. Selamını almayan gençlere uyarıda bulunan Erdem, aynı gençler tarafından darp edildi. Yüzü gözü moraran ve yere düşen yaşlı amca, etraftaki duyarlı vatandaşlar tarafından çağrılan polis ekiplerinin yardımıyla kendisine geldi.

Yaşlı adamın yüzünün birçok yerinde morluklar ve darp izleri oluştu.
Yaşlı adamın yüzünün birçok yerinde morluklar ve darp izleri oluştu.

Yerde yatan yaşlı adama yardım eden vatandaşlar polise haber verdi. Fakat polisler olay yerine gelene kadar Mustafa Amca'ya tokat atan genç kaçtı. Yaşananlar bir iş merkezinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Yaşlı amcanın darp edildiği anlar bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
Yaşlı amcanın darp edildiği anlar bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Daha sonra poliseifade veren MustafaNecati Erdem, ''Neredeyse beynim yerinden çıkacaktı'' diyerek şiddetin boyutunu gözler önüne serdi.

Erdem ifadesinde;

  • "Dükkana gireceğim anda iki kişi karşı istikametten bana yakın geldiler. Selam vermedikleri için özellikle ben bu selam işinde çok hassasım,'Bir selam vermediniz' dedim, dükkana girdim. Dükkanda dururken adam geldi. 'Ulan sen kimsin, bana laf edecek adam mısın? Sana bir dayak atayım da bir gör' dedi. Onu derken benim sol tarafıma bir yumruk salladı. Neredeyse beynim yerinden çıktı. Orada görevliler vardı ve ben yere düştüm. Orası karıştı, ne oldu bilmiyorum. Sonra kaçıp gittiler. Daha sonra oradaki görevli polisi aradı. Bende durumu anlattım. Ben 25 sene Avrupa'yı gezdim. Amerika'ya gittim, tüm Avrupa'yı dolaştım. 95 yaşındayım, bana kimse laf etmedi, hatta biri bana tokat atmadı. Şikayetçi misin? diye sordular. Şikayetçi olduğumu söyledim. Doktor raporu alınsın dediler. Acilden rapor aldık. Karakola götürüp ifademizi aldılar ve geldik evimize. Ben çok üzgünüm, benim gibi yaşlı ve Merkez Büyük Camii'nin eski vaizlerinden birisi olarak böyle bir şeyle karşı karşıya kalmam çok üzücü bir hadisedir. Yüzümdeki morluk o yumruktan sonra oldu." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >