Ahmet Kaya'nın kardeşi: Kimse Ahmet'in hayatını film yapamaz

Ahmet Kaya'nın hayatının film olacağına dair haberler yalan çıktı.
Ahmet Kaya'nın hayatının film olacağına dair haberler yalan çıktı.

Usta sanatçı Ahmet Kaya uzun zaman önce aramızdan ayrıldı. Ancak, şarkıları ve kendisine olan sevginin hala baki olduğu Kaya ile ilgili 'hayatı film olacak' haberleri gündeme gelmişti. Sanatçının abisi Mustafa Kaya, bazı kişilerin kendisini arayıp “Ahmet Kaya’nın hayatını film yapıyoruz” dediklerini söyleyen Kaya, "Kimse Ahmet’in eşine, kızına ve bana sormadan, izin almadan film yapamaz" dedi.

Usta sanatçı Ahmet Kaya, uzu yıllar önce hayata veda etti. Geride birçok unutulmaz eser bırakan Kaya, hala severek yad ediliyor. Sanatçı ile ilgili ise geçtiğimiz günlerde hayatının film olacağı ve eşinin buna izin verdiği haberleri çıkmıştı. Ancak usta şarkıcının abisi bu bilgileri yalanladı.

'Kimse film yapamaz'

Bazı kişilerin kendisini arayıp “Ahmet Kaya’nın hayatını film yapıyoruz” dediklerini söyleyen Mustafa Kaya o kişilere ateş püskürdü:“Kimse Ahmet’in eşine, kızına ve bana sormadan, izin almadan film yapamaz. Böyle bir hakları yok. Neye dayanarak yapacaklar? Bana telefonda ‘siz isteseniz de istemeseniz de yapacağız’ diyenler oldu. Ahmet’in hayatını ne kadar biliyorlar? Google’a mı sorup yapacaklar?”

Ahmet Kaya 19 yıl önce hayatını kaybetti.
Ahmet Kaya 19 yıl önce hayatını kaybetti.

Eşi de yalanlamıştı

Ahmet Kaya'nın hayatının sinema filmi yapılacağı iddialarıyla ilgili olarak ailesinden açıklama geldi. Ahmet Kaya'nın kızları Çiğdem ve Melis Kaya ile eşi Gülten Kaya ismiyle yayımlanan açıklamada, Ahmet Kaya isminin marka tescil belgesi olduğu hatırlatıldı ve izinsiz kullanılamayacağı vurgulandı.

"Sanatçının yasal temsilcileri tarafından açıklanmayan ya da doğrulanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemesini rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Ahmet Kaya ve eşi.
Ahmet Kaya ve eşi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >