Almanya'nın Deliler filmi kararına film ekibinden sert tepki

Deliler filminden bir kare ile Cem Uçan
Deliler filminden bir kare ile Cem Uçan

Almanya, 23 Kasım'da vizyona giren 'Deliler Fatih'in Fermanı' filmi için ‘Türk milliyetçiliği ve gençler için uygun olmadığı’ iddiasıyla 18 yaş sınırı getirdi. Film ekibi, bu karara sert tepki gösterdi.

GZT'nin fragman tanıtım gösteriminde oyuncularıyla özel röportajlar gerçekleştirdiği, başrollerinde İsmail Filiz, Cem Uçan, Erkan Petekkaya ve Yetkin Dikinciler'in yer aldığı Deliler Fatih'in Fermanı filmiyle ilgili Almanya'dan tepki gösteren bir karar geldi.

Almanya, ‘Türk milliyetçiliği ve gençler için uygun olmadığı’ iddiasıyla filme 18 yaş sınırı getirdi.

Film Derecelendirme Sistemi (FSK) Kurulu, inceleme sonucunda projenin, sadece gece yarısı tek seans gösterilebileceğine karar verdi.

Bu kararın ardından, filmin oyuncuları Erkan Petekkaya, İsmail Filiz ve Cem Uçan'dan tepki geldi.

Deliler filmindeki rolüyle Erkan Petekkaya
Deliler filmindeki rolüyle Erkan Petekkaya

Petekkaya; “Haksızlık... Gerekli hukuki çalışmaları yapım şirketimiz yapıyor. Gurbetçilerimiz merak etmesin, hep beraber izleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Filmin aynı zamanda ortak yapımcısı da olan İsmail Filiz; "300 Spartalı ve Truva gibi Yunan, Braveheart’la İskoç milliyetçiliği yapan yapımları gösterilmesine izin veren Almanya’yı kınıyorum” derken, hikayenin geliştiricisi de olan Cem Uçan ise; “Dracula Untold filmindeki Fatih Sultan Mehmed’e yapılan hakaretlere sessiz kalan Almanya’nın, bize salon vermemesi şaşırttı mı? Tabii ki hayır” açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >