Amerika tarihinde bir ilk: Müslüman federal yargıç adayı

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan yargı tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Abid Riaz Qureshi isimli bir Müslümanı, başkent Washington DC federal yargıçlığı için aday gösterdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Obama'nın, Pakistan doğumlu Qureshi'yi Washington DC federal yargıçlığına aday göstermekten memnuniyet duyduğu belirtildi.

Açıklamada, Obama'nın, "Bay Qureshi'yi bölge mahkemesine aday göstermekten memnuniyet duyuyorum. Onun, Amerikan halkına doğruluk ve adalete bağlılık üzere hizmet edeceğinden eminim." şeklindeki sözlerine yer verildi.

Daha önce Maryland eyaletinde yargıçlık yapan Qureshi'nin ismi bir süredir Washington DC federal yargıçlığı için geçiyordu.

Senato son zamanlarda Obama'nın yargı ile ilgili gönderdiği teklifleri onaylamıyor

Qureshi'nin görevine başlayabilmesi için önünde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato engelini geçmesi gerekiyor. Son aylarda Obama'nın yargı ile ilgili gönderdiği hemen hiçbir yasa teklifini onaylamayan Senato'nun ilk Müslüman federal yargıç adayı Qureshi'yi onaylayıp onaylamayacağını zaman gösterecek.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, başkanlığının son aylarına giren Obama'nın bu tür bir adımının Senato'nun kısa süre içinde onaylamasın zor olduğu yorumları ağır basıyor.











Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >