Aref Ghafouri'nin durumu belli oldu! İşte ünlü illüzyonistin son durumu

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri

Gösterilerinde kullandığı kobra yılanı tarafından ısırılan Aref Ghafouri, tedavi için Mısır'a gönderilmişti.

Gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılan tarafından ısırılan, Türkiye'de serumu olmadığı için özel uçakla Mısır'a götürülen illüzyonist Aref Ghafouri'nin tedavisine başkent Kahire'deki Kahire Üniversitesi'ne bağlı Qasr El Eyni Hospital'da başlanmıştı.

Dün saat 16.30'da hastaneye götürülen Aref'e, Antalya'dan giden sağlık ekibinin yanı sıra Mısırlı sağlık ekipleri de müdahale etti. Aref'ten yılan ve olayın oluş şekli hakkında bilgi alan doktorlar, müdahaleye bu bilgilerden sonra başladı.

Yılanın ısırdığı sağ kolunda his kaybı yaşayan Aref'e tedavisi boyunca 24 tüp yılan serumu verileceği kaydedildi. Doktorlar, kobra ısırması tedavisinde normalde 15 tüp serumun yeterli olduğunu, ancak illüzyonistin vücudundaki zehir miktarının fazla olması nedeniyle verecekleri doz sayısını arttırdıklarını açıkladı.

Ghafouri'nin menajerinden, illüzyonistin son durumuyla alakalı bir açıklama geldi. Açıklamada, "Arkadaşlar Aref'in tedavi süreci dün başladı. 24 tüp panzehir uygulanacaktır, şu ana kadar 6 tüp uygulandı. Doktorların dediğine göre şu ana kadar yaşaması mucize çünkü panzehirin ilk 6 saat içinde uygulanması gerekiyormuş. Şu an vücudundaki bazı bölgelerde kısmi felç gözüküyor. Tedavinin sonunda geçmesini umuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Aref Ghafouri kimdir?

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri

İran‘nın Urmiye şehrinde doğdu. Aslen Azerbaycan Türkü’dür. 11 yaşında iken amcasının ona gösteri yapmak için bir ampul kırıp yemesi, onun gösteri dünyasına girmesini sağladı. 18 yaşında bir sınav ile Türkiye’ye gelmeye karar verdi. İstanbul Teknik Üniversitesini kazandı.

Anadili gibi Türkçe konuşmayı 7 ay gibi kısa bir sürede öğrendi. Ortadoğu Teknik Üniversitesine geçme kararı alarak yeni adresi olan Ankara’ya doğru yol aldı. Geçiş yaptığı Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Endüstriyel Tasarım bölümünü kazandı.

Ankara‘daki yaşantısında hem okuluna hem de mentalizme oldukça zaman ayıran Aref, zaman zaman Ankara’da yaptığı gösteriler ile de mentalizm alanındaki tecrübelerini geliştirmiş oldu. Tüm bu gelişmeler neticesinde kendini hazır hissettiği bir anda yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılma kararı aldı. Yarışmadan elde ettiği ikincilik ile kısa zamanda şöhreti yakaladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >