Artık sözünüzü dinletebilmek için sakalınızın olması yetmiyor; bir de stiliniz olmalı: Yüz şekillerine göre sakal modası

Sakal
Sakal

Erkek stilinin en büyük parçalarından olan sakal modasını, yüz şeklinize göre takip edin. İşte yüz şekillerinize göre sakal modası...

İlerleyen teknoloji ve değişen zaman, beraberinde dile yerleşen sözleri bile değiştirme gücüne sahip. Sakalı olan sözünü dinletiyor mu bilemeyiz; ama bu zamanda stili olan söz sahibi oluyor.

Günümüz erkek modasında ilkel ve cesur bir biçimde modern sakallar var. Sert görünüp bebek yüzü reddeden sakal modası, bıyık ile tamamlanıyor.

Eski dünyanın şekilleri ve stilleri, eş zamanlı olarak saygın, özgün ve sofİstike olan klasik bir erkeksilik duygusunu da uyandırıyor.

Sakala şekil vermek, vücut tipinize göre kıyafet seçmeye benzer. Bu yüzdendir ki; yüzünüzün şekli, sizin için doğru sakalın belirlenmesinde en büyük faktördür.

Diyeceğimiz o ki, şeklinizi belirleyin ve şekle uygun olan stilde sakallarınızı kesin. Stilinizin en büyük parçalarından olan sakallarınızı doğru kesmenin püf noktaları, yüz şeklinizde gizli. Sizin için yüz şekillerine göre doğru sakal stillerini araştırdık.

Kare yüzünüz varsa dikkat!

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
Kare şeklinde yüzü olan erkekler, yüzlerini daha zarif gösterecek stilleri tercih etmelidirler. Stilinizi
 övgü dolu bir saç kesimi ile tamamlayabilirsiniz. Yüzünüzün tamamını kaplayan sakal modelleri, sizin için riskli olabilir.
Kare yüzünüz varsa dikkat! Kare şeklinde yüzü olan erkekler, yüzlerini daha zarif gösterecek stilleri tercih etmelidirler. Stilinizi övgü dolu bir saç kesimi ile tamamlayabilirsiniz. Yüzünüzün tamamını kaplayan sakal modelleri, sizin için riskli olabilir.
Profesyonel dokunuş gerekebilir 

                                    
                                    
                                    
                                    Birkaç hafta sakalınızı uzattıktan sonra, makasla boyunu olabildiğince kısaltın. Ağız ve çene bölgenizin pürüzsüz olmasını istiyorsanız, istediğiniz keskin görüntüye sahip olmak için bir berbere gitmeniz gerekebilir.
Profesyonel dokunuş gerekebilir Birkaç hafta sakalınızı uzattıktan sonra, makasla boyunu olabildiğince kısaltın. Ağız ve çene bölgenizin pürüzsüz olmasını istiyorsanız, istediğiniz keskin görüntüye sahip olmak için bir berbere gitmeniz gerekebilir.
David Beckham idolü

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bir bıyık ya da favori sizin aksesuarınız olabilir; ancak tüm yüzü saran sakallardan kaçının. Tam sakal, sizin kare görünümünüzü daha da kare gösterecektir. Bu tarz gerçekten çok az bakım gerektiriyor; sakal şeklinizi korumak için sadece iyi bir tıraş bıçağına ihtiyacınız var. Sizin idolünüz David Beckham.
David Beckham idolü Bir bıyık ya da favori sizin aksesuarınız olabilir; ancak tüm yüzü saran sakallardan kaçının. Tam sakal, sizin kare görünümünüzü daha da kare gösterecektir. Bu tarz gerçekten çok az bakım gerektiriyor; sakal şeklinizi korumak için sadece iyi bir tıraş bıçağına ihtiyacınız var. Sizin idolünüz David Beckham.
Dikdörtgen yüzlere bıyık modası

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dikdörtgen veya uzunca yüzler daha narin ve köşeli olurlar. Şakaklardan çeneye uzanan favoriler, yanakları dolduran sakallardan ve bıyıktan hoşlanır. Eğer bu tip bir yüzünüz varsa, yüzünüze daha oval bir görüntü vermeyi amaçlamanız gerekiyor. Bıyıkla yüz şeklinizin özelliklerini dengeleyebilirsiniz.
Dikdörtgen yüzlere bıyık modası Dikdörtgen veya uzunca yüzler daha narin ve köşeli olurlar. Şakaklardan çeneye uzanan favoriler, yanakları dolduran sakallardan ve bıyıktan hoşlanır. Eğer bu tip bir yüzünüz varsa, yüzünüze daha oval bir görüntü vermeyi amaçlamanız gerekiyor. Bıyıkla yüz şeklinizin özelliklerini dengeleyebilirsiniz.
Tom Ford ideal örnek

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yüz stillerinizin benzediğini düşündüğünüz moda ikonu birkaç erkekten ipucu almayı ihmal etmeyin. Tom Ford, sizin için ideal olabilir. İşiniz kolay; birkaç hafta sakal bırakın ve birkaç gün arayla tıraş olun.
Tom Ford ideal örnek Yüz stillerinizin benzediğini düşündüğünüz moda ikonu birkaç erkekten ipucu almayı ihmal etmeyin. Tom Ford, sizin için ideal olabilir. İşiniz kolay; birkaç hafta sakal bırakın ve birkaç gün arayla tıraş olun.
Yuvarlak yüzlere şekil vermeye bakın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yuvarlak bir yüz şekliniz varsa, yüzünüzü daha erkeksi tutacak bir saç stil önerisiyle işe başlayabilirsiniz. Bunu yaparken yüz özelliklerinizi yok etmemeye de dikkat edin. Yuvarlak yüzünüzde küçük yüz hatlarınız da varsa, yoğun favorilerden kaçının.
Yuvarlak yüzlere şekil vermeye bakın Yuvarlak bir yüz şekliniz varsa, yüzünüzü daha erkeksi tutacak bir saç stil önerisiyle işe başlayabilirsiniz. Bunu yaparken yüz özelliklerinizi yok etmemeye de dikkat edin. Yuvarlak yüzünüzde küçük yüz hatlarınız da varsa, yoğun favorilerden kaçının.
Dünya modasında Kanye West 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dünya modasında Kanye West sizin için ideal bir örnek olabilir. Yuvarlak ve narin yüz hatlarınız için favori kullanmadan saçlarınızı kestirebilirsiniz. Ağız ve boyun kısmınızı tıraş ederken diğer kısımlarda sakalınızı olabildiğince uzun bırakın. Geri kalanı iyi bir tıraş bıçağına, temiz ve düzenli kesilen sakallarınıza bırakın. Tüm bunlar stilinizdeki orantısızlığı yok edip yuvarlak hatlarınızı köşeli bir görünüme kavuşturacaktır.
Dünya modasında Kanye West Dünya modasında Kanye West sizin için ideal bir örnek olabilir. Yuvarlak ve narin yüz hatlarınız için favori kullanmadan saçlarınızı kestirebilirsiniz. Ağız ve boyun kısmınızı tıraş ederken diğer kısımlarda sakalınızı olabildiğince uzun bırakın. Geri kalanı iyi bir tıraş bıçağına, temiz ve düzenli kesilen sakallarınıza bırakın. Tüm bunlar stilinizdeki orantısızlığı yok edip yuvarlak hatlarınızı köşeli bir görünüme kavuşturacaktır.
Dolgun sakallar, dağınık saçlar

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Üçgen şeklinde yüze sahip erkeklerin köşeli çeneleri, onları erkeksi görünmekten uzaklaştırsa da;  dolgun bir sakal her şeyi çözecektir.  Sakalların yanı sıra, dağınık saçlar da daha hoş görünmelerini sağlar.
Dolgun sakallar, dağınık saçlar Üçgen şeklinde yüze sahip erkeklerin köşeli çeneleri, onları erkeksi görünmekten uzaklaştırsa da; dolgun bir sakal her şeyi çözecektir. Sakalların yanı sıra, dağınık saçlar da daha hoş görünmelerini sağlar.
Oscar sahibi aktör Ryan Gosling

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sizin için en iyi örnek, Oscar sahibi aktör Ryan Gosling. Orta yoğunlukta bırakacağınız bir bıyık da, yüzünüze bir stil katabilir.  Bu stili oluşturmak ve devam ettirebilmek için herhangi bir profesyonele de ihtiyacınız yok. Yapmanız gereken tek şey, bir ustura ile çenenizdeki sakallardan azar azar keserken favorilerinizi bırakarak birkaç ay sakal uzatmak.
Oscar sahibi aktör Ryan Gosling Sizin için en iyi örnek, Oscar sahibi aktör Ryan Gosling. Orta yoğunlukta bırakacağınız bir bıyık da, yüzünüze bir stil katabilir. Bu stili oluşturmak ve devam ettirebilmek için herhangi bir profesyonele de ihtiyacınız yok. Yapmanız gereken tek şey, bir ustura ile çenenizdeki sakallardan azar azar keserken favorilerinizi bırakarak birkaç ay sakal uzatmak.
Elmas yüzlerde çenelere dikkat!

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Armut yahut elmas yüzlüler için amaç, yüz hatlarını küçültmektir. Tam bir sakal, uzun favoriler sizin için ideal. Sakallarınız, belirgin çene şeklinizi küçültür. Uzun favoriler ve bıyık, yüzünüzü iyice kavrayarak orantı sağlar.
Elmas yüzlerde çenelere dikkat! Armut yahut elmas yüzlüler için amaç, yüz hatlarını küçültmektir. Tam bir sakal, uzun favoriler sizin için ideal. Sakallarınız, belirgin çene şeklinizi küçültür. Uzun favoriler ve bıyık, yüzünüzü iyice kavrayarak orantı sağlar.
Dane Cook idolü

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dane Cook çenesi aşırı çıkık ünlülerden biri.  Cook, favorileri ve tüm yüzünü kaplayan sakalı ile bunu kapatmayı çok iyi başarıyor. Siz de önce yüzünüzde fazla dikkat çeken, kusurlu görünen yerleri keşfedin ve onları kapatmaya bakın. Favorilerinizi kalın bırakmaya özen gösterin; köşelerde sakalınıza şekil vermek ve biçimini korumak için ustura kullanın.
Dane Cook idolü Dane Cook çenesi aşırı çıkık ünlülerden biri. Cook, favorileri ve tüm yüzünü kaplayan sakalı ile bunu kapatmayı çok iyi başarıyor. Siz de önce yüzünüzde fazla dikkat çeken, kusurlu görünen yerleri keşfedin ve onları kapatmaya bakın. Favorilerinizi kalın bırakmaya özen gösterin; köşelerde sakalınıza şekil vermek ve biçimini korumak için ustura kullanın.
Stilinizin parçası sakallar

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sakallarınız, stilinizin en büyük parçası; onları ilgisiz bırakmayın. Çok çabuk uzayan sakallarınızla oynamaktan da korkmayın. Sonuçta ustura elinizde, beğenmezseniz kesersiniz. Sık sık sakal şeklinizi değiştirmek, sizin için en idealini bulmanın en kolay yoludur. Tabii siz yine de yüz şeklinize göre hareket edin.
Stilinizin parçası sakallar Sakallarınız, stilinizin en büyük parçası; onları ilgisiz bırakmayın. Çok çabuk uzayan sakallarınızla oynamaktan da korkmayın. Sonuçta ustura elinizde, beğenmezseniz kesersiniz. Sık sık sakal şeklinizi değiştirmek, sizin için en idealini bulmanın en kolay yoludur. Tabii siz yine de yüz şeklinize göre hareket edin.
Üzülmeyin, "Baby face modası" hiç bitmeyecek

                                    
                                    Sakallarına şekil vermek için yıllarca sakalının çıkmasını bekleyenler için, ne yazık ki herhangi bir önerimiz yok. En kolayı sizin işiniz. Her zaman temiz, masum ve sempatik görüneceksiniz.
Üzülmeyin, "Baby face modası" hiç bitmeyecek Sakallarına şekil vermek için yıllarca sakalının çıkmasını bekleyenler için, ne yazık ki herhangi bir önerimiz yok. En kolayı sizin işiniz. Her zaman temiz, masum ve sempatik görüneceksiniz.
Aman berbere dikkat!

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sakalları keserken, kestirirken dikkatli olun.O zaman şimdiden, sıhhatler olsun!
Aman berbere dikkat! Sakalları keserken, kestirirken dikkatli olun.O zaman şimdiden, sıhhatler olsun!
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >