Assange'ın tutuklanma şekli akıllara Abdullah Öcalan'ı getirdi

Julian Assange, sığınmacı olarak yaşadığı Ekvador konsolosluğunda, İngiltere polisi tarafından gözaltına alındı.
Julian Assange, sığınmacı olarak yaşadığı Ekvador konsolosluğunda, İngiltere polisi tarafından gözaltına alındı.

Kaynakları gizli tutulan özellikle ABD'ye ait üst düzey önemli bilgileri sızdırmasıyla tanınan Wikileaks organizasyonunun kurucusu Julian Assange, 7 yıldır sığınmacı olarak yaşadığı Ekvador konsolosluğunda, İngiliz polisleri tarafından gözaltına alındı. Assange'ın daha birçok ülkeden sığınma talep etmesi ve ardından son çare Ekvador konsolosluğuna sığınması akıllara terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'den kaçış ve sonrasında yakalanış sürecini anımsattı.

ABD Savunma Bakanlığı ve istihbarat teşkilatı CIA'e ait üst düzey bilgi ve belgeleri tüm dünya kamuoyuna sunan Wikileaks organizasyonunun kurucusu Julian Assange, ilk belgelerin orta çıkmasının ardından birçok ülkeye sığınma talebinde bulundu. Adete ABD'nin elinden kaçmak için kapı kapı gezen Assange, son çare İngilitere'de bulunan Ekvadorkonsolosluğuna sığındı. 7 yıldır burada yaşayan Assange, dışarı çıktığı takdirde gözaltına alınacaktı. 7 yıl gibi uzun bir süre konsolosluğun tek göz odasında yaşamını sürdüren Julian Assange, bu sabah İngiliz polisleri tarafından gözaltına alındı.

Abdullah Öcalan'da tıpkı Assange gibi Kenya'da bulunan Yunanistan Büyükelçiliği'ne sığınmıştı.
Abdullah Öcalan'da tıpkı Assange gibi Kenya'da bulunan Yunanistan Büyükelçiliği'ne sığınmıştı.

Julian Assange ve Abdullah Öcalan benzerliği

ABD Dışişleri Bakanlığının çok sayıda yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange, 7 yıldır ABD'nin diplomatik ve hukuki baskılarına karşın İngiltere'deki Ekvador konsolosluğunda yaşamını sürdürüyor. Bu kaçış ve sığınma süreci tıpkı terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'den kaçarak birçok ülkenin konsolosluğuna sığınma sürecini ve sonrasında Kenya'da bulunan Yunanistan Büyükelçiliği'nde Türk askeri tarafından ele geçirilme sürecini hatırlattı.

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getiriliş sürecini daha detaylı hatırlamak için:
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >