Ayakkabınızın içinde sallama çay bekletin, bakın ne oluyor!

Sağlık
Sağlık

Moda, trendler derken; ayak sağlığınızdan olmayın. Ayakkabınızın içinde bir poşet sallama çay bekletin, bakın ne oluyor!

Değişen zaman ve gelişen teknoloji, beraberinde çok sayıda trendi getirdi. Özellikle erkekler arasında artan "Çorapsız ayakkabı giyme" modası, gün geçtikçe yayılmaya devam ediyor. Ancak, uzmanlar çorapsız ayakkabı giymek konusunda uyarıyor.

Aman dikkat!
Ayakta vücudun her yerinden daha fazla salgı bezi olduğu için, her gün yaklaşık çeyrek litre ter üretiyor. Podiatrist Emma Stevenson Daily Telegraph'a yaptığı açıklamada son yıllarda ayakta mantar enfeksiyonu şikayetlerinin arttığını belirterek şunları söyledi; ''Ayaktaki ter oranına bağlı olarak çorapsız ayakkabı giymek, oldukça ciddi mantar enfeksiyonlarına yol açabilir.''
Aman dikkat! Ayakta vücudun her yerinden daha fazla salgı bezi olduğu için, her gün yaklaşık çeyrek litre ter üretiyor. Podiatrist Emma Stevenson Daily Telegraph'a yaptığı açıklamada son yıllarda ayakta mantar enfeksiyonu şikayetlerinin arttığını belirterek şunları söyledi; ''Ayaktaki ter oranına bağlı olarak çorapsız ayakkabı giymek, oldukça ciddi mantar enfeksiyonlarına yol açabilir.''
Çorap giymiyorsanız, tehdit altında olabilirsiniz!
Milliyet'in haberine göre; su toplaması ve kızarıklıklarla başlayan mantar enfeksiyonlarının, ayakkabı çorapsız giyildiğinde ortaya çıkma ihtimali çok daha yüksek. Ayakkabının içi ayaktaki nemi tam olarak ememediğinden, bakterilerin çoğalmasına yol açıyor. Çorap, ayakkabıyla ayak arasında bir bariyer oluşturuyor; ayaktaki teri emiyor ve ayakkabının kokmasına engel oluyor.
Çorap giymiyorsanız, tehdit altında olabilirsiniz! Milliyet'in haberine göre; su toplaması ve kızarıklıklarla başlayan mantar enfeksiyonlarının, ayakkabı çorapsız giyildiğinde ortaya çıkma ihtimali çok daha yüksek. Ayakkabının içi ayaktaki nemi tam olarak ememediğinden, bakterilerin çoğalmasına yol açıyor. Çorap, ayakkabıyla ayak arasında bir bariyer oluşturuyor; ayaktaki teri emiyor ve ayakkabının kokmasına engel oluyor.
2 adet poşet çay derdinize derman olabilir!
Kuru çay poşetleri ayakkabıların içindeki nemi almak için bir başka yöntem. Yapmanız gereken ayakkabıların içine geceden kuru ay poşetleri bırakıp sabaha kadar bekletmek. En az 48 saat havalandırın Günümüzde üretilen ayakkabıların çoğunun içinde nefes almayan sentetik bir materyal kullanılıyor. Ayakkabının iç astarı nefes almadığında nem, ısı ve bakteriler ayakkabının içine hapsoluyor. Mantar enfeksiyonları genellikle ayakkabıları ve çorapları sık sık değiştirmemekten kaynaklanıyor. Emma Stevenson ayakkabıların içinde zararlı bakterilerin oluşmasını engellemek için en azından 48 saat havalandırılması gerektiğini söylüyor.
2 adet poşet çay derdinize derman olabilir! Kuru çay poşetleri ayakkabıların içindeki nemi almak için bir başka yöntem. Yapmanız gereken ayakkabıların içine geceden kuru ay poşetleri bırakıp sabaha kadar bekletmek. En az 48 saat havalandırın Günümüzde üretilen ayakkabıların çoğunun içinde nefes almayan sentetik bir materyal kullanılıyor. Ayakkabının iç astarı nefes almadığında nem, ısı ve bakteriler ayakkabının içine hapsoluyor. Mantar enfeksiyonları genellikle ayakkabıları ve çorapları sık sık değiştirmemekten kaynaklanıyor. Emma Stevenson ayakkabıların içinde zararlı bakterilerin oluşmasını engellemek için en azından 48 saat havalandırılması gerektiğini söylüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >