Bahar nezlesi deyip geçmeyin! Polenler sağır ediyor

Polen
Polen

Uzmanlar uyarıyor: Polen alerjisi olanlar dikkat!

İlkbaharın gelmesiyle mevsimsel hastalıklar çoktan boy göstermeye başladı.

Polenlerin de artmasıyla başı çeken, bahar nezlesi olarak da bilinen alerjik hastalıklar yaş tanımadan neredeyse herkesi etkisi altına alıyor.

Sıradan bir nezle 7-10 günde iyileşirken bahar nezlesi alerjenle temas süresi boyunca devam ediyor.

Uzmanlar uyarıyor!

                                    
                                    Uzmanlar polen alerjisinin işitme kayıplarına yol açabildiğine dikkat çekiyor.
Uzmanlar uyarıyor! Uzmanlar polen alerjisinin işitme kayıplarına yol açabildiğine dikkat çekiyor.
İşitme kaybına neden olabilir

                                    
                                    Polen alerjisi, burun ve geniz tıkanıklığına bağlı,  kulakta sıvı birikimlerine ve işitme kayıplarına neden olabiliyor.
İşitme kaybına neden olabilir Polen alerjisi, burun ve geniz tıkanıklığına bağlı, kulakta sıvı birikimlerine ve işitme kayıplarına neden olabiliyor.
"Kulak zarında delinme"

                                    
                                    Biriken sıvı, yapışkan kıvamında olup orta kulakta çökme sonucunda kulak zarında delinme ve kalıcı işitme kayıpları yapabiliyor.
"Kulak zarında delinme" Biriken sıvı, yapışkan kıvamında olup orta kulakta çökme sonucunda kulak zarında delinme ve kalıcı işitme kayıpları yapabiliyor.
Alerjik bünyeleri etkiler

                                    
                                    Özellikle alerjik kişilerde sık tekrarlayan hapşırıklar, burun akıntısı veya burun tıkanması, damakta kaşıntı, gözlerde yanma kaşıntı, geniz akıntısı gibi belirtiler gösterir.
Alerjik bünyeleri etkiler Özellikle alerjik kişilerde sık tekrarlayan hapşırıklar, burun akıntısı veya burun tıkanması, damakta kaşıntı, gözlerde yanma kaşıntı, geniz akıntısı gibi belirtiler gösterir.
Cilt döküntüleri görülebilir

                                    
                                    Bazı kişilerde cilt döküntüleri kaşıntı, bazı kişilerde ise astım şeklinde de görülebilir.
Cilt döküntüleri görülebilir Bazı kişilerde cilt döküntüleri kaşıntı, bazı kişilerde ise astım şeklinde de görülebilir.
Tek çare korunmak!

                                    
                                    Uzmanlar; bahar nezlesi olanların, polenlerin en çok uçuştuğu kuru ve rüzgarlı bahar günlerinde çok fazla dışarı çıkmamalarını öneriyor.
Tek çare korunmak! Uzmanlar; bahar nezlesi olanların, polenlerin en çok uçuştuğu kuru ve rüzgarlı bahar günlerinde çok fazla dışarı çıkmamalarını öneriyor.
Kendinizi tozdan arındırın 

                                    
                                    Saçlar, kişinin maruz kaldığı tozu tutar; bu sebeple eve döner dönmez duş alınması ve saçların tozdan arındırılması gerekir.
Kendinizi tozdan arındırın Saçlar, kişinin maruz kaldığı tozu tutar; bu sebeple eve döner dönmez duş alınması ve saçların tozdan arındırılması gerekir.
Önlemek sizin elinizde!

                                    
                                    Açık havada vakit geçirmek yerine, kapalı alanları tercih ederseniz; polenlere olabildiğince daha az maruz kalmış olursunuz. Böylelikle bahar dönemi boyunca nezle olma riskiniz de azalır.Dışarı çıkmak zorundaysanız da, maske kullanıp polenlerin solunum yolunuzla temasını önlemiş olursunuz.
Önlemek sizin elinizde! Açık havada vakit geçirmek yerine, kapalı alanları tercih ederseniz; polenlere olabildiğince daha az maruz kalmış olursunuz. Böylelikle bahar dönemi boyunca nezle olma riskiniz de azalır.Dışarı çıkmak zorundaysanız da, maske kullanıp polenlerin solunum yolunuzla temasını önlemiş olursunuz.
Hassas ve özenli olun 

                                    
                                    Polen alerjisi olanların hassas yapıları; evde yetiştirilen bitkilere, yünlü kıyafetlere karşı da duyarlıdır. Özellikle bahar döneminde evinizde bitki yetiştirmemeye ve yünlü, toz biriktiren kıyafetlerden uzak durmaya özen gösterin. Bu konuda hassas davranmalısınız.
Hassas ve özenli olun Polen alerjisi olanların hassas yapıları; evde yetiştirilen bitkilere, yünlü kıyafetlere karşı da duyarlıdır. Özellikle bahar döneminde evinizde bitki yetiştirmemeye ve yünlü, toz biriktiren kıyafetlerden uzak durmaya özen gösterin. Bu konuda hassas davranmalısınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >