Ben Fero'nun 'Demet Akalın' şarkısını RTÜK'e sorduk

Ben Fero lakaplı Ferhat Yılmaz'ı dinleyenler ise şarkıda Demet Akalın'ın adının geçmesinden oldukça rahatsız.
Ben Fero lakaplı Ferhat Yılmaz'ı dinleyenler ise şarkıda Demet Akalın'ın adının geçmesinden oldukça rahatsız.

Son günlerde yaptığı şarkılarla gündeme gelen 'Ben Fero' lakaplı Rap müzik sanatçısı Ferhat Yılmaz, ofansif şarkı sözlerinin yanı sıra Demet Akalın'ı hedef alan müzik parçasıyla da dikkati çekiyor. Demet Akalın'ın destek verdiği ancak radyoculuk sektörünün tepkisini çeken şarkı üzerine biz de GZT.com olarak Radyo Televizyon Üst Kurulu ile konuştuk. RTÜK yetkilileri, 'Demet Akalın' ismi için "Kişilik haklarına müdahale etmiyoruz, o durumlar bireysel süreçlere giriyor" açıklamasında bulundu; küfürlü şarkı sözleri için ise "sosyal medya çalışma alanımıza girmiyor" ifadelerini kullandı.

Dijital yayın platformu YouTube üzerinden Rap müzik yapan isimlerden olan Ben Fero son zamanlarda gündemden düşmüyor. Yayınladığı ‘Orman Kanunları’ albümünden sonra içerisinde ofansif ve küfürlü ifadeler olan şarkıları sosyal medyada tepki çekti. Tüm bunların dışında Demet Akalın'ın adını kullanarak şarkısını yayınladı. Biz de konuyla alakalı Radyo Televizyon Üst Kurulu ile görüştük.

Ben Fero'nun tepki çeken albümün kapağı.
Ben Fero'nun tepki çeken albümün kapağı.

RTÜK: Sosyal medya çalışma alanımız değil

Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan bir yetkiliyle görüşerek sosyal medyanın çalışma alanlarını kapsayıp kapsamadığını sorduk.

RTÜK: Sosyal medya bizim çalışma alanımızı kapsamıyor. Orada yayınlananlar kötü içerikli dahi olsa yayınları durdurma yetkimiz yok. Henüz böyle bir yetki alanımız oluşmadı.

''Her şeyi raporluyoruz''

RTÜK yetkilileri küfürlü olan şeyleri listelediğini söyleyerek;

''Biz her şeyi raporluyoruz. Bir raporlama sistemimiz var. Bu sistem sayesinde küfürlü içerikleri topluma yansıtmıyoruz. Bu konuyla özel ilgilenen birimlerimiz var. Sosyal medya dışında uygunsuz olan şeylerin yayında kalmasına müsaade etmiyoruz. Bu raporlama sistemi ne kadar hızlı çalışırsa zararlı yayınlarda o kadar düşüyor'' dedi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu mümkün olduğu kadar zararlı yayınlara müdahale ediyor.
Radyo Televizyon Üst Kurulu mümkün olduğu kadar zararlı yayınlara müdahale ediyor.

'Kişilik haklarına karışma yetkimiz yok'

Ben Fero'nun şarkısı Demet Akalına'a hitap ediyor. RTÜK, kişilerin ismiyle yayınlanan argo içerikli şarkılar konusunda bir yetkiye sahip değil. Kurumun yetkilileri konuyu söyle açıkladı:

''Kişilik haklarına müdahale edemiyoruz. Çünkü bunlar bizim dışımızda kalıyor. Kişilerin bununla şahsi olarak ilgilenmesi gerekiyor. Biz sadece bize gelen yayın şikayetinde küfürlü, kötü içerik bulunduran yayınlar hakkında çalışmalar yapabiliriz. Kişi adının kullanmasından rahatsız değilse bu konuda bir şey yapamayız''dedi.

Demet Akalın destek verdi

Pop müziğin başarılı isimlerinden Demet Akalın şarkıda adının geçmesiyle alakalı olarak Instagram hesabından bir post paylaştı. Akalın paylaştığı postla Ben Fero'ya destek verdiğini duyurdu.

Akalın: ''Radyoda yine Demet Akalın😊👌başarıların daim olsun çocuk👍🏼👌🏾👌🏾 @ben.fero '' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >