Beren Saat'in Netflix dizisindeki yeni rolü belli oldu

Beren Saat.
Beren Saat.

Daha öncesinde ünlü oyuncu Beren Saat'le anlaştıklarını duyuran Netflix, dizinin Göbeklitepe tarihi üzerine fantastik bir hikayesi olacağını belirtmişti. Bu hikayede Saat'in rolünün ne olacağı netleşti. Ünlü oyuncu özel güçleri olan bir kadını canlandıracak.

Netflix son zamanlarda Türkiye gündemini oldukça meşgul ediyor. En son Organize İşler vizyondayken satın akan ve yayınlayan platform Türkiye için özel projelerine devam ediyor. Netflix, Türk dizi sektörüne Çağatay Ulusoy'un başrolünde oynadığı The Protector: Hakan Muhafız ile iddialı bir giriş yapmıştı. Yine bir Türk dizi projesi yapacağını duyuran Netflix, Instagram hesabından yaptığı ''Netflix'in güçlü kadınları arasına hoş geldin Beren Saat''paylaşımı yaparak ünlü oyuncuyla anlaştığını duyurmuştu.

Detaylar belli oldu

Oyuncu Beren Saat'in Urfa, Göbeklitepe'de yaşayan Atiye adlı özel güçleri olan bir kadını canladıracak. Şengül Boybaş'ın ilk romanı Dünyanın Uyanışı'ndan uyarlandığı ortaya çıktı. Senaryo yazım süreci devam eden dizinin çekimleri Mart sonunda Göbeklitepe'de başlayacak.

Göbeklitepe.
Göbeklitepe.

Netflix sorumlusu GZT'ye konuştu

Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş;

''Türkiye'nin henüz anlatılmamış çok fazla hikayesi var. Doğru şekilde aktarıldığında dünyanın bu hikayeleri izlemek için sıraya gireceğine inanıyoruz. Bu nedenle Türkiye'de daha fazla yatırım yaparak orijinal yapımlarımızın sayısını arttırmak öncelikli hedeflerimiz arasında'' ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >