Bir çizim hatasının neden olduğu stil yolculuğu: Karakalemden çalakaleme…

Küçük hatalar büyük şaheserlere neden olabilir

İsveçli sanatçı Jimmy Matlik karakalemle eskiz çalışması yaparken dikkati dağılır. Dikkat dağınıklığı sırasında yaptığı hata, Matlik'in gözüne oldukça güzel görünür. Bu hata, Matlik'in sanat eserlerinde yeni bir stil yolculuğuna çıkmasına ve gelişigüzel çizdiği sanat eserlerini ortaya çıkarmasına neden olur. İşte karakalem sanatından farklı bir yola giden çalakalem örnekleri!
Önce karakalemden bahsedelim

                                    Karakalem sanatı, en geniş malzeme yelpazesi nedeniyle en eski sanat dallarından biri. Görsel sanatlar eğitiminin temelini oluşturan karakalem çalışmaları, farklı renkler yerine aynı rengin farklı tonları kullanılarak resme boyut verir.
Önce karakalemden bahsedelim Karakalem sanatı, en geniş malzeme yelpazesi nedeniyle en eski sanat dallarından biri. Görsel sanatlar eğitiminin temelini oluşturan karakalem çalışmaları, farklı renkler yerine aynı rengin farklı tonları kullanılarak resme boyut verir.
Daha çok portre çiziminde kullanılır

                                    Manzara, mekan, soyut çalışmalar ve portre çizimlerde kullandığı gibi çok sayıda sanat çalışması için de tercih edilir. karakalem ile yapılabilse de çoğunlukla portre çiziminde kullanılır.
Daha çok portre çiziminde kullanılır Manzara, mekan, soyut çalışmalar ve portre çizimlerde kullandığı gibi çok sayıda sanat çalışması için de tercih edilir. karakalem ile yapılabilse de çoğunlukla portre çiziminde kullanılır.
Hem kolay hem ucuz

                                    Karakalem çalışmaları, diğer tekniklere göre hem daha ucuz hem daha kolaydır.
Hem kolay hem ucuz Karakalem çalışmaları, diğer tekniklere göre hem daha ucuz hem daha kolaydır.
Ressamlar tarzlarını eserlerine yansıtıyor

                                    Gerçekçilik olgusunu en kalıcı şekilde veren karakalem çalışmalarını veren ressamlar tarama, karalama, tonlama ve gölgelendirme tarzları ile birbirinden ayrılır.
Ressamlar tarzlarını eserlerine yansıtıyor Gerçekçilik olgusunu en kalıcı şekilde veren karakalem çalışmalarını veren ressamlar tarama, karalama, tonlama ve gölgelendirme tarzları ile birbirinden ayrılır.
Kara – kalem

                                    Siyah boya etkisinden dolayı, Türkçe'ye kara ve kalem kelimelerinin birleşiminden “karakalem” terimi olarak girmiştir.
Kara – kalem Siyah boya etkisinden dolayı, Türkçe'ye kara ve kalem kelimelerinin birleşiminden “karakalem” terimi olarak girmiştir.
Doğal kalem asma dallarından yapılıyor

                                    Doğal kömür kalem, söğüt ve asma dallarının yakılması ile yapılır. Kömür tozlarının sıkıştırılıp baskıya girmesi ile de sanayide üretilip karakalem haline gelir.
Doğal kalem asma dallarından yapılıyor Doğal kömür kalem, söğüt ve asma dallarının yakılması ile yapılır. Kömür tozlarının sıkıştırılıp baskıya girmesi ile de sanayide üretilip karakalem haline gelir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >