Bir kitap alarak çocuklara yardım edebilirsiniz

​Bir kitap alarak çocuklara yardım edebilirsiniz
​Bir kitap alarak çocuklara yardım edebilirsiniz

Yazar Onur Alan kitaplarından elde ettiği gelirlerle mülteci çocuklara ve köy okullarına yardım eli uzatıyor.

İnsanların hayatlarına küçük dokunuşlar yapmak için illaki maddi güce sahip olmaya gerek yok. Önemli olan iyi ve zengin bir kalbe sahip olabilmek.

Son yıllarda genç yazarlarımızın sayısı bir hayli arttı. Bir zamanlar kitapçılarda yabancı yazarların eserleriyle karşı karşıya kalan okurlar şimdilerde sık sık yerli yazarların eserleriyle buluşuyor. Hatta kitap tutkunları yeni çıkan kitapları yarışırcasına tüketmeyi seviyor.

Onur Alan’dan farkındalık projesi

Onur Alan ismi kitapseverler için çok da yabancı değil. “8 yaşındaki Adam” kitabıyla 2016’da tanıştığımız Onur Alan’ın ikinci kitabı “Benim Adım FER” de bir hayli ilgi gördü.

Kitap gelirleriyle çocukların hayatlarına küçük dokunuşlar yapılıyor.
Kitap gelirleriyle çocukların hayatlarına küçük dokunuşlar yapılıyor.

Alan iki eserinde de farkındalık oluşturmaya çalıştı. “8 Yaşındaki Adam” isimli kitabında yetiştirme yurtları ve yatılı okullarda büyüyen çocukların dramını anlatan Alan, ikinci eserinde ise dünyadaki mültecilerin yaşadıklarını kale aldı.

Çocukların yüzleri gülüyor

Akıcı bir dile sahip olan iki eser de okurlardan tam not aldı. İşin duygusal boyutu ise çok farklı. Alan kitaplarından elde ettiği gelirlerle ihtiyaç sahibi çocuklara yardım eli uzatıyor. Alan’ın yardımları küçük yüreklerde büyük mutlulukların yaşanmasını sağlıyor.

Giysiden, kaleme…

Alan imzaladığı 100 adet “8 Yaşındaki Adam” kitabını ihtiyaç sahibi çocuklar için satışa çıkardı. 100 adet kitap kısa sürede tükendi ve elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi çocuklara mont, bere, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi temin edildi. Yeni giysileri ve kırtasiye malzemeleriyle buluşan çocukların mutluluğu ise herkesi bir hayli duygulandırdı.

Çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyor.
Çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyor.

Bir çocuğu mutlu etmek, ona okuma aşkını aşılamak için tercih edilmiş bu harika proje için Alan’ı tebrik ediyoruz.

Onur Alan Kimdir?

Onur Alan yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle takdir topluyor.
Onur Alan yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle takdir topluyor.

Atatürk Üniversite Halkla İlişkiler mezunu olan Alan, şu an aynı üniversitenin Almanca Öğretmenliği bölümünde okuyor. Alan, mülteci çocuklar ve köy okulları için sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >