Bir köpekbalığı saldırısından nasıl kurtulunur?

Muhtemelen hayatınız da hiç bu olasılığı düşünmemişsinizdir hele de Türkiye'de köpekbalığının varlığının bile bilmiyor olabilirsiniz. Ben size söyleyeyim Türkiye de toplam 30 dan fazla köpekbalığı türü yaşıyor.Tabi bu sizi korkutmasın çünkü bir köpek balığının size saldırma olasılığı neredeyse 4 milyonda bir ama ne olur ne olmaz önlem almak lazım.
Burnunun  üzerine Allah ne verdiyse vurmak
Burun ve ağız kısmı köpekbalıklarının zayıf noktasıdır çünkü bu bölgelerin çevresinde iletken jöle kıvamında, suyun altındaki canlıları bulmasına yarayan elektrotlar bulunur. Buraya bir yumruk atmak köpek balığını geçici bir şekilde sersemletmenizi sağlayabilir.Suyun altında yumruk atmak zor olacaktır ama vuracağınız yeri biliyorsanız köpekbalığını az da olsa sersemletebilirsiniz bu sürede kaçmaya çalışmalısınız çünkü 2. raund için dönecektir!
Burnunun üzerine Allah ne verdiyse vurmak Burun ve ağız kısmı köpekbalıklarının zayıf noktasıdır çünkü bu bölgelerin çevresinde iletken jöle kıvamında, suyun altındaki canlıları bulmasına yarayan elektrotlar bulunur. Buraya bir yumruk atmak köpek balığını geçici bir şekilde sersemletmenizi sağlayabilir.Suyun altında yumruk atmak zor olacaktır ama vuracağınız yeri biliyorsanız köpekbalığını az da olsa sersemletebilirsiniz bu sürede kaçmaya çalışmalısınız çünkü 2. raund için dönecektir!
Kaçarken fazla su sıçratma
Yumruk attıktan sonra artık olayı karın doyurma meselesinden çıkarıp gurur meselesi yapan köpekbalığını daha fazla sinirlendirmemek ve dikkatini çekmemek için hızlı hızlı ve su sıçratmadan  kaçmanız gerekiyor.
Kaçarken fazla su sıçratma Yumruk attıktan sonra artık olayı karın doyurma meselesinden çıkarıp gurur meselesi yapan köpekbalığını daha fazla sinirlendirmemek ve dikkatini çekmemek için hızlı hızlı ve su sıçratmadan kaçmanız gerekiyor.
Solungaçlarına veya Gözüne vurmak 
Solungaçlarına vurmak zar zor nefes alan köpek balığını nefessiz bırakır bu durumda köpek balığı sizi bırakıcaktır. Köpekbalığının gözü de köpekbalığının zayıf noktalarındandır.
Solungaçlarına veya Gözüne vurmak Solungaçlarına vurmak zar zor nefes alan köpek balığını nefessiz bırakır bu durumda köpek balığı sizi bırakıcaktır. Köpekbalığının gözü de köpekbalığının zayıf noktalarındandır.
Ölü taklidi yapMA!!
Eğer böyle bir şey yaparsan büyük ihtimal gerçekten ölürsün! Ayılarda işe yarıyor olabilir ama bu hayvanlarda yaramıyor!
Ölü taklidi yapMA!! Eğer böyle bir şey yaparsan büyük ihtimal gerçekten ölürsün! Ayılarda işe yarıyor olabilir ama bu hayvanlarda yaramıyor!
İşin aslı...
Köpekbalıkları  insanlara çok az saldırır,saldırıları da genelde yanlış anlaşılmadan kaynaklanır ,gördüğü insanı kendini savunamayan bir balık türü zannedip saldırmaya başlar ama siz karşı koymaya başlayınca kaçıp gider... tabi biraz ısırdıktan sonra!
İşin aslı... Köpekbalıkları insanlara çok az saldırır,saldırıları da genelde yanlış anlaşılmadan kaynaklanır ,gördüğü insanı kendini savunamayan bir balık türü zannedip saldırmaya başlar ama siz karşı koymaya başlayınca kaçıp gider... tabi biraz ısırdıktan sonra!
En kolayı; köpekbalığı tehlikesinin olduğu yerlere girme!
Denize girmeden önce ufak bir araştırma yap muhtemelen saldırıdan kurtulmanın en kesin çözümü bu.
En kolayı; köpekbalığı tehlikesinin olduğu yerlere girme! Denize girmeden önce ufak bir araştırma yap muhtemelen saldırıdan kurtulmanın en kesin çözümü bu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >