Bir rol oynayıp kendi kimliğinin üzerine çıkaran 14 ünlü oyuncumuz

​Bir rol oynayıp kendi kimliğinin üzerine çıkaran 14 ünlü oyuncumuz
​Bir rol oynayıp kendi kimliğinin üzerine çıkaran 14 ünlü oyuncumuz

Hayır onun adı Memati değil! Evet, o da artık Bahar değil...

Her oyuncu başarılı rollerde yer alıp, unutulmaz isimler arasına ismini kazımak ister. Bazıları ise bunun tam tersini istiyor olabilir.

Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyiz. Bazı roller öyle bir başarı elde eder ki, oyuncusunun kimliğinin de üzerine çıkar.

İşte bu tarz bir durum bir oyuncuyu memnun ettiği kadar kariyerini zorlaştırabilir de. Bu sebeple de o rolün etkisinden kurtulmak için çok daha farklı rol ve söylemlerde bulunabilir.

Nitekim listemizde yer alan bu 14 isim de bu tarz bir çalışmaya girmiştir, girmeseler bile buna yeltenebileceklerdir.

Yasemin Yalçın - Kakılmış
Yasemin yalçın tüm sanat hayatı boyunca sayısız tiplemeye hayat verdi, bir nesle tiyatroyu sevdirdi fakat onunla en çok Kakılmış rolü özdeşleşti.
Yasemin Yalçın - Kakılmış Yasemin yalçın tüm sanat hayatı boyunca sayısız tiplemeye hayat verdi, bir nesle tiyatroyu sevdirdi fakat onunla en çok Kakılmış rolü özdeşleşti.
Yılmaz Erdoğan - Mükremin
Hem mizah yazarı, senarist hem de eğitmen olan Erdoğan aynı zamanda bir yönetmen ve oyuncu. Sanat ile bu kadar iç içe geçen bir kariyerde seyirci onu tiyatroyu ekrana taşıdığı Bir Demet Tiyatro projesindeki Mükremin Çıtır rolüyle benimsedi.
Yılmaz Erdoğan - Mükremin Hem mizah yazarı, senarist hem de eğitmen olan Erdoğan aynı zamanda bir yönetmen ve oyuncu. Sanat ile bu kadar iç içe geçen bir kariyerde seyirci onu tiyatroyu ekrana taşıdığı Bir Demet Tiyatro projesindeki Mükremin Çıtır rolüyle benimsedi.
Gaye Turgut Evin - Bahar Kozan
Daha konservatuar'dan mezun olur olmaz oynadığı acıların kadını Bahar rolüyle öyle bir benimsendi ki, ünü Türkiye sınırlarını da aşıp Fas'a kadar taşındı. Şu an Çiğdem Teğmen rolüyle karşımıza çıksa da, o halen daha evlerimizin biricik kızı Bahar.
Gaye Turgut Evin - Bahar Kozan Daha konservatuar'dan mezun olur olmaz oynadığı acıların kadını Bahar rolüyle öyle bir benimsendi ki, ünü Türkiye sınırlarını da aşıp Fas'a kadar taşındı. Şu an Çiğdem Teğmen rolüyle karşımıza çıksa da, o halen daha evlerimizin biricik kızı Bahar.
Gürkan Uygun - Memati baş
Ne kadar da masum ve güler yüzlü bir Memati. Pardon Gürkan Uygun! Hayır, Memati. Pes ediyoruz, üzerine hangi rolü oynarsa oynasın Uygun seyirci için hep Memati olarak kabul görecek.
Gürkan Uygun - Memati baş Ne kadar da masum ve güler yüzlü bir Memati. Pardon Gürkan Uygun! Hayır, Memati. Pes ediyoruz, üzerine hangi rolü oynarsa oynasın Uygun seyirci için hep Memati olarak kabul görecek.
Zeyno Günenç - Gönül
2002 yılında başlayıp 4 sezon süren fakat daha sonra 2 kez daha yeniden çekilmeye başlanan Çocuklar Duymasın dizisinde canlandırdığı Gönül rolüyle tanındı ve o rol onunla bütünleşti. Bu sebepledir ki arada oynadığı roller hep geri planda kaldı.
Zeyno Günenç - Gönül 2002 yılında başlayıp 4 sezon süren fakat daha sonra 2 kez daha yeniden çekilmeye başlanan Çocuklar Duymasın dizisinde canlandırdığı Gönül rolüyle tanındı ve o rol onunla bütünleşti. Bu sebepledir ki arada oynadığı roller hep geri planda kaldı.
Tamer Karadağlı - Haluk
Ferhunde Hanımlar'da 6 sezon Dr. Selçuk rolünü oynadıktan sonra gelen Çocuklar Duymasın dizisi Selçuk rolünün üzerine çıksa da, onu Haluk ismiyle özdeşleşmekten kurtaramadı. Öyle ki gittiği yerlerde bile bu adla anılmaya başlandı.
Tamer Karadağlı - Haluk Ferhunde Hanımlar'da 6 sezon Dr. Selçuk rolünü oynadıktan sonra gelen Çocuklar Duymasın dizisi Selçuk rolünün üzerine çıksa da, onu Haluk ismiyle özdeşleşmekten kurtaramadı. Öyle ki gittiği yerlerde bile bu adla anılmaya başlandı.
Melike Güner - Zenan
Ekmek Teknesi ile başlayan kariyerinde çok projede oynasa da, o hep Doktorların Zenan'ı olarak akıllarda kaldı.
Melike Güner - Zenan Ekmek Teknesi ile başlayan kariyerinde çok projede oynasa da, o hep Doktorların Zenan'ı olarak akıllarda kaldı.
Engin Günaydın - Burhan Altıntop
Onu çok sayıda önemli yapımda hem sinema hem de ekran macerasında izledik. Ama onu hep Burhan Altıntop olarak bildik. Nitekim bunda dizinin başarısı da etkiliydi, Günaydın'ın rol ile olan uyumu da.
Engin Günaydın - Burhan Altıntop Onu çok sayıda önemli yapımda hem sinema hem de ekran macerasında izledik. Ama onu hep Burhan Altıntop olarak bildik. Nitekim bunda dizinin başarısı da etkiliydi, Günaydın'ın rol ile olan uyumu da.
Binnur Kaya - Şahika
Okul arkadaşı Engin Günaydın ile rol aldıkları Avrupa Yakasına 2 kült karakter katan Kaya, bu rolü ile çok sevildi, çok benimsendi. Öyle ki komedi alanındaki yerini kesinleştirdi.
Binnur Kaya - Şahika Okul arkadaşı Engin Günaydın ile rol aldıkları Avrupa Yakasına 2 kült karakter katan Kaya, bu rolü ile çok sevildi, çok benimsendi. Öyle ki komedi alanındaki yerini kesinleştirdi.
Oktay Kaynarca - Çakır
Kurtlar Vadisi ile başlayan Çakır serüveni, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile devam ederken birçok insan acaba Çakır'dan başka bir rolde de izlemiş miydik diye düşünmüyor değil?!
Oktay Kaynarca - Çakır Kurtlar Vadisi ile başlayan Çakır serüveni, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile devam ederken birçok insan acaba Çakır'dan başka bir rolde de izlemiş miydik diye düşünmüyor değil?!
Cansu Dere - Eyşan
Modellik ile başladığı kariyerini oyunculuk ile devam ettiren Dere için hayatının rolü hiç kuşkusuz Ezel dizisiyle Eyşan olmuştu ama ne o ne de dizinin diğer oyuncuları bu rolün Dere ile bütünleşeceğini umut etmiyordu diye tahmin ediyoruz.
Cansu Dere - Eyşan Modellik ile başladığı kariyerini oyunculuk ile devam ettiren Dere için hayatının rolü hiç kuşkusuz Ezel dizisiyle Eyşan olmuştu ama ne o ne de dizinin diğer oyuncuları bu rolün Dere ile bütünleşeceğini umut etmiyordu diye tahmin ediyoruz.
Necati Şaşmaz - Polat Alemdar
Tamam şimdi hepiniz "oynadığı başka rol var mı ki?" diyeceksiniz ama bundan sonra da başka bir rol de oynayacağını pek düşünmüyoruz. İlk ve tek rol ile başarılı bir kariyer çalışması.
Necati Şaşmaz - Polat Alemdar Tamam şimdi hepiniz "oynadığı başka rol var mı ki?" diyeceksiniz ama bundan sonra da başka bir rol de oynayacağını pek düşünmüyoruz. İlk ve tek rol ile başarılı bir kariyer çalışması.
Melek Baykal - Pembe
Evlerimize Ferhunde Hanımın deli dolu büyük kızı Nermin olarak konuk olan Baykal, 6 yıllık bu deneyimin ardından başka rollerde oynasa da Nermin'in üzerine ancak Pembe rolüyle çıkabildi. Bir romanı oynadığı bu rolüyle öyle benimsendi ki; onu gerçekten roman sananlar da yok değil.
Melek Baykal - Pembe Evlerimize Ferhunde Hanımın deli dolu büyük kızı Nermin olarak konuk olan Baykal, 6 yıllık bu deneyimin ardından başka rollerde oynasa da Nermin'in üzerine ancak Pembe rolüyle çıkabildi. Bir romanı oynadığı bu rolüyle öyle benimsendi ki; onu gerçekten roman sananlar da yok değil.
Özgür Ozan - Selami / Hüsnü Çoban
2 uzun soluklu proje de rol alan Ozan, her 2 rolüyle de öyle özdeşleştik ki her iki karakterin popülerliği arasında rekabet oluştu. Gerçi şu an için onu polis zanneden kitle çoğunlukta o ayrı bir durum.
Özgür Ozan - Selami / Hüsnü Çoban 2 uzun soluklu proje de rol alan Ozan, her 2 rolüyle de öyle özdeşleştik ki her iki karakterin popülerliği arasında rekabet oluştu. Gerçi şu an için onu polis zanneden kitle çoğunlukta o ayrı bir durum.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >