Bir tokatla düşman askeri öldüren korkusuz Osmanlılar: Deliler

Deliler, mermerlere tokat atarak idman yapan, düşmanlarını atlarıyla beraber tek tokatla deviren ve bundan dolayı efsanevi bir üne sahip olan Osmanlı’nın korkusuz savaşçılarıdır. Osmanlı’nın gözü kara savaşçıları hakkında detaylar haberimizde.

Deliler Osmanlı’nın kara kuvvetlerindendir. Savaşlarda üstün cesaret göstermeleri, korkusuz olmaları, düşmanlara korku salmaları ve ordunun en ön sırasında yer almaları nedeniyle bu ismi almışlardır.

Savaşlarda cesurca en önde düşmana doğru koşan Deliler, bu cesaretlerinden dolayı kendilerinin pirini Hz Ömer olarak görürler.

Genel olarak eğri pala, kalkan ve mızrak gibi silahlar taşıyan deliler, üstlerine de onları korkunç ve heybetli gösterecek hayvan derisinden ve kürkünden yapılmış kıyafetleri tercih ederler. Ama bazı zamanlarda üstlerine kıyafet veya silah almadan da düşman askerlerinin üstüne doğru koştukları rivayet edilir.

Delilerin taşıdığı bayraklarda “Kaderde ne varsa o gelir” yazar. Çünkü onlar Allah’a olan güçlü imanlarıyla düşmana karşı korkusuzca atılırlar.

Düşman askerlerinin en çok korktukları Osmanlı savaşçıları Delilerdir. Onların görkemli kıyafetleri ve korkusuz yüz hatları, çoğunlukla düşmanların kaçışmasına yol açar.

Yakın dövüş konusunda çok bilgili olan Deliler, dünyaya Osmanlı tokadı kavramını da kazandırmışlardır. Islatılmış mermerler üzerine tokat atarak antrenman yapan deliler, yıllarca yaptıkları bu çalışmaların sonucunda bir insanı tek tokatla öldürebilecek hale gelmişlerdir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >