Mercury'nin filmi, Mercury'den fazla kazandı

2018 yılının en başarılı filmlerinden Bohemian Rhapsody, bu başarısının karşılığını gişede de elde etti.
2018 yılının en başarılı filmlerinden Bohemian Rhapsody, bu başarısının karşılığını gişede de elde etti.

Freddie Mercury ve Queen müzik grubunun hikayesini konu alan Bohemian Rhapsody filmi 4 dalda Oscar kazanmasının ardından sinema salonlarında da büyük ödülün sahibi oldu. Başrolünde son dönemin en başarılı aktörlerinden Rami Malek'in yer aldığı film, gişede de beklenilenin üzerinde bir rakama ulaştı. Bohemian Rhapsody filminin 900 milyon dolara yaklaşan gişe hasılatı, Mercury'nin hayatı boyunca kazandığından daha fazla gelir sağladı.

Queen grubunun hikayesini beyaz perdeye taşıyan Bohemian Rhapsody geçtiğimiz yıl vizyona girdi. Film elde ettiği gişe hasılatıyla rekor kırmayı başardı. Yönetmenliğini Bryan Singer’ın üstlendiği Bohemian Rhapsody eleştirmenlerin beğenmediği, izleyicilerin büyük ilgi gösterdiği işlerden biri oldu.

Eleştirilere rağmen gişede büyük bir başarı elde etti

Film Queen grubu adına pembe bir portre çizip Freddie Mercury’i tam anlamıyla ele almamakla suçlansa da, bu sorunlar gişedeki kazancı olumsuz yönde etkilememiş gibi görünüyor. 2 Kasım‘da vizyona giren Bohemian Rhapsody'nin toplam gişe hasılatı 890.2 milyon dolara ulaştı.

Filmde Freddie Mercury rolünü üstlenen isim Rami Malek oldu.
Filmde Freddie Mercury rolünü üstlenen isim Rami Malek oldu.

4 farklı dalda Oscar sahibi

'Oscar' olarak bilinen Akademi Ödülleri LosAngeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 30 yıldır ilk kez resmi sunucusuz düzenlenen törende en çok ödülü Bohemian Rhapsody topladı. 4 dalda Oscar kazanan 'Bohemian Rhapsody' en çok ödül alan film oldu.

Rami Malek En İyi Oyuncu ödülünü Freddie Mercury rolüyle kazandı

Mısır kökenli ABD’li aktör Rami Malek Oscar’da yılın en iyi erkek oyucu ödülünün sahibi oldu.Yılın en iyi erkek oyuncu ödülü alan Malek gerçekleştirdiği konuşma sırasında, ailesine ve kendisini destekleyen prodüksiyon şirketine teşekkür etti.

Malek, 'Bohemian Rhapsody' filminde Freddie Mercury'yi canlandırmıştı.1981 yılında Los Angeles’ta doğan Rami Malek, Mısırlı kıpti Ortodoks bir aileye mensup. Malek’in ailesi 1978 yılında Mısır’dan ABD’ye göç etti. BBC’ye verdiği röportajlardan birinde, Yunan kökenli olduğunu da söylemişti.


Filmin konusu

Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >