Bu filmleri izleyince tasarımcı olmaya karar vereceksiniz

Tasarım sanatçıları için ilham kaynağı olacak 15 filmi derledik. Her biri tasarımı ruhunda hissedenler için mükemmel. Eğer siz de bu harika filmlerden nasiplenmek istiyorsanız patlamış mısırınızı kapın ve ekran başındaki yerinizi alın.

İyi bir tasarımcı olmak için onu sevmeniz ve gerçekten zevk alarak yapmanız gerekir. İşte bu filmler de size tasarımı sevdirecek farklı hikayeler barındırıyor. Tasarımı ruhunuzda hissetmek istiyorsanız bu filmleri mutlaka izleyin.
Design is One: Lella & Massimo Vignelli

                                    Design is One: Lella & Massimo Vignelli İtalyan Vignelli çiftinin yaratıcı dünyalarını yansıtan en güzel tasarım belgesellerinden biri. Ürün ve kimlik ortaklığına yer veren olağanüstü zengin portfolyöleri grafik ve tasarım üzerine her şeyi kapsıyor. Bu belgesel sayesinde Vignellis çiftinin muhteşem akıl ve yaratıcılığına şahit oluyoruz.
Design is One: Lella & Massimo Vignelli Design is One: Lella & Massimo Vignelli İtalyan Vignelli çiftinin yaratıcı dünyalarını yansıtan en güzel tasarım belgesellerinden biri. Ürün ve kimlik ortaklığına yer veren olağanüstü zengin portfolyöleri grafik ve tasarım üzerine her şeyi kapsıyor. Bu belgesel sayesinde Vignellis çiftinin muhteşem akıl ve yaratıcılığına şahit oluyoruz.
Visual Acoustics: The Modernism of Julius Shulman

                                    Visual Acoustics en iyi mimari fotoğrafçılarından biri olan Julius Shulman'ın hayat hikâyesini anlatıyor. Onun fotoğrafları modern Amerikan Mimarisinin ana görüşünü yansıtıyor. Dustin Hoffman tarafından hikayeleştirilen belgeselde fotoğrafçının zekası, kişiliği ve fotoğrafları üzerinde duruluyor.
Visual Acoustics: The Modernism of Julius Shulman Visual Acoustics en iyi mimari fotoğrafçılarından biri olan Julius Shulman'ın hayat hikâyesini anlatıyor. Onun fotoğrafları modern Amerikan Mimarisinin ana görüşünü yansıtıyor. Dustin Hoffman tarafından hikayeleştirilen belgeselde fotoğrafçının zekası, kişiliği ve fotoğrafları üzerinde duruluyor.
American Look    

                                    1958 yılında çekilen American Look şimdilerde modası geçmiş 1950'li yılların fütüristik tasarımlarını övüyor. Bu çığır açan tasarımların ve onların bakış açısının nasıl olduğunu film sayesinde öğreniyoruz. Chevrolet Division of the General Motors Corporation şirketi tarafından çekilen film Amerikan tasarımcıları överken 2.bölümde Chevrolet'in yeni otomobilinin tasarım sürecine de odaklanıyor.
American Look 1958 yılında çekilen American Look şimdilerde modası geçmiş 1950'li yılların fütüristik tasarımlarını övüyor. Bu çığır açan tasarımların ve onların bakış açısının nasıl olduğunu film sayesinde öğreniyoruz. Chevrolet Division of the General Motors Corporation şirketi tarafından çekilen film Amerikan tasarımcıları överken 2.bölümde Chevrolet'in yeni otomobilinin tasarım sürecine de odaklanıyor.
Eames: The Architect and the Painter

                                    Charles ve Ray Eames çifti öldükten sonra onlar hakkında yapılan ilk film. Film Eames çiftinin 40 yıllık sanatsal ortaklığına odaklanıyor. Aşklarını ve sanatsal yeteneklerini muhteşem bir güçle birleştiren Eames çiftinin hikâyesini izlemek oldukça keyifli olacak.
Eames: The Architect and the Painter Charles ve Ray Eames çifti öldükten sonra onlar hakkında yapılan ilk film. Film Eames çiftinin 40 yıllık sanatsal ortaklığına odaklanıyor. Aşklarını ve sanatsal yeteneklerini muhteşem bir güçle birleştiren Eames çiftinin hikâyesini izlemek oldukça keyifli olacak.
Herb & Dorothy

                                    Çağdaş sanata izlerini bırakan başka bir ekip çalışması. Herb & Dorothy çifti. Postane Memuru olan Herb ile kütüphaneci Dorothy Dünyadaki en önemli çağdaş sanat koleksiyonunu oluşturdu. Yaptıkları bu koleksiyonla sanat koleksiyonu oluşturmaya yeni bir bakış açısı getirdiler.
Herb & Dorothy Çağdaş sanata izlerini bırakan başka bir ekip çalışması. Herb & Dorothy çifti. Postane Memuru olan Herb ile kütüphaneci Dorothy Dünyadaki en önemli çağdaş sanat koleksiyonunu oluşturdu. Yaptıkları bu koleksiyonla sanat koleksiyonu oluşturmaya yeni bir bakış açısı getirdiler.
The Visual Language of Herbert Matter

                                    Enfes bir grafik tasarımı ve inanılmaz bir fotoğrafçılık. The Visual Language of Herbert Matter sanatçının günümüzle ilişki kurmayı nasıl başardığını anlatıyor. Film güzel sanatlara yeni bir anlam kazandıran sanatçının nasıl kendi dilini oluşturmayı başardığını ve sanat ile ticari iş arasındaki çizgide nasıl yürüdüğünü aktarıyor.
The Visual Language of Herbert Matter Enfes bir grafik tasarımı ve inanılmaz bir fotoğrafçılık. The Visual Language of Herbert Matter sanatçının günümüzle ilişki kurmayı nasıl başardığını anlatıyor. Film güzel sanatlara yeni bir anlam kazandıran sanatçının nasıl kendi dilini oluşturmayı başardığını ve sanat ile ticari iş arasındaki çizgide nasıl yürüdüğünü aktarıyor.
Art & Copy

                                    Eğer yazma ve reklam konusunda tutkuluysanız bu film tam da sizin için. Bu etkileyici film izleyicilerin reklamları algılama biçimlerini sonsuza kadar değiştirecek. İnsan duyguları sanat ve ticaret arasında bir bağlantı kuran film kültürler üzerinde derin izler bırakacak olgular içeriyor.
Art & Copy Eğer yazma ve reklam konusunda tutkuluysanız bu film tam da sizin için. Bu etkileyici film izleyicilerin reklamları algılama biçimlerini sonsuza kadar değiştirecek. İnsan duyguları sanat ve ticaret arasında bir bağlantı kuran film kültürler üzerinde derin izler bırakacak olgular içeriyor.
Ai Weiwei: Never Sorry

                                    Ai Weiwei günümüzün etkileyici sanatçılarından biri. Bu belgesel onun büyük bir müze için hazırladığı fotoğraf sergisini anlatıyor. Aynı zamanda Çin Hükümetine karşı halkı için savaşan bir aktivisitin büyüleyici yaşam hikayesine de tanık olacaksınız.
Ai Weiwei: Never Sorry Ai Weiwei günümüzün etkileyici sanatçılarından biri. Bu belgesel onun büyük bir müze için hazırladığı fotoğraf sergisini anlatıyor. Aynı zamanda Çin Hükümetine karşı halkı için savaşan bir aktivisitin büyüleyici yaşam hikayesine de tanık olacaksınız.
Urbanized

                                    Yaşadığınız şehrin tasarımının günlük yaşamınıza nasıl bir etkisi olduğunu hiç merak ettiniz mi? Gary Hustwit'in yapmış olduğu bu belgesel şehir planlamasını konu edinerek bulunduğunuz şehrin mimari yapısında birçok konuya ve stratejiye odaklanıyor. Bu karmakarışık düzenin arkasında kimler var sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.
Urbanized Yaşadığınız şehrin tasarımının günlük yaşamınıza nasıl bir etkisi olduğunu hiç merak ettiniz mi? Gary Hustwit'in yapmış olduğu bu belgesel şehir planlamasını konu edinerek bulunduğunuz şehrin mimari yapısında birçok konuya ve stratejiye odaklanıyor. Bu karmakarışık düzenin arkasında kimler var sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.
Helvetica

                                    Gary Hustwit tarafından çekilen uzun metraj belgeselde tipogafi, grafik tasarım ve küresel görsel kültür üzerinde bir yolculuğa çıkılıyor. Film 2007 yılında 50.yılını kutlayacak olan 'Helvetica' yazı tipini mercek altına alıyor. Yazının kültürel etkilerine de odaklanan Helvetica tanınmamış tasarımcıları kendi yaratıcı süreçlerini tartışmaya davet ediyor.
Helvetica Gary Hustwit tarafından çekilen uzun metraj belgeselde tipogafi, grafik tasarım ve küresel görsel kültür üzerinde bir yolculuğa çıkılıyor. Film 2007 yılında 50.yılını kutlayacak olan 'Helvetica' yazı tipini mercek altına alıyor. Yazının kültürel etkilerine de odaklanan Helvetica tanınmamış tasarımcıları kendi yaratıcı süreçlerini tartışmaya davet ediyor.
Milton Glaser: To Inform & Delight

                                    Milton Glaser, New York dergisinin kurucu ortağı ve ' I love NY' kampanyasının ardındaki yaratıcı zekâ. Onun yaratıcılığı derinden incelendiğinde bu kabiliyetin sadece buz dağının görünen kısmı olduğunu anlıyoruz. Bu belgesel bize onun yaşam hikâyesini keşfetmemiz ve gazete, dergi, poster ve marka kimliği alanlarında büyük işlere imza attığını öğrenmemiz açısından bir fırsat sunuyor.
Milton Glaser: To Inform & Delight Milton Glaser, New York dergisinin kurucu ortağı ve ' I love NY' kampanyasının ardındaki yaratıcı zekâ. Onun yaratıcılığı derinden incelendiğinde bu kabiliyetin sadece buz dağının görünen kısmı olduğunu anlıyoruz. Bu belgesel bize onun yaşam hikâyesini keşfetmemiz ve gazete, dergi, poster ve marka kimliği alanlarında büyük işlere imza attığını öğrenmemiz açısından bir fırsat sunuyor.
Beauty is Embarassing

                                    Bu eğlenceli ve esin kaynağı belgesel Amerika'nın en önemli sanatçılarından biri olan Wayne White'ı konu ediniyor. Zanaat ve sanat arasında bir dengede durmaya çalışan sanatçının yaşam hikâyesini anlatıyor. Belgesel aynı zamanda genç sanatçılara kendi tutkularını ve hislerini takip etmeleri konusunda yüreklendirici bir mesaj da veriyor.
Beauty is Embarassing Bu eğlenceli ve esin kaynağı belgesel Amerika'nın en önemli sanatçılarından biri olan Wayne White'ı konu ediniyor. Zanaat ve sanat arasında bir dengede durmaya çalışan sanatçının yaşam hikâyesini anlatıyor. Belgesel aynı zamanda genç sanatçılara kendi tutkularını ve hislerini takip etmeleri konusunda yüreklendirici bir mesaj da veriyor.
Print the Legend

                                    3 boyutlu tasarım yeni bir teknolojik devrim mi? Birçok kişi öyle olduğuna inanıyor. Bu ödüllü belgesel, 3 boyutlu tasarım pazarındaki liderlik yarışına odaklanıyor. Teknolojinin şaha kalktığı muhteşem bir belgesel izleyeceksiniz.
Print the Legend 3 boyutlu tasarım yeni bir teknolojik devrim mi? Birçok kişi öyle olduğuna inanıyor. Bu ödüllü belgesel, 3 boyutlu tasarım pazarındaki liderlik yarışına odaklanıyor. Teknolojinin şaha kalktığı muhteşem bir belgesel izleyeceksiniz.
Guccı: The Director

                                    Dünyacü ünlü ürün ve moda tasarımcısı Gucci'nin yaratıcı direktör Giannini'nin altında başlayan hikâyesini anlatan etkileyici bir belgesel film. Bu film yeni ilham kaynakları için geçmişi inceleyen samimi bir tasarımcı portresi ortaya koyuyor.
Guccı: The Director Dünyacü ünlü ürün ve moda tasarımcısı Gucci'nin yaratıcı direktör Giannini'nin altında başlayan hikâyesini anlatan etkileyici bir belgesel film. Bu film yeni ilham kaynakları için geçmişi inceleyen samimi bir tasarımcı portresi ortaya koyuyor.
Beautiful Losers

                                    Beutiful Losers, 90'lı yılların New York'unda yer altı pateni, graffiti ve punk kültürünü tek bir noktada birleştiriyor. İnsan hikâyelerini bir araya toplayan film, yer altı kültür devriminin nasıl popüler kültüre dönüştüğünü açıklıyor.
Beautiful Losers Beutiful Losers, 90'lı yılların New York'unda yer altı pateni, graffiti ve punk kültürünü tek bir noktada birleştiriyor. İnsan hikâyelerini bir araya toplayan film, yer altı kültür devriminin nasıl popüler kültüre dönüştüğünü açıklıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >