Çalışan kadınların hayatını kolaylaştıracak 10 püf nokta!

Anne
Anne

Ne yardan ne serden vazgeçemeyip hem başarılı bir iş kadını hem evimin hanımı olacağım diyorsanız, hayatınızı kolaylaştıracak önerilerimiz var!

Başarılı bir iş kadınıyken aynı anda düzenli bir ev kadını olma durumu kulağa hoş gelse de, oldukça zor. İş hayatında bakımlı görünüp evde gündelikçi kadın rolüne girme durumu daha da zor.

Yine de yapacak bir şey yok tabii; bir aile kurma kararı aldıysanız, bu duruma da alışmanız zaman almayacaktır. Bu arada; işinizi kolaylaştırmak da sizin elinizde. Ne yardan ne serden vazgeçemeyip hem başarılı bir iş kadını hem evimin hanımı olacağım diyorsanız, hayatınızı kolaylaştıracak önerilerimiz var.

Güne erken başlayın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bu belki de en önemli faktör; e ne demişler: “Erken kalkan yol alır.” İşe gittiğinizde kalktığınız saatten 1 saat daha erken kalkın; pişman olmayacaksınız. Ben uykumdan vazgeçmem, erkenden uyanamam diyorsanız da bir defa deneyin derim. Rahatlığı görünce hep yapmak isteyeceksiniz. Birkaç günden sonra bünyeniz alışacak ve hep o saatte kalkmak isteyeceksiniz. Erkenden uyandığınızda birçok işi akşama bırakmadan sabah enerjisiyle halletmiş oluyorsunuz. Ardından sağlam bir kahvaltı, işte bu kadar.
Güne erken başlayın Bu belki de en önemli faktör; e ne demişler: “Erken kalkan yol alır.” İşe gittiğinizde kalktığınız saatten 1 saat daha erken kalkın; pişman olmayacaksınız. Ben uykumdan vazgeçmem, erkenden uyanamam diyorsanız da bir defa deneyin derim. Rahatlığı görünce hep yapmak isteyeceksiniz. Birkaç günden sonra bünyeniz alışacak ve hep o saatte kalkmak isteyeceksiniz. Erkenden uyandığınızda birçok işi akşama bırakmadan sabah enerjisiyle halletmiş oluyorsunuz. Ardından sağlam bir kahvaltı, işte bu kadar.
Kıyafetlerinizi geceden belirleyin

                                    
                                    
                                    İş kıyafetlerinizi akşamdan hazırlayın; sabah kıyafet kombinlemekle uğraşıp vakit kaybetmemenin en ideal yolu bu. Geceden hazırlık, işinizi kolaylaştıracak.
Kıyafetlerinizi geceden belirleyin İş kıyafetlerinizi akşamdan hazırlayın; sabah kıyafet kombinlemekle uğraşıp vakit kaybetmemenin en ideal yolu bu. Geceden hazırlık, işinizi kolaylaştıracak.
Hafta sonu yemeği

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Hafta sonlarının sizin için ne kadar değerli olduğunu tahmin edebiliyoruz; ama siz yine de boş durmayın. En azından bir gününüzü hafta içi yemeğini hazırlamaya adayın. Bir düzen oturtup liste yapın; yemekleri günlere bölün. Hazırladığınız yemekleri buzluğa koyup bekletirseniz, hafta içi akşamları sadece ısıtıp servis etmekle uğraşırsınız.
Hafta sonu yemeği Hafta sonlarının sizin için ne kadar değerli olduğunu tahmin edebiliyoruz; ama siz yine de boş durmayın. En azından bir gününüzü hafta içi yemeğini hazırlamaya adayın. Bir düzen oturtup liste yapın; yemekleri günlere bölün. Hazırladığınız yemekleri buzluğa koyup bekletirseniz, hafta içi akşamları sadece ısıtıp servis etmekle uğraşırsınız.
İş bölümü

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bu size en büyük tavsiyemizdir ki, eşinizden gelen yardımı asla geri çevirmeyin. Siz evi süpürürken bırakın o ütü yapsın; ütüyü reddettiği taktirde çamaşır assın, toplasın, bulaşık yıkasın. Yeter ki bir işin ucundan tutsun. İş bölümü hem sizi rahatlatır hem işinizi azaltır. Söylenecek olsalar da yılmayın, iş bölümüne devam.
İş bölümü Bu size en büyük tavsiyemizdir ki, eşinizden gelen yardımı asla geri çevirmeyin. Siz evi süpürürken bırakın o ütü yapsın; ütüyü reddettiği taktirde çamaşır assın, toplasın, bulaşık yıkasın. Yeter ki bir işin ucundan tutsun. İş bölümü hem sizi rahatlatır hem işinizi azaltır. Söylenecek olsalar da yılmayın, iş bölümüne devam.
Eşyaları sınıflandırın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sizin için en önemlilerinden biri düzen; düzenli ve planlı bir hayatınız varsa işiniz kolay. Mutfak malzemelerinden, deterjanlara her şeyi sınıflandırmaya özen gösterin. Elinizi attığınız her şeye anında ulaşma imkanınız olsun. Aksi halde, enerjinizin yarısını bir şeyler aramaya harcamak zorunda kalabilirsiniz.
Eşyaları sınıflandırın Sizin için en önemlilerinden biri düzen; düzenli ve planlı bir hayatınız varsa işiniz kolay. Mutfak malzemelerinden, deterjanlara her şeyi sınıflandırmaya özen gösterin. Elinizi attığınız her şeye anında ulaşma imkanınız olsun. Aksi halde, enerjinizin yarısını bir şeyler aramaya harcamak zorunda kalabilirsiniz.
Eve iş götürmeyin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bu genelde erkeklere söylenen bir söz olsa da, ilerleyen teknoloji ve değişen imkanlarla artık kadınlara da sıklıkla söyleniyor. Mümkün olduğunca ofisteki işlerinizi eve taşımamaya özen gösterin. Gerekirse arada sırada mesaiye kalın; yeter ki eve işle gitmeyin. İş yerinin kapısından çıktığınızda işleri de geride bırakma şansına sahip olursanız, dinlenebilirsiniz. Aksi halde, evde dinlenme şansını unutun.
Eve iş götürmeyin Bu genelde erkeklere söylenen bir söz olsa da, ilerleyen teknoloji ve değişen imkanlarla artık kadınlara da sıklıkla söyleniyor. Mümkün olduğunca ofisteki işlerinizi eve taşımamaya özen gösterin. Gerekirse arada sırada mesaiye kalın; yeter ki eve işle gitmeyin. İş yerinin kapısından çıktığınızda işleri de geride bırakma şansına sahip olursanız, dinlenebilirsiniz. Aksi halde, evde dinlenme şansını unutun.
Akıllı telefon uygulamalarından faydalanın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İlerleyen teknoloji sayesinde, artık birçok iş çok daha kolay hallolabiliyor. Dilerseniz evdeki elektronik aletlerinizi akıllı telefon uygulamalarıyla uzaktan yönetme imkanına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda telefon uygulamaları sayesinde fatura ödeme, alışveriş listesi ve haftalık plan yapma işlerinizi de kolaylıkla takip edebilirsiniz.
Akıllı telefon uygulamalarından faydalanın İlerleyen teknoloji sayesinde, artık birçok iş çok daha kolay hallolabiliyor. Dilerseniz evdeki elektronik aletlerinizi akıllı telefon uygulamalarıyla uzaktan yönetme imkanına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda telefon uygulamaları sayesinde fatura ödeme, alışveriş listesi ve haftalık plan yapma işlerinizi de kolaylıkla takip edebilirsiniz.
Kullanımı kolay alanlar yaratın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Askılar, kutular, sepetler, dolaplar ve dahası… Tüm bunlar işinizi kolaylaştıracak en yetenekli eşyalar. Çamaşır, şal, çorap, kemer, şapka gibi aksesuarlarınızı ayrı ayrı asacağınız dolap içi askı bölmeleri, hem şık hem de kullanışlı kutular ve sepetler eşyaların derli toplu bir şekilde saklanmasını sağlar. Bu durum, evi toplarken hem zaman tasarrufu hem düzen sağlar.
Kullanımı kolay alanlar yaratın Askılar, kutular, sepetler, dolaplar ve dahası… Tüm bunlar işinizi kolaylaştıracak en yetenekli eşyalar. Çamaşır, şal, çorap, kemer, şapka gibi aksesuarlarınızı ayrı ayrı asacağınız dolap içi askı bölmeleri, hem şık hem de kullanışlı kutular ve sepetler eşyaların derli toplu bir şekilde saklanmasını sağlar. Bu durum, evi toplarken hem zaman tasarrufu hem düzen sağlar.
Sorumluluk verin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Eğer çocuklarınız varsa, iş bölümü meselesine onları da katın. Kendi odalarını kendilerinin temizlemesini, dağıttıklarını toplamaları gerektiğini bilmelerini sağlayın.
Sorumluluk verin Eğer çocuklarınız varsa, iş bölümü meselesine onları da katın. Kendi odalarını kendilerinin temizlemesini, dağıttıklarını toplamaları gerektiğini bilmelerini sağlayın.
Mükemmel olmaya çalışıp kendinizi yıpratmayın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tüm bunları yaparken kendinizi asla yıpratmayın. Bazen bulaşıklar birikebilir, ütü dağ olabilir; sorun yok, panik yok. Yemeği dışarıdan söyleyin, o hafta başka kıyafetler giyin, ütü beklese de olur. Ayda 1 ya da 2 defa temizlik için yardımcı çağırmanız da tavsiyelerimiz arasında. Kendinize mutlaka izin verin, hiçbir şey sizden daha kıymetli olamaz.
Mükemmel olmaya çalışıp kendinizi yıpratmayın Tüm bunları yaparken kendinizi asla yıpratmayın. Bazen bulaşıklar birikebilir, ütü dağ olabilir; sorun yok, panik yok. Yemeği dışarıdan söyleyin, o hafta başka kıyafetler giyin, ütü beklese de olur. Ayda 1 ya da 2 defa temizlik için yardımcı çağırmanız da tavsiyelerimiz arasında. Kendinize mutlaka izin verin, hiçbir şey sizden daha kıymetli olamaz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >