Cem Karaca'nın yıllar sonra ortaya çıkan duygu dolu hikayesi

Anadolu rock müziğinin efsanesi Cem Karaca'nın geride bıraktığı hikayesi yürekleri sızlattı.
Anadolu rock müziğinin efsanesi Cem Karaca'nın geride bıraktığı hikayesi yürekleri sızlattı.

12 Eylül'de 2018'de Cemal Reşit Rey'de Cem Karaca anısına yapılan ‘Ustaya Saygı' konseri kapsamında düzenlenen gecede, 60'lara damgasını vuran Apaşlar müzik grubunun kurucusu ve solisti Mehmet Soyarslan, Cem Karaca hakkında daha önce hiç anlatılmamış bir hikayeyi seyircilerle paylaştı. Bu duygusal hikayeyi dinleyen seyirciler göz yaşlarına hakim olamadı.

Hikaye Cem Karaca’nın Almanya Köln’de bir televizyon kanalında Alman bir kadınla tanışması ile başlıyor.

O zamanlar Cem Karaca'yla Almanya’da birlikte çalıştığını ve stüdyo kayıtları yaptıklarını belirten Soyarslan, Cem'in Almanya'da tanıştığı ve evlenmek istediği bir kadın olduğundan bahsediyor. Fakat Cem Karaca'yla birlikte Almanya’dan Türkiye’ye döndüklerini o sırada ise Emrah’ın(Emrah Karaca) annesi Feride ile evlilik planları yaptıklarını hatta Cem ve Feride'nin düğün için tarih aldıklarını söyledi.

Süreç, Almaya'da yaşayan o kadının Cem'i görmek için Türkiye'ye gelmesi üzerine daha da karmaşık bir hal alıyor.

12 Eylül'de 2018'de Cemal Reşit Rey'de Cem Karaca anısına yapılan ‘Ustaya Saygı' konseri .
12 Eylül'de 2018'de Cemal Reşit Rey'de Cem Karaca anısına yapılan ‘Ustaya Saygı' konseri .
  • ‘Benden rica etti, lütfen Rezzan(Mehmet Soyarslan’ın eşi) ile birlikte gidin Almanya'dan benim için gelen o kızı karşılayın. Sizin için belki zor olacak çok üzücü olacak, onun için de üzücü olacak ama benim yapabilecek bir şeyim yok. Çünkü ben şu durumda Feride ile evlenmek üzereyim ve bu kızla buluşamam! Lütfen bana yardımcı olun. Ve biz eşim Rezzan'la birlikte üzüle üzüle bu kadını karşıladık oteline götürdük olayları elimizden geldiği kadar anlatmaya çalıştık, zavallı kızın da gözyaşları sel oldu bizim de gözyaşlarımız sel oldu çünkü böyle bir insanın üzülmesi kolay bir şey değil dayanamıyor insan. Bunun üzerine kadının gitme günü geldi, ayrılırken bana döndü dedi ki, ‘Cem için bir hediye hazırlamıştım ama görüyorum ki bunu sana verirsem daha iyi yerini bulmuş olacak ve herkese daha büyük fayda sağlamış olacak’ dedi, bir paket uzattı, işte bu paketin içinde televizyonlarda yayınlanan kısmen siyah beyaz kısmen renkli, Cem Karaca ve Apaşlar’ın Köln stüdyolarındaki kayıtları vardı.’

İşte bahsi geçen o stüdyo kayıtları:


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >