Ceviz suyunun faydaları nelerdir?

Ceviz suyu kürünün faydaları aç olarak tüketildiğinde etkisini daha çabuk gösteriyor.
Ceviz suyu kürünün faydaları aç olarak tüketildiğinde etkisini daha çabuk gösteriyor.

Kabuklu kuru yemişlerin, vücut sağlığı için en yararlılarından birinin ceviz olduğu herkes tarafından bilinir. Yemeklerimizde, tatlılarımızda, salatalarımızda hatta ekmeklerimizde bile kullandığımız bu mucizevi ürünün suyunun da birçok faydası bulunuyor. İşte bir gece önceden beklettiğimiz ceviz suyunun faydaları...

Ceviz, görünümü itibariyle beyni andırır. Beyin sağlığı için de uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen mucizevi bir besin kaynağıdır. Cevizin içindeki şifalı özler kolaylıkla suya karışabildiği için vücuda su yoluyla etki etme süresi daha kısa hale gelebiliyor.

Ceviz kendi başına tüketilebileceği gibi ceviz yağı ve ceviz suyu olarak da tüketilebilir.
Ceviz kendi başına tüketilebileceği gibi ceviz yağı ve ceviz suyu olarak da tüketilebilir.

İşte ceviz suyunun faydaları;


  1. Besin atıklarının neden olduğu sindirim problemlerine yakalanma riskini düşürür. İçerdiği yüksek lif sayesinde gaz problemleri ve şişkinliğe iyi gelir.
  2. Adet döneminde şiddetli sancılar yaşayan kadınların, bu dönemlerini rahat geçirmesi için iki günde bir ceviz suyu içmelerinde fayda var.
  3. Hamilelik döneminde fazla kilo alınmaması için de fayda sağlayan ceviz suyu aynı zamanda içerdiği potasyum sayesinde annelik dönemindeki kadınların süt oranını artırır.
  4. Demir ve protein maddeleri beyin fonksiyonlarını güçlendirerek Alzehimere yakalanma riskini düşürür. Aynı zamanda diğer beyin hastalıklarını da önler.
  5. Beyne olduğu kadar sinir sistemine de iyi gelen ceviz, burada deforme olmuş hücreleri onararak stres ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların yaşanmasını önler. Gece yatmadan bir saat önce bir bardak ceviz suyu içmek daha rahat bir uyku geçirmenize destek olur.
  6. - Cildin alt katmanında bulunan dermis tabakasının onararak yaşlanmayı önler.
  7. Omega-3 yağ asidi damarları temizler böylece kalp krizi geçirme olasılığını azaltır.

 Ceviz suyu kürü vücudunuzdaki yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayarak tokluk hissini çoğaltıyor.
Ceviz suyu kürü vücudunuzdaki yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayarak tokluk hissini çoğaltıyor.

Ceviz suyu tarifi

Ceviz suyu kürü oldukça zahmetsiz ve iki malzemeyle yapılan bir kürdür. Üstelik deneyen kişilerinde tadının gerçekten lezzetli olduğunu söylüyorlar. Ceviz suyu kürü vücudunuzdaki yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayarak tokluk hissini çoğaltıyor. Dolayısıyla açlık hissetmeden kilo vermenizi sağlıyor. Sonuç olarak sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermeye başlıyorsunuz.

Ceviz suyu nasıl hazırlanır?

10 adet cevizi temizleyin ve 6 su bardağı kadar ılık suya atın. Cevizlerin su içinde 7 ila 8 saat beklemesi gerekiyor. Bu karışımı sabah ve akşam bir bardak içebilirsiniz.

Alternatif olarak sadece sabahları içecekseniz her gece 1 porsiyonluk da hazırlayabilirsiniz. Gece yatmadan önce bir bardak suya bir tam ceviz yerleştirirseniz de sabaha ceviz suyunuz hazır olmuş olur. Sabahları aç karnına içilmesi tavsiye edilen ceviz suyunu bu şekilde geceden hazırlayabilir sabah dişlerinizi fırçaladıktan sonra aç karnına içebilirsiniz.

  • Ceviz, Omege 3 (alfa-linolenik asit) açısından en zengin ağaç meyvesidir. Omega 3 alımının, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı belirtilmiştir.
  • Cevizin besin değeri
  • 1 adet orta boy bir cevizin kalorisi ve besin değerleri şu şekildedir:
  • Karbonhidrat (g): 0.69
  • Protein (g): 0.76
  • Yağ (g): 3.26
  • Lif (g): 0.34
  • Kolesterol (mg): 0
  • Sodyum (mg): 0.1
  • Potasyum (mg): 22.05
  • Kalsiyum (mg): 4.9
  • Vitamin A (iu): 1
  • Vitamin C (mg): 0.09
  • Demir: 0.15
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >