Çocuklarda boğaz ağrısı ciddi hastalıklarla sonuçlanabilir

Vücuda alınan enfeksiyonlar, boğazda konumlanan bademciklerin kızarmasına, şişmesine ve üst kısımlarının beyaz lezyonlarla kaplanmasına neden oluyor.
Vücuda alınan enfeksiyonlar, boğazda konumlanan bademciklerin kızarmasına, şişmesine ve üst kısımlarının beyaz lezyonlarla kaplanmasına neden oluyor.

Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde sıkça karşılaşılan boğaz ağrısı, yüksek ateş gibi sorunlar mutlaka üzerine gidilmesi gereken problemlerdendir. Mevsim geçişlerinde özellikle çocuklarda sık rastlanan anjin, zamanında ve etkili şekilde tedavi edilmezse ateşli romatizmal hastalıklar gibi ciddi sağlık problemlerine dönüşebiliyor.

Özellikle çocukların peşini bırakmayan bu sağlık sorunları, ihmal edildiği durumlarda çok daha ciddi sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Uzmanlar özellikle “bademcik iltihaplanması” olarak adlandırılan anjinin, zamanında müdahale edilmemesi durumunda çocuklarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği uyarısında bulunuyor.
  • Tedavi edilmeyen anjinin uzun vadede çocukların ateşli romatizmal hastalıklar gibi önemli sorunlar yaşamalarına yol açabildiğini belirten uzmanlar, anjinin bademciklerin iltihaplanmasıyla oluştuğunu da söylüyor.



Tıpta tonsillit olarak adlandırılan anjin, dış çevreden alınan bakteri ve virüslerin bademciklerde oluşturduğu bulaşıcı bir hastalık. Vücuda alınan enfeksiyonlar, boğazda konumlanan bademciklerin kızarmasına, şişmesine ve üst kısımlarının beyaz lezyonlarla kaplanmasına neden oluyor. Boğaz ağrısı ve yüksek ateşe neden oluyor, ateş genellikle hastalığın 3. veya 4. gününde normale dönüyor. Anjin hastalığı, çoğunlukla 5 ile 15 yaş aralığındaki çocuklarda görülüyor.
Bulaşıcıdır!

                                    Uzmanlar yatak istirahati, yumuşak, sulu gıdalarla beslenme ve bol sıvı tüketiminin önemine işaret ederek mutlaka doktor kontrolüne başvurulması gerektiğini söylüyor. 
Tedavi 7 ile 10 gün arasında devam etmeli; bu süreçte doğru antibiyotikler alındığında, hastalığın bulaşma riski de ortadan kalkar.
Bulaşıcıdır! Uzmanlar yatak istirahati, yumuşak, sulu gıdalarla beslenme ve bol sıvı tüketiminin önemine işaret ederek mutlaka doktor kontrolüne başvurulması gerektiğini söylüyor. Tedavi 7 ile 10 gün arasında devam etmeli; bu süreçte doğru antibiyotikler alındığında, hastalığın bulaşma riski de ortadan kalkar.
En belirgin özelliği beyaz lezyonlar 

                                    Boğazda acı ve ağrıyla başlayan anjin hastalığının en belirgin özelliği, bademcikler üzerinde oluşan beyaz lezyonlar, şişkinlik ve kızarma.
En belirgin özelliği beyaz lezyonlar Boğazda acı ve ağrıyla başlayan anjin hastalığının en belirgin özelliği, bademcikler üzerinde oluşan beyaz lezyonlar, şişkinlik ve kızarma.
Hijyen kurallarına uyulmalı 

                                    Hijyen kurallarına uymak, anjini bulunan çocukların başkalarıyla yakın temasını önlemek de alınabilecek önlemler arasında. 
Anjini olan çocuğun bardak ve biberon gibi kişisel eşyalarının ve oyuncaklarının başka çocuklarla temas ettirilmemesi gerekir.
Hijyen kurallarına uyulmalı Hijyen kurallarına uymak, anjini bulunan çocukların başkalarıyla yakın temasını önlemek de alınabilecek önlemler arasında. Anjini olan çocuğun bardak ve biberon gibi kişisel eşyalarının ve oyuncaklarının başka çocuklarla temas ettirilmemesi gerekir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >