Çocuklarınızı hastalıklardan korumanın püf noktaları

Çocuklarınızın bağışıklık sistemini güçlendirerek, onları sayısız hastalıktan koruyabilirsiniz.
Çocuklarınızın bağışıklık sistemini güçlendirerek, onları sayısız hastalıktan koruyabilirsiniz.

Havalar her geçen gün soğuyor; uzmanlar kış mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde, özellikle okullarda hızla yayılan virüsler konusunda uyarıyor. Havaların soğuması ile çocuklarınızın kapısını çalan hastalıklara dikkat!


İşte soğuk havalarda çocukların kapısını çalan hastalıklar!

Temizliğe dikkat!

                                    
                                    
                                    Özellikle okul dönemi çocuklara hijyen eğitimi verilmesi oldukça önemli; aksi halde onları hastalıklardan korumak mümkün olmayacaktır.
Temizliğe dikkat! Özellikle okul dönemi çocuklara hijyen eğitimi verilmesi oldukça önemli; aksi halde onları hastalıklardan korumak mümkün olmayacaktır.
Beslenme en önemlisi!

                                    
                                    Kahvaltı başta olmak üzere, öğün atlamamasına ve vitaminli gıdalar tüketmesine özen gösterin.
Beslenme en önemlisi! Kahvaltı başta olmak üzere, öğün atlamamasına ve vitaminli gıdalar tüketmesine özen gösterin.
Her mevsim ayrı bağışıklık: Alerji

                                    
                                    
                                    Her mevsim geçişinde hastalığa yakalan çocuklar, ani soğuyan havanın etkisiyle çok sayıda alerjik reaksiyonla karşılaşabiliyor. Sonbahar alerjisi: İlkbahar kadar yoğun olmasa da sonbaharda da alerjik rahatsızlıklar oluşabiliyor.
Her mevsim ayrı bağışıklık: Alerji Her mevsim geçişinde hastalığa yakalan çocuklar, ani soğuyan havanın etkisiyle çok sayıda alerjik reaksiyonla karşılaşabiliyor. Sonbahar alerjisi: İlkbahar kadar yoğun olmasa da sonbaharda da alerjik rahatsızlıklar oluşabiliyor.
Sancılı ağrılar: Sinüzit

                                    
                                    
                                    Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonunu izleyen bu problem burun tıkanıklığı, koyu sarı-yeşil renkte burun akıntısı, ateş, diş ve baş ağrısı, burundan konuşma gibi yan etkilerle belirti gösterir. belirtileri var. Bu süreçte çocuklara olabildiğinde doğal yollarla müdahale etmeye çalışın. Buhar banyosu en etkili yöntem olacaktır.
Sancılı ağrılar: Sinüzit Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonunu izleyen bu problem burun tıkanıklığı, koyu sarı-yeşil renkte burun akıntısı, ateş, diş ve baş ağrısı, burundan konuşma gibi yan etkilerle belirti gösterir. belirtileri var. Bu süreçte çocuklara olabildiğinde doğal yollarla müdahale etmeye çalışın. Buhar banyosu en etkili yöntem olacaktır.
Kulak ağrısı, ateş: Orta kulak iltihabı

                                    
                                    
                                    Özellikle havaların soğumasıyla daha sık görülen orta kulak iltihabı, çoğunlukla üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkıyor. Kulak ağrısı, ateş ve huzursuzluğa yol açan orta kulak iltihabı, erken teşhisle müdahale edilmesi gereken bir sorundur.
Kulak ağrısı, ateş: Orta kulak iltihabı Özellikle havaların soğumasıyla daha sık görülen orta kulak iltihabı, çoğunlukla üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkıyor. Kulak ağrısı, ateş ve huzursuzluğa yol açan orta kulak iltihabı, erken teşhisle müdahale edilmesi gereken bir sorundur.
Gıda takviyesine ihtiyaç var: Grip

                                    
                                    
                                    Genellikle soğuk algınlığı ile karıştırılan grip, nezlenin aksine çok daha ağır seyreden bir problemdir. Ateş, kas ağrıları, terleme, halsizlik ve baş ağrısı gibi şikayetlerin daha yoğun yaşandığı çok daha ciddi bir hastalık olan grip, çocuklara özellikle birbirinden bulaşan hastalıkların başında geliyor. Tıbbi tedavinin yanında, beraberinde mutlaka gıda takviyesi de yapılması gerekiyor.
Gıda takviyesine ihtiyaç var: Grip Genellikle soğuk algınlığı ile karıştırılan grip, nezlenin aksine çok daha ağır seyreden bir problemdir. Ateş, kas ağrıları, terleme, halsizlik ve baş ağrısı gibi şikayetlerin daha yoğun yaşandığı çok daha ciddi bir hastalık olan grip, çocuklara özellikle birbirinden bulaşan hastalıkların başında geliyor. Tıbbi tedavinin yanında, beraberinde mutlaka gıda takviyesi de yapılması gerekiyor.
Boğaz iltihaplanması: Larenjit

                                    
                                    
                                    Larenjit, yani gırtlak iltihaplanması hastalığı olarak bilinir. Enfeksiyon ya da tahriş sonucunda meydana gelen problem, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonundan birkaç gün sonra daha sancılı şekilde gerçekleşir. Bu yüzden öncesinde üst solunum yolu enfeksiyonları için önlemler alınmalıdır.
Boğaz iltihaplanması: Larenjit Larenjit, yani gırtlak iltihaplanması hastalığı olarak bilinir. Enfeksiyon ya da tahriş sonucunda meydana gelen problem, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonundan birkaç gün sonra daha sancılı şekilde gerçekleşir. Bu yüzden öncesinde üst solunum yolu enfeksiyonları için önlemler alınmalıdır.
En yaygın olanı soğuk algınlığı

                                    
                                    
                                    Havaların soğumasıyla hem çocuklarda hem yetişkinlerde yaygın görülen hastalığın başında soğuk algınlığı geliyor. Ani hava değişimi, sıcaklık farklılığı ve alışamama sürecinin beraberinde getirdiği bu sağlık sorunu özellikle kapalı alanlarda bulaşıcı etkisini arttırıyor. Uzmanlar, özellikle bu dönemde mecbur kalınmadıkça antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini söylüyor. Hastalık boyunca bol sebze, meyve ve vitamin yönünden zengin besinler tüketilmesi tedaviyi hızlandıracaktır.
En yaygın olanı soğuk algınlığı Havaların soğumasıyla hem çocuklarda hem yetişkinlerde yaygın görülen hastalığın başında soğuk algınlığı geliyor. Ani hava değişimi, sıcaklık farklılığı ve alışamama sürecinin beraberinde getirdiği bu sağlık sorunu özellikle kapalı alanlarda bulaşıcı etkisini arttırıyor. Uzmanlar, özellikle bu dönemde mecbur kalınmadıkça antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini söylüyor. Hastalık boyunca bol sebze, meyve ve vitamin yönünden zengin besinler tüketilmesi tedaviyi hızlandıracaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >