Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Deniz Çakır yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ,başörtülü kadınlara sözlü tacizde bulunan Deniz Çakır'a sert eleştirilerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ,başörtülü kadınlara sözlü tacizde bulunan Deniz Çakır'a sert eleştirilerde bulundu.

Başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan oyuncu Deniz Çakır hakkında AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, ''Bu ülkenin başörtülü hanımlarına ''Suudi Arabistan'a gidin demek faşistliğin dik alasıdır'' dedi.

Alışveriş merkezinde bir kafede yan masasında oturan başörtülü kadınlara sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen oyuncu Deniz Çakır'a, saldırıya uğrayan kadınlar suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Çakır'la ilgili açıklamayı Ak Parti grup toplantısında yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Çakır'la ilgili açıklamayı Ak Parti grup toplantısında yaptı.

Bugün Ak Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada bir kafede başörtülü kadınlara sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Deniz Çakır hakkında şöyle konuştu:

  • "Adı da sanatçıymış. Peh. Bu ülkenin başörtülü hanımlarına 'Suudi Arabistan'a gidin' demek, faşistliğin dik alasıdır. Bu CHP zihniyetidir. Dert başka. Ne derseniz deyin bu ülkede insanların yaşam biçimine karışan CHP zihniyetidir. AK Parti yaşam şekillerini garanti altına alan bir partidir. Makarnacı, kömürcü diyerek aşağılayanların faşistlerin lime lime üzerilerinden dökülmektedir. Demokrasilerde herkesin inancına saygı duyulmalıdır. Başı açıklar, sakallılar,sakalsız diyerek ayrılmaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yılmaz Özdil ve Rutkay Aziz'in kendisi hakkında yaptığı yorumları da eleştirdi.

''Faşistliğin dik alasıdır''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için "Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu" diyen gazeteci Yılmaz Özdil ve "Cumhurbaşkanı bir Mozart, bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir" ifadesini kullanan sanatçı Rutkay Aziz'i de eleştirdi. Erdoğan, "Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >