Doktorundan yeni bir açıklama geldi: Mehmet Ali Erbil uyandırıldı

Mehmet Ali Erbil
Mehmet Ali Erbil

Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan Kaçış Sendromu hastalığının nedeni, henüz ortaya çıkmasa da; damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep oluyor. Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor.

Evinin banyosunda düşerek yaralanan ve ardından hemen hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumuyla ilgili doktorundan yeni bir açıklama geldi. Düşme sonucu kaburgalarında kırık oluşan ve acil ameliyata alınan ünlü şovmenin doktoru Prof. Dr. Semih Halezeroğlu ve Başhekim Yardımcısı Dr. Tarkan İkizoğlu'nu birlikte bir açıklama yaparak, Erbil'in son durumu hakkında bilgi verdi. Doktoru, Mehmet Ali Erbil'in durumunun her geçen gün iyiye gittiğini belirtti.

Tedaviye yanıt verdi!
Yoğun bakım ünitesinde olan sanatçı, tedaviye yanıt verdi. Mehmet Ali Erbil'in doktoru Dr. Jan Klod Kayuka, Erbil hakkında şunları söyledi: "Erbil sabaha doğru makinadan çıktı. Şimdi görüştüm. Böbrek fonksiyonları da gayet iyi. Yine yoğun bakımda takip edilecek. Yorgun ve bitkin ama her gün daha iyiye gidecek. Çok kötü olan süreci atlattık."
Tedaviye yanıt verdi! Yoğun bakım ünitesinde olan sanatçı, tedaviye yanıt verdi. Mehmet Ali Erbil'in doktoru Dr. Jan Klod Kayuka, Erbil hakkında şunları söyledi: "Erbil sabaha doğru makinadan çıktı. Şimdi görüştüm. Böbrek fonksiyonları da gayet iyi. Yine yoğun bakımda takip edilecek. Yorgun ve bitkin ama her gün daha iyiye gidecek. Çok kötü olan süreci atlattık."
Ameliyatı 45 dakika sürdü
"Evde düşme sonucu kaburgalarında 3-4 adet kemiğinde kırıklar ortaya çıktı. Bu kırıklara bağlı olarak da kendisinde bir miktar iç kanama gelişti ve sağ akciğerinde de sönme oluştu. Bilgisayarlı tomografiler çektik ve yaptığımız değerlendirmeler sonucu hem kanın boşaltılması hem akciğerin yeniden şişirilmesi hem de kanama odağının durdurulması için 45 dakika süren kapalı bir operasyon uyguladık."
Ameliyatı 45 dakika sürdü "Evde düşme sonucu kaburgalarında 3-4 adet kemiğinde kırıklar ortaya çıktı. Bu kırıklara bağlı olarak da kendisinde bir miktar iç kanama gelişti ve sağ akciğerinde de sönme oluştu. Bilgisayarlı tomografiler çektik ve yaptığımız değerlendirmeler sonucu hem kanın boşaltılması hem akciğerin yeniden şişirilmesi hem de kanama odağının durdurulması için 45 dakika süren kapalı bir operasyon uyguladık."
Babası için dua istedi
Instagram hesabından babasıyla fotoğraf paylaşan Sezin Erbil, "Babamın kendi hastalığı da nüksettiği için durumu biraz kritik. Kendisi hala yoğun bakımda. Lütfen babam için dualarınızı eksik etmeyin. Bu fotoğraftaki gibi gülmen için bekliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.
Babası için dua istedi Instagram hesabından babasıyla fotoğraf paylaşan Sezin Erbil, "Babamın kendi hastalığı da nüksettiği için durumu biraz kritik. Kendisi hala yoğun bakımda. Lütfen babam için dualarınızı eksik etmeyin. Bu fotoğraftaki gibi gülmen için bekliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.
"Şimdilik iyi bir şey söyleyemiyoruz"
Mehmet Ali Erbil'in 16 yıl önce ortaya çıkan 'kaçış sendromu' hastalığının tedavisini yürüten doktoru Jan Klod Kayuka, son olarak korkutan bir açıklamada bulunarak şunları söylemişti: "Şu an için bir şey söyleyemiyoruz, beklemedeyiz. Bunun kaburga kırıklarıyla alakası yok. 16 yıllık hastalığını tetikledi. Bu kez diğer dönemlerden daha ağır. Şimdilik bunları söyleyebilirim."
"Şimdilik iyi bir şey söyleyemiyoruz" Mehmet Ali Erbil'in 16 yıl önce ortaya çıkan 'kaçış sendromu' hastalığının tedavisini yürüten doktoru Jan Klod Kayuka, son olarak korkutan bir açıklamada bulunarak şunları söylemişti: "Şu an için bir şey söyleyemiyoruz, beklemedeyiz. Bunun kaburga kırıklarıyla alakası yok. 16 yıllık hastalığını tetikledi. Bu kez diğer dönemlerden daha ağır. Şimdilik bunları söyleyebilirim."
Kaçış sendromu nedir?
Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamış durumda... Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır. Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Psikolojik açıdan da kişiyi buhrana sokan sendromun yol açtığı septik şok reaksiyonun, ne zaman geleceği belli değildir.
Kaçış sendromu nedir? Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamış durumda... Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır. Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Psikolojik açıdan da kişiyi buhrana sokan sendromun yol açtığı septik şok reaksiyonun, ne zaman geleceği belli değildir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >