Düğün sizden, balayı fikri bizden!

Balayı
Balayı

Düğün hazırlıkları, ev telaşı derken o özel tatili dört gözle bekliyor olmanıza hak vermemek elde değil. İşte balayı planı olanlara, tatillerini eşsiz kılacak öneriler...

Üzerinizdeki stresi atmanın en güzel yolu eşinizle yapacağınız o ilk tatil. E, en güzel tatili hak ettiğinize de şüphe yok.

Düğün hazırlıklarının yorgunluğunu ve üzerinizdeki stresi atmanız için en güzel fırsat, hiç kuşkusuz balayınız olacaktır. Bu özel tatili eşsiz ve unutulmaz kılmak da sizin elinizde. Eğer hala balayında nereye gitsek diye düşünüyorsanız, bu haber ilaç gibi gelecek.

Sizin için en çok tercih edilen balayı mekanlarını araştırıp derledik; artık seçim sizin.

İyi düşünün!

                                    
                                    
                                    Öncelikle nasıl bir tatil istediğinize karar vermeniz gerekiyor; işinizi kolaylaştıracak tavsiyelerimiz elbette var. Siz zamandan ve paradan haber verin. Önemli olan sizin nasıl bir tatil hayal ettiğinizi iyi bilmeniz.
İyi düşünün! Öncelikle nasıl bir tatil istediğinize karar vermeniz gerekiyor; işinizi kolaylaştıracak tavsiyelerimiz elbette var. Siz zamandan ve paradan haber verin. Önemli olan sizin nasıl bir tatil hayal ettiğinizi iyi bilmeniz.
Deniz kum güneş mi, kültür gezisi mi?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Balayında gidilebilecek yerler listesi yaparken balayı tatilinden beklentilerinizi masaya yatırıp deniz, güneş, kum, yeme-içmeden oluşan bir dinlenme tatili mi istiyorsunuz; yoksa kültür, gezi, eğlence, yürüyüş, keşif tatili mi istiyorsunuz buna karar vermelisiniz.
Deniz kum güneş mi, kültür gezisi mi? Balayında gidilebilecek yerler listesi yaparken balayı tatilinden beklentilerinizi masaya yatırıp deniz, güneş, kum, yeme-içmeden oluşan bir dinlenme tatili mi istiyorsunuz; yoksa kültür, gezi, eğlence, yürüyüş, keşif tatili mi istiyorsunuz buna karar vermelisiniz.
Balayını aceleye getirmeyin.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İlk tavsiyemiz doğru zamanda tercih yapmanız. Düğün telaşının içinde seçilen balayı muhtemelen aceleye gelecektir. Bu yüzden daha sakin, yoğun olmadığınız bir dönemde araştırıp karar vermeye bakın. Aman ha, hayal kırıklığına uğramayın.
Balayını aceleye getirmeyin. İlk tavsiyemiz doğru zamanda tercih yapmanız. Düğün telaşının içinde seçilen balayı muhtemelen aceleye gelecektir. Bu yüzden daha sakin, yoğun olmadığınız bir dönemde araştırıp karar vermeye bakın. Aman ha, hayal kırıklığına uğramayın.
Siz ne istiyorsunuz?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yoğun geçen düğün hazırlık sürecinin ardından güzel bir tatil ile düğün yorgunluğunu nerede atmak istediğiniz işin püf noktası. İlk vereceğiniz karar yurtiçinde mi balayı yapmak istiyorsunuz yoksa yurtdışında mı?
Siz ne istiyorsunuz? Yoğun geçen düğün hazırlık sürecinin ardından güzel bir tatil ile düğün yorgunluğunu nerede atmak istediğiniz işin püf noktası. İlk vereceğiniz karar yurtiçinde mi balayı yapmak istiyorsunuz yoksa yurtdışında mı?
Elinizi çabuk tutun.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yurtdışında balayı yapmak istiyorsanız yurtiçine göre biraz daha fazla bütçe ayırmanız gerekebilir, hazırlıklı olun. Tur şirketlerinin erken rezervasyon dönemi yaklaşık 8 aylık bir dönemi kapsıyor. Yaz düğünlerinde Kasım'dan Haziran'ın ilk haftasına, kış düğünlerinde Ağustos'tan Aralık ortasına kadar indirim ve kampanyalardan yararlanmanız mümkün.
Elinizi çabuk tutun. Yurtdışında balayı yapmak istiyorsanız yurtiçine göre biraz daha fazla bütçe ayırmanız gerekebilir, hazırlıklı olun. Tur şirketlerinin erken rezervasyon dönemi yaklaşık 8 aylık bir dönemi kapsıyor. Yaz düğünlerinde Kasım'dan Haziran'ın ilk haftasına, kış düğünlerinde Ağustos'tan Aralık ortasına kadar indirim ve kampanyalardan yararlanmanız mümkün.
Sıra geldi seçime…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bütçeniz belliyse sıra en heyecanlı yere geldi; nereye gidiyoruz?
Sıra geldi seçime… Bütçeniz belliyse sıra en heyecanlı yere geldi; nereye gidiyoruz?
Deniz, kum, güneş isteyenlere…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Zaten yorulduk, bir de vize pasaport işlemleriyle uğraşmayalım diyenler için en uygunu yurtiçi tatilleri. Deniz, kum, güneş ve uzun uzun dinlenebileceğiniz bir yurtiçi tatili tam size göre.
Deniz, kum, güneş isteyenlere… Zaten yorulduk, bir de vize pasaport işlemleriyle uğraşmayalım diyenler için en uygunu yurtiçi tatilleri. Deniz, kum, güneş ve uzun uzun dinlenebileceğiniz bir yurtiçi tatili tam size göre.
Memleketin cennet köşeleri sizi bekliyor.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Balayı konforunu sağlayıp sizi özel hissettirecek en iyi yerlerden biri her şey dahil oteller. Tur şirketlerinin verilerine göre, balayı çiftleri en çok Antalya, Belek'i tercih ediyorlar.
Memleketin cennet köşeleri sizi bekliyor. Balayı konforunu sağlayıp sizi özel hissettirecek en iyi yerlerden biri her şey dahil oteller. Tur şirketlerinin verilerine göre, balayı çiftleri en çok Antalya, Belek'i tercih ediyorlar.
Bodrum Belek’in peşinde…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Belek'in hemen arkasında hem dinlenip hem eğlenebileceğiniz Bodrum takip ediyor.
Bodrum Belek’in peşinde… Belek'in hemen arkasında hem dinlenip hem eğlenebileceğiniz Bodrum takip ediyor.
Kendinizi özel hissetmek hakkınız.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Diğer tatillerden farklı ve özel bir balayı istiyorum diyorsanız, tesis alternatifleri, kaliteli ve ekonomik hizmet anlayışıyla Kemer'de sizin için uygun mekanlardan.
Kendinizi özel hissetmek hakkınız. Diğer tatillerden farklı ve özel bir balayı istiyorum diyorsanız, tesis alternatifleri, kaliteli ve ekonomik hizmet anlayışıyla Kemer'de sizin için uygun mekanlardan.
Alaçatı severlere….

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Son zamanların en popüler tatil mekanlarından Çeşme'de oldukça eğlenceli. İzmir'de her şey dahil bir otel bulmanız zor; ancak küçük ve romantik pansiyonlar özel bir tatil geçirmeniz için oldukça elverişli.
Alaçatı severlere…. Son zamanların en popüler tatil mekanlarından Çeşme'de oldukça eğlenceli. İzmir'de her şey dahil bir otel bulmanız zor; ancak küçük ve romantik pansiyonlar özel bir tatil geçirmeniz için oldukça elverişli.
Balayı için diğer cennet köşeleri…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Marmaris, Datça, Dalaman, Lara, Side, Alanya, Didim, Ayvalık, Kuşadası, Özdere, Bozcaada ve bunun gibi daha bir çok bölge var.
Balayı için diğer cennet köşeleri… Marmaris, Datça, Dalaman, Lara, Side, Alanya, Didim, Ayvalık, Kuşadası, Özdere, Bozcaada ve bunun gibi daha bir çok bölge var.
Fiyatlar sizi korkutmasın.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tur şirketleri verilerine göre; Akdeniz Bölgesi'ndeki delüks balayı otelleri gecelik kişi başı 250 TL ile 600 TL, Ege Bölgesi'ndeki delüks balayı otelleri ise gecelik kişi başı 200 TL ile 500 TL arasında. Fakat bu rakamlar sizi korkutmasın; erken rezervasyonlarda fiyatlar %50 oranında düşüyor.
Fiyatlar sizi korkutmasın. Tur şirketleri verilerine göre; Akdeniz Bölgesi'ndeki delüks balayı otelleri gecelik kişi başı 250 TL ile 600 TL, Ege Bölgesi'ndeki delüks balayı otelleri ise gecelik kişi başı 200 TL ile 500 TL arasında. Fakat bu rakamlar sizi korkutmasın; erken rezervasyonlarda fiyatlar %50 oranında düşüyor.
Kış düğünlerinde işiniz daha kolay.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Kış düğünlerinde yurtiçi balayı mekanları oldukça sınırlı; bu yüzden seçim yapmanız çok daha kolay. Uludağ, Kartalkaya gibi popüler kayak merkezleri dışında, Abant, Sapanca gibi bölgeler de var.
Kış düğünlerinde işiniz daha kolay. Kış düğünlerinde yurtiçi balayı mekanları oldukça sınırlı; bu yüzden seçim yapmanız çok daha kolay. Uludağ, Kartalkaya gibi popüler kayak merkezleri dışında, Abant, Sapanca gibi bölgeler de var.
Yurtdışında deniz, kum güneş isteyenlere…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yurtdışında deniz, kum, güneş yok mu diyenlere; Maldivler, Phuket, Bali, Mauritus ve Seyşeller gibi egzotik adaları tavsiye ediyoruz.
Yurtdışında deniz, kum güneş isteyenlere… Yurtdışında deniz, kum, güneş yok mu diyenlere; Maldivler, Phuket, Bali, Mauritus ve Seyşeller gibi egzotik adaları tavsiye ediyoruz.
Eğlence sever çiftlere tavsiyemiz Tropik Adalar…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bana deniz, kum, güneş yetmez diyorsanız; Bali, Phuket ve Mauritus'da bunlara ek olarak eğlence ve gece hayatı da sizi bekliyor. Üstelik Uzakdoğu'nun tamamı ve egzotik adaların hemen hemen hepsi Türkiye'den vize istemiyor.
Eğlence sever çiftlere tavsiyemiz Tropik Adalar… Bana deniz, kum, güneş yetmez diyorsanız; Bali, Phuket ve Mauritus'da bunlara ek olarak eğlence ve gece hayatı da sizi bekliyor. Üstelik Uzakdoğu'nun tamamı ve egzotik adaların hemen hemen hepsi Türkiye'den vize istemiyor.
Balkan turları da ideal...

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Son yıllarda popüler olan Balkanlar turlarını da tercih edebilirsiniz. Karadağ ve Montenegro da vize işlemleriyle uğraşmak istemeyen yurtdışı yolcularının listesine girebilir.
Balkan turları da ideal... Son yıllarda popüler olan Balkanlar turlarını da tercih edebilirsiniz. Karadağ ve Montenegro da vize işlemleriyle uğraşmak istemeyen yurtdışı yolcularının listesine girebilir.
Dubai vizesi kolay.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dubai vizesi almak da oldukça kolay, siz yeter ki gitmeye karar verin. Elektronik vize sayesinde işlemlerle uğraşmanıza da gerek yok; 6 aylık pasaport bütün işlemlerinizi halleder.
Dubai vizesi kolay. Dubai vizesi almak da oldukça kolay, siz yeter ki gitmeye karar verin. Elektronik vize sayesinde işlemlerle uğraşmanıza da gerek yok; 6 aylık pasaport bütün işlemlerinizi halleder.
İlle de tarih, ille de kültür. 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yeni kültürler görmek, gezmek, keşfetmek ve eğlenmek için yanıp tutuşan çiftlerin tercihi İtalya ve Fransa, Venedik, Roma, Paris. Her biri için toplu turlar mevcut; bir tur şirketine danışmanızı tavsiye ederiz.
İlle de tarih, ille de kültür. Yeni kültürler görmek, gezmek, keşfetmek ve eğlenmek için yanıp tutuşan çiftlerin tercihi İtalya ve Fransa, Venedik, Roma, Paris. Her biri için toplu turlar mevcut; bir tur şirketine danışmanızı tavsiye ederiz.
Seçenekler bitmez.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İspanya, Prag, Budapeşte, Almanya, Brüksel, Amsterdam, Brugge ve tabii ki modası hiç geçmeyecek olan Amerika'yı da seçeneklere ekleyebilirsiniz.
Seçenekler bitmez. İspanya, Prag, Budapeşte, Almanya, Brüksel, Amsterdam, Brugge ve tabii ki modası hiç geçmeyecek olan Amerika'yı da seçeneklere ekleyebilirsiniz.
Balayını kültür gezisine çevirmek isteyenlere…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Değişen şartlar balayı çiftlerini bile değiştirdi; şimdiye kadar genellikle dinlenme amaçlı bir tatil planlanırken son yıllarda farklı kültürler keşfedilmeye, egzotik bölgeler tercih edilmeye başlandı. Siz de böyle düşünüyorsanız, Küba uygun bir tercih olabilir.
Balayını kültür gezisine çevirmek isteyenlere… Değişen şartlar balayı çiftlerini bile değiştirdi; şimdiye kadar genellikle dinlenme amaçlı bir tatil planlanırken son yıllarda farklı kültürler keşfedilmeye, egzotik bölgeler tercih edilmeye başlandı. Siz de böyle düşünüyorsanız, Küba uygun bir tercih olabilir.
Farklı kültürler keşfetmek isteyenlere…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Küba dışında Japonya, Güney Kore, Vietnam, Kamboçya, Buenos Aires, Rio, Sun City, Capetown gibi rotaları da seçebilirsiniz.
Farklı kültürler keşfetmek isteyenlere… Küba dışında Japonya, Güney Kore, Vietnam, Kamboçya, Buenos Aires, Rio, Sun City, Capetown gibi rotaları da seçebilirsiniz.
Ege turları oldukça romantik…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Hırvatistan, İtalya, Yunanistan rotalarından oluşan Ege ve Adriyatik gemi turlarını da tercih edebilirsiniz. Ege seyahati balayı için oldukça romantik olabilir.
Ege turları oldukça romantik… Hırvatistan, İtalya, Yunanistan rotalarından oluşan Ege ve Adriyatik gemi turlarını da tercih edebilirsiniz. Ege seyahati balayı için oldukça romantik olabilir.
Bütçenizi önceden belirleyin.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tur fiyatlarına göre; 1 haftalık klasik bir İtalya turuna katılıp 3 yıldızlı otellerde konakladığınızda yaklaşık 400 - 500 Euro civarında, geceleme sayısı artar ve 4-5 yıldızlı otellerde konaklarsanız 800-900 Euro civarında bir bütçe ile karşılaşabilirsiniz.
Bütçenizi önceden belirleyin. Tur fiyatlarına göre; 1 haftalık klasik bir İtalya turuna katılıp 3 yıldızlı otellerde konakladığınızda yaklaşık 400 - 500 Euro civarında, geceleme sayısı artar ve 4-5 yıldızlı otellerde konaklarsanız 800-900 Euro civarında bir bütçe ile karşılaşabilirsiniz.
Hazırlıklı gidin.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Egzotik adalarda ve diğer destinasyonlarda bütçe mesafelerle ve uçak biletleriyle belirleniyor demek mümkün. Egzotik adaların tur fiyatları 900 Eurolar'dan başlıyor ve tercih edilen otel kategorisine ve geceleme sayısına göre 2500-3000 Eurolar'a kadar çıkıyor. E orda da harcayacaklarınızı unutmamak da fayda var.
Hazırlıklı gidin. Egzotik adalarda ve diğer destinasyonlarda bütçe mesafelerle ve uçak biletleriyle belirleniyor demek mümkün. Egzotik adaların tur fiyatları 900 Eurolar'dan başlıyor ve tercih edilen otel kategorisine ve geceleme sayısına göre 2500-3000 Eurolar'a kadar çıkıyor. E orda da harcayacaklarınızı unutmamak da fayda var.
Eylül düğünleri favorisi Kıbrıs…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Her ne kadar yorgun olmayız, biz gezeriz eğleniriz deseniz de; yoğun ve stresli bir dönemden çıkmış oluyorsunuz. Bu yüzden balayında yoğun ve yorucu bir kültür gezisinden çok, hem eğlenip hem dinlenebileceğiniz mekanları tercih etmelisiniz. Magosa, Bafra ve Girne bölgelerindeki balayı otelleri ile bilinen Kıbrıs en çok tercih edilen balayı destinasyonlarından biri.
Eylül düğünleri favorisi Kıbrıs… Her ne kadar yorgun olmayız, biz gezeriz eğleniriz deseniz de; yoğun ve stresli bir dönemden çıkmış oluyorsunuz. Bu yüzden balayında yoğun ve yorucu bir kültür gezisinden çok, hem eğlenip hem dinlenebileceğiniz mekanları tercih etmelisiniz. Magosa, Bafra ve Girne bölgelerindeki balayı otelleri ile bilinen Kıbrıs en çok tercih edilen balayı destinasyonlarından biri.
Pasaport yok, vize yok.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Pasaportsuz, vizesiz bir yurtdışı tatili yapmak isteyen çiftlerin seçimi olan Kıbrıs'ın tercih edilme sebeplerinin başında 8 ay güneş alması, dil sorunu olmaması, Türkiye'ye 1 saat 15 dakika uzaklıkta olması, seyahatin yurtdışı standartlarında değerlendirilmesi, delüks oteller arasında kalite standartlarının en yüksek olduğu bölgelerden biri olması geliyor.
Pasaport yok, vize yok. Pasaportsuz, vizesiz bir yurtdışı tatili yapmak isteyen çiftlerin seçimi olan Kıbrıs'ın tercih edilme sebeplerinin başında 8 ay güneş alması, dil sorunu olmaması, Türkiye'ye 1 saat 15 dakika uzaklıkta olması, seyahatin yurtdışı standartlarında değerlendirilmesi, delüks oteller arasında kalite standartlarının en yüksek olduğu bölgelerden biri olması geliyor.
Fiyatlar oldukça uygun.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Kıbrıs'ta tesisler 12 ay açık ve fiyatlar oldukça ekonomik. Siz yine de çok sıcaklarda Kıbrıs tercih etmemeye çalışın. Eylül Ekim düğünleri için daha ideal. Konaklama, havaalanı transferleri ve ulaşım dahil ortalama 600 TL'den başlayan fiyatlarla tatil yapabilirsiniz.
Fiyatlar oldukça uygun. Kıbrıs'ta tesisler 12 ay açık ve fiyatlar oldukça ekonomik. Siz yine de çok sıcaklarda Kıbrıs tercih etmemeye çalışın. Eylül Ekim düğünleri için daha ideal. Konaklama, havaalanı transferleri ve ulaşım dahil ortalama 600 TL'den başlayan fiyatlarla tatil yapabilirsiniz.
Balayına gitmeden önce yapacaklarınız…

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Biz sizin için bir balayı listesi daha hazırladık.
Balayına gitmeden önce yapacaklarınız… Biz sizin için bir balayı listesi daha hazırladık.
Yolculuk başlamadan yapacaklarınızı gün ve gün planlayın. 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tarihi yerler, müzeler, denize gireceğiniz koylar, yemek yiyeceğiniz restoranlar ve daha fazlasını mutlaka önceden araştırın. Ve planlayın.
Yolculuk başlamadan yapacaklarınızı gün ve gün planlayın. Tarihi yerler, müzeler, denize gireceğiniz koylar, yemek yiyeceğiniz restoranlar ve daha fazlasını mutlaka önceden araştırın. Ve planlayın.
Zaman planlaması yapın.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Zamanınızı iyi ve planlı bir şekilde kullanmak sizi hem daha az yoracak hem de tatilinizden maksimum faydayı sağlamış olacaksınız
Zaman planlaması yapın. Zamanınızı iyi ve planlı bir şekilde kullanmak sizi hem daha az yoracak hem de tatilinizden maksimum faydayı sağlamış olacaksınız
Size iyi tatiller.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    En özel balayı sizin olsun...
Size iyi tatiller. En özel balayı sizin olsun...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >