League of Legends oyunu film oluyor

League of Legends
League of Legends

Geniş bir hayran kitlesine sahip olan League of Legends oyunu film oluyor. Projenin mimarı Türk bir senarist.

Doruk Acar, Hakan Baş, Alper Çağlar ve Alper Özdemir'in kurduğu Eludis Production adlı yapım şirketi yeni bir işe imza atıyor. "İyi Oyun" adlı bir film projesini hayata geçirmeye hazırlanan ekip, dünyanın en ünlü oyunlarından League of Legends’i beyazperdeye taşıyor.

Netflix'in ilk yerli dizisi "The Protector"u çeken ekipte yer alan Umut Aral'ın yönetmen koltuğuna oturacağı filmin senaryosu Emre Sirel imzası taşıyor. Dünyada eSports üzerine yapılan ilk film olma özelliğini taşıyan "İyi Oyun"da rol alacak olan isimler de belli oldu.

The Protector projesi
The Protector projesi

İlk isim, Karagül dizisiyle yıldızı parlayan, son olarak "Mehmed Bir Cihan Fatihi" projesinde rol alan Mert Yazıcıoğlu. Yazıcıoğlu’na eşlik edecek olan isim, Fazilet Hanım ve Kızları dizisiyle ünlenen Afra Saraçoğlu.

Çekimlerinin İstanbul ve çevresinde toplam 4 haftada bitirilmesi planlanan filmde, Saraçoğlu'nun canlandıracağı lise mezunu Ada karakterinin hikayesi aktarılacak.

Mert Yazıcıoğlu ve Afra Saraçoğlu
Mert Yazıcıoğlu ve Afra Saraçoğlu

İyi Oyun'un genel konusu

Ada, eSports tutkunu olan abisi Rüzgâr'dan önce eSports’a merak salmış bir genç kızdır. Küçük yaşlardan itibaren League of Legends tutkusu onu filmin kahramanı Cenk'le buluşacak ve hikaye başlayacaktır.

League of Legends oyunun genel teması

Genel temada amaç karakterin üzerinden hayatta kalma mücadelesidir. Oyunun resmi portalında sunulan genel bilgi şu şekilde, “Adalet Meydanlarında başarılı bir karşılaşma için pek çok şey bilmek gerekir. Yeni oyuncu rehberinde şampiyonunu nasıl kontrol edeceğini ve eğitim oyunu esnasında savaş alanında karşılaşacağın yapıları öğreneceksin. Hazır olduğunda, rekabetin havasını soluyacağın gerçek bir League of Legends oyunu bile oynayacaksın.”

League of Legends oyunu karakter afişi
League of Legends oyunu karakter afişi

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >