Dünyanın gelmiş geçmiş "en zeki insanı"nın ilginç hayat hikayesi

IQ'su 250'nin üzerinde olan William James Sidis, dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı.

IQ'su 250'nin üzerinde olan dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı William James Sidis, 9 ayda ilkokulu bitirip 11 yaşında Harvard Üniversitesi'ne girmiştir.

Aslen Rus olan William James Sidis, dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı olarak biliniyor; ancak Sidis'in hikayesi diğer üstün zekalı insanlardan çok daha farklı.




6 aylıkken alfabeyi öğrendi
1 Nisan 1909 tarihinde doğan William James Sidis 6 aylıkken alfabeyi öğrenir, 18 aylıkken New York Times gazetesini okumaya başlar ve 9 ayda ilkokulu bitirir. 2 yaşındayken Latince ve 3 yaşında Yunanca öğrenen Sidis, 4 yaşındayken ise anatomi üzerine çeşitli denemeler yazmaya başlar.
6 aylıkken alfabeyi öğrendi 1 Nisan 1909 tarihinde doğan William James Sidis 6 aylıkken alfabeyi öğrenir, 18 aylıkken New York Times gazetesini okumaya başlar ve 9 ayda ilkokulu bitirir. 2 yaşındayken Latince ve 3 yaşında Yunanca öğrenen Sidis, 4 yaşındayken ise anatomi üzerine çeşitli denemeler yazmaya başlar.
8 dil biliyor
Babası Harvard Üniversitesi'nde akademisyen annesi ise doktor olan Sidis, 8 yaşına gelmeden Rusça, Fransızca, İbranice, Türkçe, Ermenice ve Almanca ile birlikte toplamda 8 dil öğrenir. Sidis ayrıca Vindergood adını verdiği bir dil de geliştirmiştir.
8 dil biliyor Babası Harvard Üniversitesi'nde akademisyen annesi ise doktor olan Sidis, 8 yaşına gelmeden Rusça, Fransızca, İbranice, Türkçe, Ermenice ve Almanca ile birlikte toplamda 8 dil öğrenir. Sidis ayrıca Vindergood adını verdiği bir dil de geliştirmiştir.
11 yaşında Harvard tecrübesi
İlkokulu bitirdikten sonra, Harvard Üniversitesi'nin bir öğrencisi olmak için başvuruda bulunup yazılı sınavları başarıyla geçmiştir.Duygusal olarak yeterli olmadığından Harvard'a kabul edilmeyen Sidis, yılmayıp 11 yaşında kendini Harvard Üniversitesi'ne kabul ettirmeyi başarmıştır.
11 yaşında Harvard tecrübesi İlkokulu bitirdikten sonra, Harvard Üniversitesi'nin bir öğrencisi olmak için başvuruda bulunup yazılı sınavları başarıyla geçmiştir.Duygusal olarak yeterli olmadığından Harvard'a kabul edilmeyen Sidis, yılmayıp 11 yaşında kendini Harvard Üniversitesi'ne kabul ettirmeyi başarmıştır.
16 yaşında Hukuk Fakültesi
Harvard Üniversitesi'ne girdiği yıl okuldaki profesörlere ders verdiği söylenen deha, 16 yaşında Hukuk Fakültesi'nde okumaya başlar.. Üstün zekasıyla kendine hayran bırakan genç adam, 20 yaşına geldiğinde katıldığı mitinglerden ve siyasi görüşünden dolayı tutuklanır.
16 yaşında Hukuk Fakültesi Harvard Üniversitesi'ne girdiği yıl okuldaki profesörlere ders verdiği söylenen deha, 16 yaşında Hukuk Fakültesi'nde okumaya başlar.. Üstün zekasıyla kendine hayran bırakan genç adam, 20 yaşına geldiğinde katıldığı mitinglerden ve siyasi görüşünden dolayı tutuklanır.
"Bıkkınlık sendromu"
Tüm bunları yaşadıktan sonra bıkkınlık psikolojisine düşen Sidis, her şeyden uzaklaşmış ve sıradan bir insan gibi hayatını sürdürmüştür. 1944 yılında 35 yaşındayken geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmiştir.
"Bıkkınlık sendromu" Tüm bunları yaşadıktan sonra bıkkınlık psikolojisine düşen Sidis, her şeyden uzaklaşmış ve sıradan bir insan gibi hayatını sürdürmüştür. 1944 yılında 35 yaşındayken geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmiştir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >