Dünyanın ilk uzun metraj yağlı boya filmi Vincent’i Sevmek vizyonda

Van Gogh
Van Gogh

Ünlü ressam Van Gogh’un hayatını anlatan dünyanın ilk uzun metraj yağlı boya filmi Vincent’i Sevmek gösterime girdi.

Ünlü ressam Van Gogh’un hayatını anlatan dünyanın ilk uzun metraj yağlı boya filmi Vincent’i Sevmek gösterime girdi.

Yönetmenliğini Dorota Kobiela ve Hugh Welchman’ın yaptığı film 7 yılda tamamlandı. Filmin 65 bin karesinden her biri, dünyanın dört bir yanından projenin bir parçası olmak için yola çıkan 125 profesyonel sanatçı tarafından hazırlanan yağlı boya çalışmasından oluşuyor.

Dünyanın ilk uzun metraj yağlı boya filmi olma özelliği taşıyan film yalnızca Vincent Van Gogh’un eserlerini hayata geçirmekle kalmıyor, aynı zamanda sanatçının hayatını ve ölümünü, eserlerindeki karakterlerle olan hayali görüşmelerini de anlatıyor.

5 buçuk milyon dolarlık bütçeye sahip film, Van Gogh’un 1890’da 37 yaşında kendi kendini silahla yaralamadan önceki hayatına yoğunlaşıyor.
Filmin yönetmenlerinden Polonyalı sanatçı ve animatör Dorota Kobiela, ’’Film tamamen farklı bir şey gibi görünüyor ve medyaya doymuş dünyamızda çok sık gerçekleşmiyor’’ dedi.

Vincent Van Gogh kimdir?

Hollandalı art izlenimci ressam. Batı dünyası sanat tarihinin en tanınmış ve en etkili şahsiyetlerinden biridir. On yıldan biraz fazla bir süre içinde aralarında 860 yağlı boya tablonun da olduğu 2.100 kadar resim ve çizim çalışması üretti ve bunların çoğu yaşamının son iki yılında yapıldı.

Bunların arasında manzaralar, natürmortlar, portreler ve otoportreler bulunmaktadır ve modern sanatın temelleri sayılan canlı, fevrî ve ifade dolu fırça darbeleriyle ayırt edilirler. 37 yaşında yıllardır süren zihin rahatsızlığı ve yoksulluğun ardından intihar etmiştir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >