Ekranın yeni modası: Gelinler yarışıyor, kayınvalideler oyluyor

Gelin - kayınvalide yarışma programları

Reyting uğruna uygulanan sayısız format ve bu formatların akıl dışı uygulamalarıyla karşılaştık, karşılaşmaya da devam ediyoruz. Son dönemin moda uygulaması ise; gelin ve kayınvalideler arasında geçmişten kalan bir atışma klişesini yeniden gündeme getirmek.

Türk televizyon tarihinin en zengin içerikli yayın kuşağı bilinir ki gündüz kuşağıdır. Gündüz kuşağında karşımıza çıkan yayınların çoğunluğu içerisinde bolca entrika, kavga ve fikir çatışması taşır.

Rekabet ve sonunda elde edilecek olan ödül. Alacağınız çeyrek altın ya da belirli bir miktardaki para için ne kadar ileriye gidebilirsiniz?

Günümüzde bu sorunun cevabı, "sınırları zorluyor" olabilir. Her sezon denenen birkaç format ve tutanla ilerleyen süreç...

Yeni formatımız ise gelin ve kayınvalideleri kapıştırmak üzere..

Her şey Gelin Evi ile başladı

                                    Sosyal medya paylaşımlarıyla kendilerini komik duruma düşüren gelinlerimizin, bu çalışmalarını milyonlara sunmak isteyen yapımcılarımızın 3. sezonuna giren formatları Gelin Evi. En iyi gelin benim, kayınvalidem beni çok sever, kocişkom ile mutlu bir evliliğimiz var süsü verip nispet yapan bu gelinler, özel hayatlarını ulu orta sermek için özel bir çaba serme mücadelesi içerisine girerler. Zaten başka hayatları ve hikayeleri dinlemeye ilgili olan seyircimiz de bu kişilere primi verdi. Bu durum, yeni programların çıkmasına neden oldu.
Her şey Gelin Evi ile başladı Sosyal medya paylaşımlarıyla kendilerini komik duruma düşüren gelinlerimizin, bu çalışmalarını milyonlara sunmak isteyen yapımcılarımızın 3. sezonuna giren formatları Gelin Evi. En iyi gelin benim, kayınvalidem beni çok sever, kocişkom ile mutlu bir evliliğimiz var süsü verip nispet yapan bu gelinler, özel hayatlarını ulu orta sermek için özel bir çaba serme mücadelesi içerisine girerler. Zaten başka hayatları ve hikayeleri dinlemeye ilgili olan seyircimiz de bu kişilere primi verdi. Bu durum, yeni programların çıkmasına neden oldu.
Gelinler yarışır da kayınvalideler olmaz mı?!

                                    Madem bu gelin formatı tuttu o halde kayınvalideleri de işin içerisine davet edelim diyen orijinal fikirli yapımcılarımız, mutfağıyla ünlü ülkemizin güzide gelin ve kayınvalidelerini mutfağa sokuverdi. Gelinlerinin yemeklerini eleştiren kayınvalideler, zamanla rakipleriyle de çatışmaya başladı. Sunucu da Fatih Ürek olunca, durum ortalığı karıştıracak bir söz ve devam eden kavgalara dönüştü.
Gelinler yarışır da kayınvalideler olmaz mı?! Madem bu gelin formatı tuttu o halde kayınvalideleri de işin içerisine davet edelim diyen orijinal fikirli yapımcılarımız, mutfağıyla ünlü ülkemizin güzide gelin ve kayınvalidelerini mutfağa sokuverdi. Gelinlerinin yemeklerini eleştiren kayınvalideler, zamanla rakipleriyle de çatışmaya başladı. Sunucu da Fatih Ürek olunca, durum ortalığı karıştıracak bir söz ve devam eden kavgalara dönüştü.
Bu format başka türlü ilerleyemez miydi? O halde Zuhal Topal'la Sofrada

                                    İzdivaç programlarıyla kendisini sevdiren Zuhal Topal, elinde tuttuğu kadın izleyici potansiyelini bırakmak istemedi. Madem gelin - kayınvalide programları revaçta, o halde biz bunları mutfağa sokmaya devam edelim dedi. Fakat tutan bir formatla. Tutan bu format da Yemekteyiz olsun. Gelinler yemek yapsın, kayınvalideler oturup oylasın. Zuhal Topal Hanım da Onur Büyüktopçu Bey gibi yalnızca yemeğini yiyerek masadakilerin görüşlerini alsın. Aynı anda iki farklı Yemekteyiz ekranda. Gelin ve kayınvalide tartışmaları ise revaçta kalmaya devam ediyor.
Bu format başka türlü ilerleyemez miydi? O halde Zuhal Topal'la Sofrada İzdivaç programlarıyla kendisini sevdiren Zuhal Topal, elinde tuttuğu kadın izleyici potansiyelini bırakmak istemedi. Madem gelin - kayınvalide programları revaçta, o halde biz bunları mutfağa sokmaya devam edelim dedi. Fakat tutan bir formatla. Tutan bu format da Yemekteyiz olsun. Gelinler yemek yapsın, kayınvalideler oturup oylasın. Zuhal Topal Hanım da Onur Büyüktopçu Bey gibi yalnızca yemeğini yiyerek masadakilerin görüşlerini alsın. Aynı anda iki farklı Yemekteyiz ekranda. Gelin ve kayınvalide tartışmaları ise revaçta kalmaya devam ediyor.
Son söz: 

                                    Üç ayrı format; temel amaç en başarılı gelini bulmak. Peki sizce de, sahiciliği bile tartışılır olan oylarla bir gelini başarılı kılmak mümkün mü? Kazanılacak olan altın ve para uğruna kendini ve özelini bu kadar açmaya değer mi? Görünen o ki bu formatlar da bir yenisi üretilene kadar tüketilmeye ve bizler yeni gelin evleriyle bir araya gelmeye devam edeceğiz.
Son söz: Üç ayrı format; temel amaç en başarılı gelini bulmak. Peki sizce de, sahiciliği bile tartışılır olan oylarla bir gelini başarılı kılmak mümkün mü? Kazanılacak olan altın ve para uğruna kendini ve özelini bu kadar açmaya değer mi? Görünen o ki bu formatlar da bir yenisi üretilene kadar tüketilmeye ve bizler yeni gelin evleriyle bir araya gelmeye devam edeceğiz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >