Kavurma nasıl yapılır? Kurban eti pişirmenin 9 püf noktası

Kurban eti
Kurban eti

Kurban Bayramı'nda en çok merak edilen soruların başında yer alan kurban eti nasıl pişirilir, kurban etiyle kavurma nasıl yapılır, kurban eti pişirmenin püf noktaları soruları haberimizde gizli. İşte kurban eti pişirmenin 9 püf noktası!

Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazı kavurma nasıl yapılır, kurban eti nasıl pişirilir, kurban etiyle kavurma nasıl yapılır, kurban eti pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte yanıtı!

Bayramı sağlıklı ve formda geçirmek için, haberimizdeki kavurma önerilerini dikkate alın.

İşte kurban eti pişirmenin 9 püf noktası!


Eti dinlendirin!

                                    En önemli ve en çok dikkat edilmesi gereken püf noktalarının başında, etin dinlendirilmesi geliyor. İster oda sıcaklığında, isterseniz buzdolabında; eti pişirmeden önce mutlaka dinlenmeye bırakın.
Eti dinlendirin! En önemli ve en çok dikkat edilmesi gereken püf noktalarının başında, etin dinlendirilmesi geliyor. İster oda sıcaklığında, isterseniz buzdolabında; eti pişirmeden önce mutlaka dinlenmeye bırakın.
Lezzetin sırrı kendi yağında gizli

                                    İkinci püf nokta, etin yağında gizli... Ete lezzetini veren en önemli detay, kendi yağında; bu nedenle mutlaka kendi yağı kullanılmalı. Onun dışında yağ eklemek sağlıksız ve gereksiz olacaktır.
Lezzetin sırrı kendi yağında gizli İkinci püf nokta, etin yağında gizli... Ete lezzetini veren en önemli detay, kendi yağında; bu nedenle mutlaka kendi yağı kullanılmalı. Onun dışında yağ eklemek sağlıksız ve gereksiz olacaktır.
Kısık ateşte pişirin

                                    Öncelikle kullanacağınız tencereyi ısıtın ve bir köşede dinlenen etleri yağlarından ayırın. Isıtılmış tencereye önce yağ parçaları ve ardından etleri ekleyip 7-8 dakika mühürleyin. Ateşin yüksek olmamasına özen gösterin; harlı ateş kanserojen riskini arttırır.
Kısık ateşte pişirin Öncelikle kullanacağınız tencereyi ısıtın ve bir köşede dinlenen etleri yağlarından ayırın. Isıtılmış tencereye önce yağ parçaları ve ardından etleri ekleyip 7-8 dakika mühürleyin. Ateşin yüksek olmamasına özen gösterin; harlı ateş kanserojen riskini arttırır.
En az 10 cm mesafe olmalı!

                                    Kurban Bayramı'nda biriken etlerin bir kısmı, çoğu zaman mangal için ayrılır; ancak bu oldukça sağlıksız bir yöntemdir. Eti pişirirken ateş ile et arasında en az 10 cm olmasına özen gösterin; aksi durumda etler ateşe yaklaştığından kanserojen riski fazla olacaktır.
En az 10 cm mesafe olmalı! Kurban Bayramı'nda biriken etlerin bir kısmı, çoğu zaman mangal için ayrılır; ancak bu oldukça sağlıksız bir yöntemdir. Eti pişirirken ateş ile et arasında en az 10 cm olmasına özen gösterin; aksi durumda etler ateşe yaklaştığından kanserojen riski fazla olacaktır.
En sağlıklısı 'buharda pişirme'

                                    Mangal, kavurma ve kızartma yöntemleri lezzetli olsa da, ne yazık ki bu üç yöntem de oldukça sağlıksız. Bayramınızı sağlıkla geçirmek istiyorsanız, tükettiğiniz besinlere oldukça dikkat etmelisiniz. Eti en sağlıklı pişirme yöntemi, buhardır.
En sağlıklısı 'buharda pişirme' Mangal, kavurma ve kızartma yöntemleri lezzetli olsa da, ne yazık ki bu üç yöntem de oldukça sağlıksız. Bayramınızı sağlıkla geçirmek istiyorsanız, tükettiğiniz besinlere oldukça dikkat etmelisiniz. Eti en sağlıklı pişirme yöntemi, buhardır.
Baharatlar unutulmamalı

                                    Et pişmeye yakın, baharat detayı unutulmamalı... Piştikten sonra eklenen baharatlar, ateş esnasında eklenenler kadar etkili olmaz; bu nedenle, mutlaka pişmeden önce eklenmelidir.
Baharatlar unutulmamalı Et pişmeye yakın, baharat detayı unutulmamalı... Piştikten sonra eklenen baharatlar, ateş esnasında eklenenler kadar etkili olmaz; bu nedenle, mutlaka pişmeden önce eklenmelidir.
Pişerken tuz ilave edin

                                    Eti ateşe almadan ve pişerken mutlaka tuz eklenmelidir; aksi takdirde et, sonradan attığınız tuzu çekmeyebilir. Çok tuz atarsanız ise et sertleşecektir; bu yüzden dikkatli olmak gerekir.
Pişerken tuz ilave edin Eti ateşe almadan ve pişerken mutlaka tuz eklenmelidir; aksi takdirde et, sonradan attığınız tuzu çekmeyebilir. Çok tuz atarsanız ise et sertleşecektir; bu yüzden dikkatli olmak gerekir.
Kısık ateşte, kendi, suyuyla...

                                    En önemli püf noktalarından biri ise, kaynayan eti kısık ateşte suyunu çekerek yavaş yavaş pişmeye bırakmaktır. Kendi suyuyla pişen et, ardından baharatları da eklenerek yeniden kavurulabilir.
Kısık ateşte, kendi, suyuyla... En önemli püf noktalarından biri ise, kaynayan eti kısık ateşte suyunu çekerek yavaş yavaş pişmeye bırakmaktır. Kendi suyuyla pişen et, ardından baharatları da eklenerek yeniden kavurulabilir.
Sebze detayı unutulmamalı!

                                    Kavurmanın lezzeti baharatlarda gizli de olsa, en önemli bir diğer detay yanında servis edilen sebzelerdir. Haşlanmış sebze eşliğinde yenen yemekler, bayram yoğunluğunda tüketilen aşırı şekerli ve yağlı yiyeceklerin midenizi yormasına engel olacaktır.
Sebze detayı unutulmamalı! Kavurmanın lezzeti baharatlarda gizli de olsa, en önemli bir diğer detay yanında servis edilen sebzelerdir. Haşlanmış sebze eşliğinde yenen yemekler, bayram yoğunluğunda tüketilen aşırı şekerli ve yağlı yiyeceklerin midenizi yormasına engel olacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >