Ünlü sanatçı Can Gürzap trafik kazası geçirdi

Can Gürzap

Son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin Rüstem Bey'i olarak kamera karşısına geçen sanatçı Can Gürzap, trafik kazası geçirdi. İşte sanatçının son durumu!

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap, trafik kazası geçirdi. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde motosikletin çarpması sonucu yaralanan sanatçının, kafa ve göğüs travması geçirdiği belirtildi.

Olay nasıl gelişti?

Can Gürzap
Can Gürzap

Sapanca ilçesi Şehit Cevdet Koç Caddesi üzerinde otomobilini bırakan sanatçı Can Gürzap'a, yolun karşısına geçtiği sırada Kocaeli istikametine doğru giden Suriye uyruklu F.H.'nin (21) kullandığı plakasız bir motosiklet çarptı. Yaralanan Gürzap, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Sapanca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Gürzap’a çarpan genç için de, aynı hastanede tedaviye başlandı.

Kaymakam Ali Ada'dan açıklama

Sapanca Kaymakamı Ali Ada
Sapanca Kaymakamı Ali Ada

Yaşanan olay sonrası Sapanca Kaymakamı Ali Ada, konuyla alakalı, "Ünlü tiyatro sanatçısı Can Gürzap, Sapanca ilçesinde saat 22.45 sıralarında bir motosikletin çarpması sonucu yaralanmış ve Sapanca İlçe Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Daha sonra Gürzap, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi" açıklamasında bulundu.

Sağlık durumu nasıl?

Sanatçı Can Gürzap, trafik kazası geçirdi
Sanatçı Can Gürzap, trafik kazası geçirdi

Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Gürzap’ın sağlık durumu hakkında, "Arkadaşlar değerlendiriyor. Kafa ve göğüs travması olduğu tespit edildi ilk aşamada. Tam olarak tomografileri falan çekilsin, beyin cerrahisi ve göğüs cerrahisi görsün net olarak bilgi verelim. Değerlendirelim şu aşamada, erken konuşursak eksik kalır" açıklamasında bulundu.

Can Gürzap kimdir?

Can Gürzap
Can Gürzap

26 Mayıs 1944 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Koleji'ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı.

Uzun yıllar Ankara Devlet Konservatuvarı’nda akademisyenlik yaptı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog Sunuculuk ve Dil Okulu’nda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır. 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >