Eşsiz sanat eserlerinde tuval yerine Alpler'i kullanan karlar prensi Simon Beck

İngiliz mühendis Simon Beck, 10 yıldır karlar üzerine geometrik şekiller çiziyor. Sanat eserlerini icra etmek için tuval yerine Alpler'i kullanan sanatçının çizimleri, görenleri büyülüyor.

200'den fazla çeşit çizim yapan 56 yaşındaki sanatçı, aynı zamanda bir mühendis. Simon Beck'in yön bulma yeteneği ile başlayan kar sanatı sevdası zamanla şekillenerek harika bir fikre bürününce, sanatçı bu fikri icraata dönüştürüyor. Beck'in diğer sanatçılardan farkı ise, tuval yerine dağlardaki karları kullanması.
Bu harika sanat eserlerini öncelikle bir kağıda çizdiğini söyleyen Beck, bu onun karlara çizerken çok daha rahat davranmasına yardımcı oluyor. Kafasında tasarladığı geometrik şekilleri kar üzerine çizip sonrasında birleştiriyor. Karlara çizim yapmanın kağıda çizmekten çok daha kolay olduğunu söyleyen Beck'in çalışmaları, genellikle 100 metreye 100 metrelik bir alanı kaplıyor. 232 çizimin yalnızca 20'sinde yardım aldığını belirten Beck, çoğu çalışmasını da yalnız tasarladığını söylüyor.
İşte o harika görüntüler!

Oryantiring şampiyonu

                                    Simon Beck, aynı zamanda harita yardımı ile yön bulmak adına bir spor olan oryantiring ile de ilgileniyor. 1974'te İngiliz Oryantiring Şampiyonası'nı kazanan Simon Beck'in yön bulma yeteneğini keşfetmesiyle başlayan bu fikir, zamanla gelişti.
Oryantiring şampiyonu Simon Beck, aynı zamanda harita yardımı ile yön bulmak adına bir spor olan oryantiring ile de ilgileniyor. 1974'te İngiliz Oryantiring Şampiyonası'nı kazanan Simon Beck'in yön bulma yeteneğini keşfetmesiyle başlayan bu fikir, zamanla gelişti.
Anlık seyri haz veren desenler

                                    Bembeyaz karlarının üzerine adımlarıyla şekiller çizip geçici ve anlık seyretmesi oldukça haz verici güzellikte desenler çizmeye başladı.
Anlık seyri haz veren desenler Bembeyaz karlarının üzerine adımlarıyla şekiller çizip geçici ve anlık seyretmesi oldukça haz verici güzellikte desenler çizmeye başladı.
Kağıda çizmekten daha eğlenceli

                                    Sanat eserleri için en favori mekanı Alpler olan Beck'e göre, karların üzerine geometrik tasarımlar yapmak onları kağıda çizmekten daha eğlenceli.
Kağıda çizmekten daha eğlenceli Sanat eserleri için en favori mekanı Alpler olan Beck'e göre, karların üzerine geometrik tasarımlar yapmak onları kağıda çizmekten daha eğlenceli.
Hobiden işe dönüştü

                                    Her yıl ortalama 30 çizim yapan Beck, bu işi ilk başta eğlence için yaptığını ve daha sonra işe dönüştüğünü söylüyor. <o:p></o:p>
Hobiden işe dönüştü Her yıl ortalama 30 çizim yapan Beck, bu işi ilk başta eğlence için yaptığını ve daha sonra işe dönüştüğünü söylüyor. <o:p></o:p>
İlham çocuklardan geldi

                                    Karlı bir günde sokaktaki çocukların kar üzerine çizdiği şekillerden ilham aldığını söyleyen Beck, böylece çok daha büyük geometrik şekiller çizerek işe başladığını belirtiyor.
İlham çocuklardan geldi Karlı bir günde sokaktaki çocukların kar üzerine çizdiği şekillerden ilham aldığını söyleyen Beck, böylece çok daha büyük geometrik şekiller çizerek işe başladığını belirtiyor.
Beyaz, sanattır.

                                    Yalnızca beyaz bir şeyin dahi sanat eserine dönüşebileceğinin bir kanıtını sergileyen Beck, basi şeylerden dahi sanat eseri çıkarılabileceğini söylüyor.
Beyaz, sanattır. Yalnızca beyaz bir şeyin dahi sanat eserine dönüşebileceğinin bir kanıtını sergileyen Beck, basi şeylerden dahi sanat eseri çıkarılabileceğini söylüyor.
Pusula ve kar ayakkabıları

                                    Pusulasını ve kar ayakkabılarını kullanarak karların üzerinde yürüyen Beck, oldukça basit şekilde sanatını icra ediyor.
Pusula ve kar ayakkabıları Pusulasını ve kar ayakkabılarını kullanarak karların üzerinde yürüyen Beck, oldukça basit şekilde sanatını icra ediyor.
Küresel ısınma yüzünden Türkiye’ye gelemedi

                                    Türkiye'ye küresel ısınma yüzünden gelmediğini söyleyen Beck, Türkiye'de küresel ısınma nedeniyle yeterince kar olmadığını ve bu yüzden gelemediğini belirtiyor.
Küresel ısınma yüzünden Türkiye’ye gelemedi Türkiye'ye küresel ısınma yüzünden gelmediğini söyleyen Beck, Türkiye'de küresel ısınma nedeniyle yeterince kar olmadığını ve bu yüzden gelemediğini belirtiyor.
İşte eşsiz görüntüler
İşte eşsiz görüntüler
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >