Gamze Özçelik, Afrika'da açtırdığı su kuyularına şehitlerin ismini verdi

​Gamze Özçelik, Afrika'da açtırdığı su kuyularına şehitlerin ismini verdi
​Gamze Özçelik, Afrika'da açtırdığı su kuyularına şehitlerin ismini verdi

'Afrika'da susuz, gıdasız, ışıksız köy kalmasın' düşüncesiyle yola çıkan Gamze Özçelik ve Umuda Koşanlar ekibi, Afrika'da açtıkları su kuyularına "Şehit Uzman Çavuş Selim Topal", "Şehit Eren Bülbül" ve "Şehit Razzan Al Najjar" isimlerini verdi.

Kurduğu Umuda Koşanlar Derneği ile dünyanın dört bir yanındaki çocuklara umut aşılayan, yardımlar ulaştıran ünlü oyuncu Gamze Özçelik, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

'Afrika'da susuz, gıdasız, ışıksız köy kalmasın' düşüncesiyle yola çıkan Gamze Özçelik ve Umuda Koşanlar ekibi, Afrika'da açtıkları su kuyularına "Şehit Eren Bülbül" ve "Şehit Razzan Al Najjar" isimlerini verdi.

'Afrika'da susuz, gıdasız, ışıksız köy kalmasın'
'Afrika'da susuz, gıdasız, ışıksız köy kalmasın'
Dört köye çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda ilk köyün çalışmaları tamamlandı. İlk köy olan 'Şehit Uzman Çavuş Selim Topal'ın açılışı yapılırken "Şehit Eren Bülbül" ve "Şehit Razzan Al Najjar" adlı 'Umutlu Köyleri'n açılışı ise ilerleyen günlerde gerçekleşecek.

Gamze Özçelik kimdir?

Gamze Özçelik
Gamze Özçelik

1982 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Maltepe Anadolu Lisesi ve Bilgi Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra, 1999’da Elite Model Look İpek güzeli, 2000’de Türkiye ikinci güzeli seçilmiş ama bir hayır defilesi dışında podyuma çıkmamış, oyunculuğa ağırlık vermiştir. Sunuculuk ve oyunculuk kariyerini sürdürdüğü dönemde rol aldığı Arka Sokaklar dizisi ile şöhreti yakalamıştır.

Umuda Koşanlar adını verdiği derneği ile dünyanın dört bir yanındaki yardıma muhtaç insanlara yardım kampanyaları ve projeleri üretmeye başladı. Halen bu çalışmalarına devam etmektedir. Bir erkek çocuğu annesidir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >