Gebelik döneminde kişisel bakım ürünlerini hafife almayın

Uzmanlar, özellikle hamilelik döneminde kullanılan kişisel bakım ürünleri konusunda uyarıyor.
Uzmanlar, özellikle hamilelik döneminde kullanılan kişisel bakım ürünleri konusunda uyarıyor.

Birçok kadının vazgeçilmezi arasında bulunan deodorant, parfüm ve ruj gibi kozmetik ürünler Bisfenol S kimyasalı içerdiğinden anne adaylarını olumsuz etkiliyor. Araştırmalara göre, güzellik ürünlerindeki BPS kimyasalı anne adayları için tehlike arz ediyor.

  • Bisphenol S nedir?
  • Zararlı moleküllerinin birleşmesiyle elde edilen bir tür organik bileşiktir. Bisphenol A, en bilinen ismiyle BPA sert plastiklerin içinde bulunan kimyasal bir bileşendir ve gıda ve içecek ambalajlarında bulunur.
  • Birçok ürünün yapımında kullanılan bu kimyasallar su şişelerinde, biberonlarda, diş dolgularında, izolasyon maddelerinde, dişle ilgili aletlerde, tıbbi aletlerde, göz lenslerinde, DVD ve CD’lerde, evde kullanılan elektroniklerde, spor aletlerinde ve özellikle kişisel bakım ürünlerinde de bulunuyor.
Bu bileşenlere maruz kalmayın

                                    
                                    
                                    
                                    Günde 2 mikrogram BPS'ye maruz kalan anne farelerin yüzde 10'unun da yavrularına ilgisiz davrandığı, hatta bazılarının yavrularını öldürdüğü gözlemlendi.
Hamilelik veya emzirme döneminde bileşene maruz kalan dişilerin yuvalarında kontrol grubuna göre çok daha az zaman geçirdiği de belirtildi. 

Kaynak: ntv.com
Bu bileşenlere maruz kalmayın Günde 2 mikrogram BPS'ye maruz kalan anne farelerin yüzde 10'unun da yavrularına ilgisiz davrandığı, hatta bazılarının yavrularını öldürdüğü gözlemlendi. Hamilelik veya emzirme döneminde bileşene maruz kalan dişilerin yuvalarında kontrol grubuna göre çok daha az zaman geçirdiği de belirtildi. Kaynak: ntv.com
Uzmanlar uyarıyor!

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Araştırmayı yürüten bilim insanları, annelikle ilgili sinirsel bağlantıların yanı sıra içgüdüsel annelik davranışlarını etkilediği ifade etti.

BPS'ye maruz kalan dişi farelerin yavrularının ölümlerinin şaşırtıcı bir biçimde arttığına dikkati çeken bilim insanları, hamilelere güzellik ürünleri kullanmaktan kaçınmaları uyarısında bulundu.
Uzmanlar uyarıyor! Araştırmayı yürüten bilim insanları, annelikle ilgili sinirsel bağlantıların yanı sıra içgüdüsel annelik davranışlarını etkilediği ifade etti. BPS'ye maruz kalan dişi farelerin yavrularının ölümlerinin şaşırtıcı bir biçimde arttığına dikkati çeken bilim insanları, hamilelere güzellik ürünleri kullanmaktan kaçınmaları uyarısında bulundu.
%10'u öldü

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Düşük dozda BPS'nin annenin bebeğine adapte olmasını olumsuz yönde etkilediğini ortaya koyan araştırmada, düşük dozda BPS'ye maruz bırakılan dişi farelerin yavrularının yüzde 10'unun öldüğü belirlendi.
%10'u öldü Düşük dozda BPS'nin annenin bebeğine adapte olmasını olumsuz yönde etkilediğini ortaya koyan araştırmada, düşük dozda BPS'ye maruz bırakılan dişi farelerin yavrularının yüzde 10'unun öldüğü belirlendi.
Fareler üzerinde denendi

                                    
                                    
                                    Çalışmada, iki ayrı deney grubundaki farelere düşük bir doz ve düşük iki doz BPS verilirken, bir grup da kontrol grubu olarak belirlendi. Farelerin yuva kurma yetenekleri, yavrularına bakmaları ve diğer annelik davranışları 3 farklı zaman diliminde gözlemlendi.
Fareler üzerinde denendi Çalışmada, iki ayrı deney grubundaki farelere düşük bir doz ve düşük iki doz BPS verilirken, bir grup da kontrol grubu olarak belirlendi. Farelerin yuva kurma yetenekleri, yavrularına bakmaları ve diğer annelik davranışları 3 farklı zaman diliminde gözlemlendi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >