Gençken kutsal topraklara gitmek için 10 neden

Mekke-i Muazzama ve Medine-i Münevvere… Yani kainattaki azamet ve nurun kaynağı iki şehir. Genç bir Müslüman olarak pek çok önceliğinin arasından sıyrılıp bu eşsiz ruhu yakalaman için sana 10 nedenimiz var.

Müslümanların değerli hazinesi, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'dan sonra Allah tarafından tayin edilen şimdiki kıblemiz Kabe'yi de içinde barındıran aziz şehir Mekke.

Allah'ın sıfatlarını kâinatta en yüksek mertebede yansıtan ulu önderimiz, efendimiz Hz. Muhammet'in kabirlerinin bulunduğu ve Müslümanlara bağrını açan rahmani şehir Medine.

Ve sen genç dostum! Bedenen dinç, ruhen parlak olduğun zamanda, bu kutlu yola revan olmaya ne dersin?

 Öncelikle büyük gibi görünen basit engelleri kafandan kaldır

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dünya hayatına dair olmazsa olmazların seni bu yolculuktan alıkoymasın. İstersen işini, planlarını, yapman gerekenleri ayarlayabilirsin. Ama unutma, eğer gerçekten istersen!
Öncelikle büyük gibi görünen basit engelleri kafandan kaldır Dünya hayatına dair olmazsa olmazların seni bu yolculuktan alıkoymasın. İstersen işini, planlarını, yapman gerekenleri ayarlayabilirsin. Ama unutma, eğer gerçekten istersen!
Manevi açıdan yetersiz olduğunu ve gittikten sonra oluşacak sorumlulukları düşünüp vesveseye kapılma

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Evet, kutsal topraklara gitmek biraz yürek istiyor. Gitme, gidersen yapamazsın, dönünce eski hayatına devam edemezsin gibi şeytandan gelen vesveselere kulak asma. Evet gidebilirsin, bütün yapman gerekenleri hakkıyla yapabilirsin ve döndükten sonra yakaladığın manevi ruhu pekala devam ettirebilirsin. Sorumluluktan kaçma, kendine güven.
Manevi açıdan yetersiz olduğunu ve gittikten sonra oluşacak sorumlulukları düşünüp vesveseye kapılma Evet, kutsal topraklara gitmek biraz yürek istiyor. Gitme, gidersen yapamazsın, dönünce eski hayatına devam edemezsin gibi şeytandan gelen vesveselere kulak asma. Evet gidebilirsin, bütün yapman gerekenleri hakkıyla yapabilirsin ve döndükten sonra yakaladığın manevi ruhu pekala devam ettirebilirsin. Sorumluluktan kaçma, kendine güven.
Sen oraya Rabbinin daveti üzerine gidiyorsun, para senin için bir kıstas olmasın 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bahaneler içinde en caydırıcı olanı budur. Rızkı veren Allah sana bu yolculuk için de gerekli olan neyse bir vasıta aracılığıyla ulaştıracak ve kapıları açacaktır. Rabbinin misafiri olmanın zevkini yaşa.
Sen oraya Rabbinin daveti üzerine gidiyorsun, para senin için bir kıstas olmasın Bahaneler içinde en caydırıcı olanı budur. Rızkı veren Allah sana bu yolculuk için de gerekli olan neyse bir vasıta aracılığıyla ulaştıracak ve kapıları açacaktır. Rabbinin misafiri olmanın zevkini yaşa.
Genç ve dinamik bedeninin hakkını ver

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yaş ilerledikçe boy gösteren hastalıklar henüz vücuduna üşüşmemişken bu gücünden yararlan. Tavaf ve say gibi zorlayıcı ibadetleri gençken yapmak ruhen olduğu gibi bedenen de ilginç bir tecrübe olacaktır.
Genç ve dinamik bedeninin hakkını ver Yaş ilerledikçe boy gösteren hastalıklar henüz vücuduna üşüşmemişken bu gücünden yararlan. Tavaf ve say gibi zorlayıcı ibadetleri gençken yapmak ruhen olduğu gibi bedenen de ilginç bir tecrübe olacaktır.
Pek çok farklı milletten Müslümanların yan yana aynı secdeye nasıl baş koyduklarını yaşayarak deneyimle

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dünyadaki farklı coğrafyalardan gelen Müslümanlar, farklı dili konuşsa bile kıbleye yöneldiğinde aynı safta aynı duygularla nasıl eşitleniyor, görmelisin. Bunu yaşamak, içinde ölmüş pek çok duyguyu yeniden canlandıracaktır.
Pek çok farklı milletten Müslümanların yan yana aynı secdeye nasıl baş koyduklarını yaşayarak deneyimle Dünyadaki farklı coğrafyalardan gelen Müslümanlar, farklı dili konuşsa bile kıbleye yöneldiğinde aynı safta aynı duygularla nasıl eşitleniyor, görmelisin. Bunu yaşamak, içinde ölmüş pek çok duyguyu yeniden canlandıracaktır.
Geçmiş ve gelecek günahlarının ayağına dolanmasını engelle

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Buhari ve Müslim gibi sağlam kaynaklardan okuduğumuz üzere “Her kim Kâbe'ye gelir, kötü söz söylemez, büyük günahlardan çekinir, küçük günahları işlemekte ısrar etmezse, günahlarından arınarak anasından doğduğu günkü gibi tertemiz olarak döner.” hadisi sana bu müjdeyi veriyor. Bu yolculuk geçmiş günahlarını sildiği gibi sana kattıklarıyla da geleceğini sarıp sarmalayacaktır.
Geçmiş ve gelecek günahlarının ayağına dolanmasını engelle Buhari ve Müslim gibi sağlam kaynaklardan okuduğumuz üzere “Her kim Kâbe'ye gelir, kötü söz söylemez, büyük günahlardan çekinir, küçük günahları işlemekte ısrar etmezse, günahlarından arınarak anasından doğduğu günkü gibi tertemiz olarak döner.” hadisi sana bu müjdeyi veriyor. Bu yolculuk geçmiş günahlarını sildiği gibi sana kattıklarıyla da geleceğini sarıp sarmalayacaktır.
Tek bir ilah fikrine yakınlaşarak kalbindeki putları yıkma gücüne sahip olduğunu anla

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bir şeylere sahip olmak veya istediğimiz şeylere ulaşmak için aracılara yüklediğin değerlerden kurtulmana da yine bu yolculuk vesile olabilir. Kutsal topraklar sebepler perdesi arkasında bulunan yegâne gücü anlamana yardımcı olacaktır.
Tek bir ilah fikrine yakınlaşarak kalbindeki putları yıkma gücüne sahip olduğunu anla Bir şeylere sahip olmak veya istediğimiz şeylere ulaşmak için aracılara yüklediğin değerlerden kurtulmana da yine bu yolculuk vesile olabilir. Kutsal topraklar sebepler perdesi arkasında bulunan yegâne gücü anlamana yardımcı olacaktır.
Dua gibi bir anahtarın açtığı kapıları gör

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    En çok ihtiyacımız olan şeyi nasılda es geçtiğimizi görünce bir parça üzüleceksin. Ama olsun bununla da yüzleş. Seni bilen, duyan, anlayan ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir Zat'a ulaşmak aslında bu kadar kolay.
Dua gibi bir anahtarın açtığı kapıları gör En çok ihtiyacımız olan şeyi nasılda es geçtiğimizi görünce bir parça üzüleceksin. Ama olsun bununla da yüzleş. Seni bilen, duyan, anlayan ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir Zat'a ulaşmak aslında bu kadar kolay.
Bir hurma biraz zemzemle doymanın dayanılmaz hafifliğini tat

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Aslında envai çeşit peynirlerin, zeytinlerin olduğu sabah kahvaltılarının, tıka basa doyduğumuz leziz akşam yemeklerinin ne kadar gereksiz olduğunu, bir hurma yiyerek geçirdiğin günün sonunda anlayacaksınız. Yani Kutsal topraklar, midene eziyet etmemeyi de öğretecek sana.
Bir hurma biraz zemzemle doymanın dayanılmaz hafifliğini tat Aslında envai çeşit peynirlerin, zeytinlerin olduğu sabah kahvaltılarının, tıka basa doyduğumuz leziz akşam yemeklerinin ne kadar gereksiz olduğunu, bir hurma yiyerek geçirdiğin günün sonunda anlayacaksınız. Yani Kutsal topraklar, midene eziyet etmemeyi de öğretecek sana.
Eline böyle bir fırsat geçerse değerlendir. Bakarsın yarın olur da sen olmazsın.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Böyle bir fırsat elinize geçince de gençliğinize güvenip ertelemek ise en büyük hatadır. Bu küçük ama değerli tavsiyelerimizi bir hadis ile noktalayalım. 
“Akşama ulaştığında sabahı gözetme, sabaha kavuştuğunda da akşamı bekleme. Sağlıklı anlarında hastalık zamanın için, hayatın boyunca da ölümün için tedbir al.” (Buharî)
Eline böyle bir fırsat geçerse değerlendir. Bakarsın yarın olur da sen olmazsın. Böyle bir fırsat elinize geçince de gençliğinize güvenip ertelemek ise en büyük hatadır. Bu küçük ama değerli tavsiyelerimizi bir hadis ile noktalayalım. “Akşama ulaştığında sabahı gözetme, sabaha kavuştuğunda da akşamı bekleme. Sağlıklı anlarında hastalık zamanın için, hayatın boyunca da ölümün için tedbir al.” (Buharî)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >